Problem z RS125
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Problem z RS125
Czesc wlasnie dzisiaj wyjechalem z serwisu moja Aprilia, ale gosc niedal rady jej naprawic w ASO (??!?!?!?!?!?!?!?!!!!!!!!!!????????!?!?!?!?!?!?!!)
Mam taki objaw:
Na pelnym gazie motor ma przyspieszenie od 1 i 2 i kreci sie do 10- 11 tys
czyli normalny tryb pracy itp itd, ale gdy juz wrzucam na 3 i reszte motor jus sie nie kreci, kreci sie do max 9 tys !! Oczywiscie stracil na przyspieszeniu na poszczegolnych biegach i na predkosci maksymalnej i jedzie mi "tylko" 135 jak powinien 160-170. Tego samego dnia zmienilem wydech z seryjnego na Arrow'sa i zauwazylem symboliczna poprawe. A wiec ? Co sie stalo ? Prosze o pomoc.
Stawiam ze to gaznik i trzeba go troche podkrecic ale jak sie to robi i gdzie on sie znajduje ?
Pozdrawiam
Mam taki objaw:
Na pelnym gazie motor ma przyspieszenie od 1 i 2 i kreci sie do 10- 11 tys
czyli normalny tryb pracy itp itd, ale gdy juz wrzucam na 3 i reszte motor jus sie nie kreci, kreci sie do max 9 tys !! Oczywiscie stracil na przyspieszeniu na poszczegolnych biegach i na predkosci maksymalnej i jedzie mi "tylko" 135 jak powinien 160-170. Tego samego dnia zmienilem wydech z seryjnego na Arrow'sa i zauwazylem symboliczna poprawe. A wiec ? Co sie stalo ? Prosze o pomoc.
Stawiam ze to gaznik i trzeba go troche podkrecic ale jak sie to robi i gdzie on sie znajduje ?
Pozdrawiam
Pasek od sieksona 

-
kuba - Świeżak
gaznik jest przy cylindrze. ma dwie srubki od regulacji powietrza i mieszanki musisz odkręcic troche tą od mieszanki 

- pawlak200192
- VIP Åšcigacz.pl
"Jeżeli chodzi normalnie na 0,1 i 2 to raczej nie regulacja, ale dopływ paliwa. A takie objawy to są małe objawy zajeżonego silnika, czyż nie?"
no 7 tys zrobilem, juz by mial pasc ?! Sprawdze opcje pawlaka i powiem czy to cos pomoglo.
Pozdrawiam
no 7 tys zrobilem, juz by mial pasc ?! Sprawdze opcje pawlaka i powiem czy to cos pomoglo.
Pozdrawiam
Pasek od sieksona 

-
kuba - Świeżak
- pawlak200192
- VIP Åšcigacz.pl
Czy to też czeka moją ? ja na razie mam 700 km przejechane.
Life begins at 200 km/h
| | | http://bikepics.com/members/bmroczyk | | Fz1N 08` / Ktm 525 XC SS 08` Atv

-
bmroczyk - Bywalec
- pawlak200192
- VIP Åšcigacz.pl
To ile ty jeździsz tygodniowo motorem? 2 i pół miecha a ty 700km dopiero??
Ja mam ją chyba półtora miesiąca i już drugie tyle zrobiłem
A co do tego czy Twoją też, to raczej nie ma takiej opcji przy dobrym użytkowaniu, no chyba że dozownik się przytnie
Poza tym jest gwarancja, prawda?
Nie chce tu ciagle powtarzać, że to jest już w połowie padaka na zatarcie, bo moze daleko mu jeszcze do tego. Jedź, zmierz cisnienie w garnku i bedziesz wiedział wszystko i moze po nerwach...
Pozdro

A co do tego czy Twoją też, to raczej nie ma takiej opcji przy dobrym użytkowaniu, no chyba że dozownik się przytnie

Nie chce tu ciagle powtarzać, że to jest już w połowie padaka na zatarcie, bo moze daleko mu jeszcze do tego. Jedź, zmierz cisnienie w garnku i bedziesz wiedział wszystko i moze po nerwach...
Pozdro
CBR 600 F3
-
Fenek16 - VIP Åšcigacz.pl
nie przesadzajcie ze po 1000 km silnik sie zatrze,minimum to 15 tys, i to przy dobrym tyraniu.
nawiasem mowiac RS 125 jest najgorszym 2 suwem do regulacji w europie... sam mam problem z niskimi obrotami bo ma mula ponizej 6 tys obrotów i go dusi. i jade z tym do zakladu. tobie tez radze zawiesc to do zakladu jakiegos uczciwego 

<b>Aprilia RS 125 Racing</b>
pamiętaj używaj funkcji <b>szukaj</b>, traktuj ją jak przyjaciela

-
pabll0 - Świeżak
Nie no, powiem wam ze motor byl jezdzony czyli, parwie zawsze na odcieciu, co do sewisu gwarancyjnego to ... lepiej zebym sie kurwa nie wypowiadal bo jak mysle o tym to mam goraczke, np sciagali mi uszczelniacz 3 miesiace ... any questions ?! I to jest autoryzowany serwis, zeby nie bylo ... DRAMAT. Co do stylu jezdzenia i ilosc przejechanych kilometrow, no mam przejechane 7100 i dziennie robie okolo 200-300 km, ztym ze motor idzie w 80 % na odciecie, hehe no to moglo sie cos podziac, ale dalej mam nadzieje ze to gaznik !!!. Mialem go robic ale jade z tym do znajomego ktory ma NAPEWNO wieksze kompetencje niz gosc z ASO
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Pasek od sieksona 

-
kuba - Świeżak
ci kolesie z serwisu to sie opierdalajÄ…, a nie robiÄ…
mojemu koledze tylnie kolo ktore mieli na miejscu wymieniali 1 miech
Kuba- jezeli na 0,1,2 idzie normalnie to raczer masz problem z kompresjÄ…
LUB FILTR POWIETRZA DO WYMIANY

mojemu koledze tylnie kolo ktore mieli na miejscu wymieniali 1 miech

Kuba- jezeli na 0,1,2 idzie normalnie to raczer masz problem z kompresjÄ…
LUB FILTR POWIETRZA DO WYMIANY

- pawlak200192
- VIP Åšcigacz.pl
wykręć świece i zobacz czy nie ma na niej oleju jak jest nawet troszke to czeka cię wymiana zimeringów.
Ps. jak nie wiesz gdzie jest gaźnik to się nie bierz za jego regulacje bo z tego nic dobrego nie będzie
Ps. jak nie wiesz gdzie jest gaźnik to się nie bierz za jego regulacje bo z tego nic dobrego nie będzie
-
MiśQ - Świeżak
kurde ja tez mam mula masakrycznego przy ruszaniu i odcina mi obroty na wysokich... swiece mam nowÄ… zaraz ide ja wykrece i obczaje czy nie mam oleju na niej :/ ale ciekawe jest to ze muj moto zachowuje sie tak jak by mu paliwa brakowalo, np jak mam cylinderek w gazniku od ssania na samym dole to nie ma zadnych szans na to zeby moto jechal. musze miec podciagnieta linke od ssania... w przyszlym tygodniu doje go do warsztatu motocyklowego w Bochni zobacze co mi powiedzÄ… :/

-
pabll0 - Świeżak
yy ja w telefonie mam zapisane dal-mot
ale moze i dan-mot
a co? mozesz mi cos o nich powiedziec zanim zawioze tam moto??

-
pabll0 - Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 29 gości