Chiński 4t dławi się po dodaniu gazu Proszę o pomoc
• Strona 1 z 1
Chiński 4t dławi się po dodaniu gazu Proszę o pomoc
Witam Wszystkich użytkowików forum,
Posiadam skuter(kibel) Zumico quicq chiński 4t
Skuter zawszę odpala za pierwszym razem lecz dławi się po dodaniu większej ilości gazu (1/2 i więcej) LECZ JEŚLI DODAJĘ GAZU PO WOLI TO JAKOŚ SIĘ WKRĘCA A JAK JUŻ RUSZĘ TO PROBLEM ZNIKA DO CZASU AŻ SIĘ ZATRZYMAM A NIE RAZ NORMALNIE STARTUJĘ .
Co może byc przyczynom problemu dodam że mieszankę ustawiałem już chyba ze 100 razy:D ,czyściłem sprawdziłem gały gaźnik dokładnie krok po kroku i nic
Proszę o pomoc i pozdrawiam
Posiadam skuter(kibel) Zumico quicq chiński 4t
Skuter zawszę odpala za pierwszym razem lecz dławi się po dodaniu większej ilości gazu (1/2 i więcej) LECZ JEŚLI DODAJĘ GAZU PO WOLI TO JAKOŚ SIĘ WKRĘCA A JAK JUŻ RUSZĘ TO PROBLEM ZNIKA DO CZASU AŻ SIĘ ZATRZYMAM A NIE RAZ NORMALNIE STARTUJĘ .
Co może byc przyczynom problemu dodam że mieszankę ustawiałem już chyba ze 100 razy:D ,czyściłem sprawdziłem gały gaźnik dokładnie krok po kroku i nic

Proszę o pomoc i pozdrawiam
-
filipLWG - Świeżak
Prawdopodobnie brakuje mu paliwa, musisz podnieść iglicę, czyli jeden ząbek w dół i wtedy zobacz czy będzie lepiej.
Zmieniałeś cylinder na większy? Jeśli tak to należy zmienić dyszę na większą.
Sprawdź też luzy zaworowe.
Zmieniałeś cylinder na większy? Jeśli tak to należy zmienić dyszę na większą.
Sprawdź też luzy zaworowe.
-
komarcc - VIP Ścigacz.pl
Wedlug mnie to regulacja ta srubka powietrza paliwa. Zobacz tez filtr powietrza dysze glowna. Ale wedlug mnie poprostu musisz sobie ustawic paliwo powietrze. A na wolnych obrotach Ci nie gasnie ??? czy musisz gazowac i na dosc wysokich go miec ??
- matise07
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm