Zobacz wÄ…tek - alarm DATATOOL - dorobienie pilota
NAS Analytics TAG

alarm DATATOOL - dorobienie pilota

Jakie rękawice, kask, gmole?
_________

alarm DATATOOL - dorobienie pilota

Postprzez lmxlmxlmx » 18/4/2012, 12:18

Witam,

Na wstępie chciałbym skorzystać z okazji i przywitać się jako, że jest to mój pierwszy post na forum.

A zatem do meritum - w zeszłym roku zakupiłem Triumpha Street Triple.
Dostałem do niego tylko jeden kluczyk, wraz z pilotem do alarmu marki Datatool (ze zdjęć na stronie producenta wynika, że jest to model S4, bez immobilisera).
Pierwotnie kluczyk (grot) był zintegrowany z pilotem, jednak został z niego wyłamany przez poprzedniego właściciela.
Na chwilę obecna wygląda to tak, że mam sam grot i dyndający obok pilot.
I tu pojawia się pytanie - czy oriętujecie się może, gdzie (najlepiej w Warszawie) da się dorobić taki pilot wraz z kluczykiem (bez większego znaczenia jest dla mnie czy będzie on wyglądał tak jak wyjściowo, chociaż dobrzę byłoby aby był stosunkowo wąski, bo szerokim ciężko dostać się do zamka pod siedzeniem).

sam alarm wyglÄ…da tak:
http://www.datatool.co.uk/consumer/prod ... system4_c1
i chociaż jest napisane, że jest z immobiliserem, gość w pukcie dorabiania kluczy, w którym byłem wcześniej (chociaż nie mógł mi pomóc) stwierdził, że go nie ma.

Z góry dzięki za wszelką pomoc.
lmxlmxlmx
Świeżak

Postprzez rosiboj » 18/4/2012, 13:01

O ile pamietam datatoole maja piny, wiec wprowadzasz go w tryb serwisowy i dodajesz sobie nowego pilota. Powinienes miec do alarmu instrukcje jak to zrobic i karte pin podajaca sekwencje wlacz wylacz jaka trzeba wykonac aby wprowadzic alarm w tryb servisowy
Tysiąc serc jedno bicie one direction ponad życie
rosiboj
Moderator

Postprzez lmxlmxlmx » 18/4/2012, 13:51

Instrukcję ściągnąłem z netu, więc wieczorem poczytam.
Gdyby okazało się, że jest tak jak mówisz, muszę zdobyć samego pilota (na stronie producenta jest do dokupienia taki, ale jako sam pilot, bez miejsca na "doczepienie" grotu...)

Miałem nadzieję, że da się to jakoś ogarnąć kupując pilota na allegro i "doprogramować" aby działał z alarmem, ale zupełnie się na tym nie znam...

Dzięki za pomoc, dalsze sugestie mile widziane ;)
lmxlmxlmx
Świeżak

Postprzez Vergon » 18/4/2012, 19:14

Podbij do ASO Suzuki w Wawie, albo w Piasecznie.
Suzuki montuje seryjnie Datatool'e, więc jeżeli nawet oni Ci w tym nie pomogą to dadzą namiar na kogoś.

A jak nie to zgłoś się do www.clifford.com.pl , pytaj o Andrzeja. Jak już każdy serwisant alarmów w Polsce się podda to On zrobi to w kwadrans ;)
Vergon
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez lmxlmxlmx » 19/4/2012, 14:19

Suzuki odpada, byłem na Prymasa Tysiąclecia i dowiedziałem się, że nie montują Datatooli tylko jakieś inne na L - nie pamiętam.

Jutro zajrzÄ™ jeszcze do clifforda.

Pisałem też do producenta, ale na chwilę obecną zero odzewu.
lmxlmxlmx
Świeżak

Powrót do Akcesoria motocyklowe

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 25 gości

na górê