Luz na główce ramy
• Strona 1 z 1
Luz na główce ramy
Witam.
Przy hamowaniu w moim moto jest wyczuwalny luz na łożysku główki ramy. Wiem, że można skręcić to śrubą i powinno być ok, ale teraz nie wiem czy da radę bez ściągania górnej półki?? Moto to FZ1 2006r. Pozdrawiam.
Przy hamowaniu w moim moto jest wyczuwalny luz na łożysku główki ramy. Wiem, że można skręcić to śrubą i powinno być ok, ale teraz nie wiem czy da radę bez ściągania górnej półki?? Moto to FZ1 2006r. Pozdrawiam.
Yamaha FZ1 Black 

-
byzf - Świeżak
Na zablokowanym przednim kole jest wyczuwalny luz? (stuk puk?). Kazda serwisowka podaje ze nalezy skontrolowac luz, ewentualnie skasowac poprzez dociagniecie nakretki. Jeśli luz nie ustanie to niestety trzba patrzec w kierunku łożyska
-
grunder - Mieszkaniec forum
Spokojnie koledzy, sprawdziłem i na 100 % ten luz jest w głowce ramy, to nie są lagi czy też tarcze. Nie będę się wypierał że nie był wstawiany na koło bo był na pewno. Pytanie tylko czy będę musiał ściągać górną półkę czy nie żeby skontrować. Nigdy tego nie robiłem więc pytam.
Yamaha FZ1 Black 

-
byzf - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości