Fiat 126p z silnikiem od ścigacza.
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Fiat 126p z silnikiem od ścigacza.
Nie wiem czy napisałem to w dobrym dziale więc proszę o nie usuwanie tego przynajmniej przez 24h.
A więc wpadłem na pomysł przerobienie malucha i włożenie do niego silnik od jakiegoś mocnego motocykla, ale kompletnie nie wiem jak się do tego zabrać i ile to będzie kosztowało (malucha już mam). Moglibyście podesłać mi link do jakiegoś planu jak go zrobić, ile będzie to wyszstko kosztowało i co będzie najtrudniej przerobić
Chciałbym żeby mój maluszek wyglądał podobnie jak ten :
http://www.youtube.com/watch?v=b24ddxV0SuI
PS. będę miał zajęcie na wakacje.
Chyba z tego wszystkiego najdroższy jest silnik. Prosiłbym o podanie linków do jakiegos mocnego silnika z osprzętem do 1000zł (bo za dużo kosy to nie mam)
A więc wpadłem na pomysł przerobienie malucha i włożenie do niego silnik od jakiegoś mocnego motocykla, ale kompletnie nie wiem jak się do tego zabrać i ile to będzie kosztowało (malucha już mam). Moglibyście podesłać mi link do jakiegoś planu jak go zrobić, ile będzie to wyszstko kosztowało i co będzie najtrudniej przerobić
Chciałbym żeby mój maluszek wyglądał podobnie jak ten :
http://www.youtube.com/watch?v=b24ddxV0SuI
PS. będę miał zajęcie na wakacje.
Chyba z tego wszystkiego najdroższy jest silnik. Prosiłbym o podanie linków do jakiegos mocnego silnika z osprzętem do 1000zł (bo za dużo kosy to nie mam)
-
przemko241 - Świeżak
-
motoluka - VIP Ścigacz.pl
- wymiatacz55
- Świeżak
-
przemko241 - Świeżak
Nie rezygnuj z tego ! Chłopie sam coś takiego chciałbym zrobic tylko czasu kompletnie brak non stop praca praca i praca, z kasą tez nie raz cieżko jest
na Crossówce coraz mniej czasu latac a gdzie reszta imprezy browar dziewczyny 

Honda Cr 250 2007
- zbyho222
- Świeżak
Samochód z takim silnikiem to moim zdaniem niezła wieś...
To jak ci się w wakacje nudzi, to lepiej pokombinuj coś z przeróbką motocykla, ale to też z rozmysłem.
To jak ci się w wakacje nudzi, to lepiej pokombinuj coś z przeróbką motocykla, ale to też z rozmysłem.
GS500F --> SV650S --> Bandit 600N --> XV535 Virago
-
C-bool - Mieszkaniec forum
- wymiatacz55
- Świeżak
jak juz sie angazujesz w taki projekt to nie szukaj planow i gotowych rozwiazan. usiadz pomysl narysuj, projektuj,.
W inzynierii nie chodzi o to zeby szukac gotowych rozwiazan a o to zeby samemu je wymyslac
W inzynierii nie chodzi o to zeby szukac gotowych rozwiazan a o to zeby samemu je wymyslac
tea who you yea bunny
-
zxer - Stały bywalec
Na moje idealny silnik to od FJR 1300. Wał świetnie by się spisał.
Zmieścisz się ale od 3 do 7k zł. Zależy ile masz w głowie.
Zmieścisz się ale od 3 do 7k zł. Zależy ile masz w głowie.
Ongoing Success
-
falconiforme - VIP Ścigacz.pl
1000 zeta to o wiele za mało żeby wogóle zaczynać. Dozbieraj kasy i wtedy zastanawiaj się czy masz dość wystarczająco dużo wiedzy z mechaniki i samozaparcia żeby wogóle inwestować w taki projekt. Jak masz słomiany zapał odpuść. Ale niektóre przeróbki wydaję się ciekawe. Gdzieś na necie krąży film jak chłopaki do bodajże Jawy wstawili silnik od Łady
. Wstawienie czegoś motocyklowego do Malucha, może być ciekawie
.

-
Throttle - Świeżak
Wieś czy nie wieś... Hmmm szczerze mówiąc jeśli projekt jest wykonany ciekawie, estetycznie i nie służy do palenia gumy pod remizą to podoba mi się takie coś. Jakby ludzie takich dziwactw nie konstruowali to by nudno było
PS: Ehhh, żałuję ze pozbyto się u mnie w rodzinie malucha, czerwonego z przebiegiem 30 000km, normalnie nówka, stan idealny... Za 800PLN...

PS: Ehhh, żałuję ze pozbyto się u mnie w rodzinie malucha, czerwonego z przebiegiem 30 000km, normalnie nówka, stan idealny... Za 800PLN...
-
Gruba przerobka. Polosie, przegoby, jakies mosty, przystawki, waly? Dopasowac przelozenia? Pierwszy zryw a tu jeb... i wszystko od nowa. Najlatwiejsze wyjscie to sztywna os, kolo zebate i 100% szpery. Albo os zamontowana razem z silnikiem i kolami na wozku posrednim umozliwiajacym jako takie resorowanie? Skrzynie maluchowska mozna odpuscic bo byle zestaw tuningowy czasami nawet seria ja ukrecala. Nie zakreci, po dziurach nie pojedzie ale piruety bedzie krecil przy byle ruchu kierownica. Moze w 5 k by sie zmiescil?
-
mirekm71 - VIP Ścigacz.pl
-
grunder napisał(a):Mnie to najbardziej interesuje w jaki sposób przeniesie się napęd z zebątki na 2 kółka z tyłu, aż zapytam doktorka co on o tym myśli
.
Pojęcia nie mam youtube twierdzi że to możliwe.
-
• Strona 1 z 2 • 1, 2