Gdzie najlepiej umiejscowić centralkę alarmu?
• Strona 1 z 1
Gdzie najlepiej umiejscowić centralkę alarmu?
Gdzie najlepiej umiejscowić centralkę alarmu RTX - Alarm RTX Extreme PRO(AM9) w Yamaha R6?
-
jakubek - Świeżak
Dlatego pytam bo miejsc, w którym ma się znajdować centralka powinno dobrze przewodzić drgania. Alarm reaguje na drgania właśnie. Zastanawiam się czy nie dokupić czujnik kąta położenia lub czujnik mikrofalowy.
-
jakubek - Świeżak
Ja mam pod siedzeniem, bez dodatkowych czujników. Mój syn jak tylko dotknie się do motoru od razu się włącza syrena. Nie wiem tylko jak to jest w przypadku tego modelu alarmu.
Dodam tylko, że jestem przeciwnikiem alarmów, ja miałem do alarmu jeszcze anty-napad. wywaliłem go od razu. Za duże ryzyko.
Ja mam podpięty pod pompę paliwa, a kolega pod immobilizer i cudem uniknął wypadku w zakręcie jak mu alarm podczas jazdy zadziałał.
Dodam tylko, że jestem przeciwnikiem alarmów, ja miałem do alarmu jeszcze anty-napad. wywaliłem go od razu. Za duże ryzyko.
Ja mam podpięty pod pompę paliwa, a kolega pod immobilizer i cudem uniknął wypadku w zakręcie jak mu alarm podczas jazdy zadziałał.
- tomkraft00
- Świeżak
Sorki, źle napisałem
Trytytki miały być http://www.elektrokram.pl/images/trytytki_uv_2.jpg
Tomkraft, również mam alarm z immo. Jednak jest on bardzo tępy, musze jakiś czujnik prawdopodobnie dokupić.
A Immo u mnie zadziałało jedynie na zgaszonym moto w wyniku czego poprostu nie mogłem odpalić sprzęta.
Trytytki miały być http://www.elektrokram.pl/images/trytytki_uv_2.jpg
Tomkraft, również mam alarm z immo. Jednak jest on bardzo tępy, musze jakiś czujnik prawdopodobnie dokupić.
A Immo u mnie zadziałało jedynie na zgaszonym moto w wyniku czego poprostu nie mogłem odpalić sprzęta.
- hubi199
- Bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 12 gości