Zobacz wątek - Vtx 1300 nie odpala

Vtx 1300 nie odpala

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Moderatorzy: Walenty, Movi, adam_tomasz, Czester, madcap, Leg1oN, Lovtza, Terror, melvin, Landryss25, kravec, gelo007, Bostorn, Miczab, leff, henio12323, rosa, cycu_rsko

Vtx 1300 nie odpala

Postprzez VPawelekV » 30/4/2012, 13:04

Witam (Vtx 1300 z 2007 roku)
Kupiłem motocykl sprowadzony ze Stanów po lekkim wypadku, gmole uratowały boki motocykla. Niestety mam problem z odpaleniem silnika, kupiłem nowy akumulator i próbując go odpalić pstryka coś w jakiejś kostce i wyświetla się lampka silnika na zegarze.
Uszkodzony został lekko także przód, a chodzi mi tu o wtyczkę która jest przymocowana do dolnej przedniej półki, może wie ktoś co to jest? (dochodzą do niej 2 kabelki, czarno-niebieski i brązowo-biały). Może ma ktoś manuala do tego roku?

Z góry dziękuję za jakąkolwiek pomoc w rozwiązaniu problem.

Pozdrawiam

Paweł
VPawelekV
Świeżak
 
Posty: 117
Dołączył(a): 3/7/2007, 11:04


Postprzez grunder » 30/4/2012, 16:07

Proponuje sprawdzić iskre czy wogóle jest, oraz czy paliwo dochodzi. Na marginesie manual od 03-08 szukaj.

http://depositfiles.com/files/1761507

tu masz ale musisz poczekać 111min dl darmowego pobrania :D, ew szukaj na chomikuj.pl
Avatar użytkownika
grunder
Mieszkaniec forum
 
Posty: 2969
Dołączył(a): 19/9/2010, 20:29
Lokalizacja: LBN/Włodawa

Postprzez VPawelekV » 1/5/2012, 10:52

Iskry nie sprawdze bo przecież nie kręci. Paliwo dochodzi, pompy pracują. A może jest w tym motocyklu jakiś czujnik wypadkowy?
VPawelekV
Świeżak
 
Posty: 117
Dołączył(a): 3/7/2007, 11:04

Postprzez grunder » 1/5/2012, 11:22

Crashsensor? Myślałem że tylko w samochodach to jest, ale w motocyklach? Serwisowki szukaj
Avatar użytkownika
grunder
Mieszkaniec forum
 
Posty: 2969
Dołączył(a): 19/9/2010, 20:29
Lokalizacja: LBN/Włodawa



Powrót do Mechanika motocyklowa



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 8 gości




na gr