zipp tracker 250
• Strona 1 z 1
zipp tracker 250
Witam. Moj znajomy ma problem z motorem zipp tracker 250. pali normalnie ale po wylaczeniu sannia motor chodzi tylko jakies 10-15minuti gasnie i nie mozna go odpalic na dodatek bardzo szybko sie grzeje po niecałych 2 minutach nie można już dotknąć cylindra ale on twierdzi ze tak miał od nowosci, bo np u mnie we wzystkich motorach jakie miałem tak sie nie grzał szybko . na początku myśleliśmy ze to pompka powietrza ale ona normalnie podaje powietrze. Przypuszczam ze moze byc to aparatem zapłonowym lecz nie jestem pewien. proszę o doradę i z góry dziękuje
- rockey
- Świeżak
Sprawdź czy nie jest zatkany otwór odpowietrzający zbiornik, może też być niedostateczny dopływ paliwa w gaźniku, w instalacji zapłonowej też może być usterka. A co do tego grzania to sprawdzcie dobrze czy aby nie jest za niski poziom oleju, ewentualnie może być źle ustawiony zapłon.
-
Throttle - Świeżak
ja bym sprawdzil swiece, jaki ma kolor i porownal np ze zdjeciami tutaj : http://www.czesci.friko.pl/swieca_zaplonowa.html
jezeli swieca nie ma prawidlowego koloru, to moze oznaczac problem z zasilaniem w paliwo,(zapchny kranik, filtr, gaznik, nieszczelnosc gaznika, przez ktora dostaje sie lewe powietrze)
jezeli jest ok, to przyczyna moze byc cos innego, np zaplon
jezeli swieca nie ma prawidlowego koloru, to moze oznaczac problem z zasilaniem w paliwo,(zapchny kranik, filtr, gaznik, nieszczelnosc gaznika, przez ktora dostaje sie lewe powietrze)
jezeli jest ok, to przyczyna moze byc cos innego, np zaplon
- regis440
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 29 gości