GSR 600 K7 spalanie
• Strona 1 z 2 • 1, 2
GSR 600 K7 spalanie
Witam, zastanawia mnie jeden fakt, ile taka GSR-ka może łyknac paliwa przy jeździe róznorodnej, ze tak powiem. Dokładnie: to raczej jezdze nie za szybko i zmieniam biegi szybciej niz powyzej 12k obrotów:) Zatankowalem ostatnio do full PB95, przejechałem dopiero 180km z groszem i juz zaczeła mi kontrolka baku migac. Z tego co wiem, jak juz beda ostatnie opary to miga tez kontrolka stanu paliwa... No ale chocbym przejechał teraz około 200-250km to chyba i tak nie za duzo.... Bak bodajze 16 litrów, to co 8 litrow na 100km??<wow> (przy mojej jezdzie, nie jezdze ciagle na pełnej mocy:)).
Zastanawiam sie takze, bo przy moim przebiegu 23k km, powinno sie jechac sprawdzic przepustnice, wtryski itp., tak zaleca producent... Może coś dokreca, przekreca i bedzie lepiej:D??
Zastanawiam sie takze, bo przy moim przebiegu 23k km, powinno sie jechac sprawdzic przepustnice, wtryski itp., tak zaleca producent... Może coś dokreca, przekreca i bedzie lepiej:D??
- MichaelloEs
- Świeżak
- MichaelloEs
- Świeżak
Grzesku napisał(a):hahaha to mi 636 paliła 8-9 non stop,
Nie uwierzę, póki nie zobaczę... 5,25 l przy spokojnej jeździe, 6,5 przy dynamicznej. Chyba, że PC miałeś....

<b>ZxR 636 2006</b>
-
PrimoGhost - Stały bywalec
pewnie to 636 co łykało 9 to na gaźniku jeszcze było i przeregulowane.. spalanie w mieście 600 na wtrysku typu gsr nie powinno być wyższe niż 7-8 litrów. Zrób tak - weź ze sobą litr paliwa lub dwa do butelki do plecaka i jeździj aż zgaśnie (zero paliwa) zlicz wtedy przebieg i będziesz miał dokładne spalanie. Dolewasz to co masz w butelce + na stację i zobaczysz, że 16 litrów łącznie nie zalejesz. To też przekłamuje bo użyteczna pojemność baku jest około 1 litr mniejsza. Stąd jak to wszystko uwzględnić to wyjdzie pewnie to 6 litrów na 100km.
http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo PrzeglÄ…d Twojego moto w P-N!
-
Przemo_rene - VIP Åšcigacz.pl
Panowie gentelmeni o pieniadzach i spalaniu nie gadaja. Wyobrazacie sobie jak spotykaja sie bankierzy i prowadza dyskusje
- Wlasnie sprzedalem Ferrari 458 Spider, i chcialem przesiasc sie na cos nowego, myslalem o Lamborghini Aventador LP 700-4 ale nie wiem jak tam ze spalaniem
- Moj Lamborghini Reventón palil srednio 15-18l ale jak mu pocisnolem to potrafil wziasc i 30
- Uu to duzo, to moze w takim razie Aston Martin DB9 Volante? Tez wyglada calkiem cool i slyszalem , ze da sie zejsc ponizej 10l jak sie spokojnie jezdzi wieczorem po srodmiesciu
Kto kiedykolwiek kupil auto/motocykl kierujac sie spalaniem? Z autami to moze latwiej bo jeden model moze miec i 10 wersji silnikowych czego nie ma w motocyklach ale generalnie c'mon ludzie Spali tyle ile potrzebuje, nigdy nie spali mniej i nigdy nie spali wiecej.
@MichaelloEs, STARY --- tylko ci pogratulowac,ze jestes w stanie zrobic takie odleglosci na jednym baku. Niektorzy moga o nich tylko pomarzyc ;D
- Wlasnie sprzedalem Ferrari 458 Spider, i chcialem przesiasc sie na cos nowego, myslalem o Lamborghini Aventador LP 700-4 ale nie wiem jak tam ze spalaniem
- Moj Lamborghini Reventón palil srednio 15-18l ale jak mu pocisnolem to potrafil wziasc i 30
- Uu to duzo, to moze w takim razie Aston Martin DB9 Volante? Tez wyglada calkiem cool i slyszalem , ze da sie zejsc ponizej 10l jak sie spokojnie jezdzi wieczorem po srodmiesciu
Kto kiedykolwiek kupil auto/motocykl kierujac sie spalaniem? Z autami to moze latwiej bo jeden model moze miec i 10 wersji silnikowych czego nie ma w motocyklach ale generalnie c'mon ludzie Spali tyle ile potrzebuje, nigdy nie spali mniej i nigdy nie spali wiecej.
@MichaelloEs, STARY --- tylko ci pogratulowac,ze jestes w stanie zrobic takie odleglosci na jednym baku. Niektorzy moga o nich tylko pomarzyc ;D
Tysiąc serc jedno bicie one direction ponad życie
-
rosiboj - Moderator
ja np wyciągam 150km z pełnego baku jak latam po torze. (bak 17L) wychodzi trochę ponad 10 na 100. taki lajf
Nie ma zmiłuj - jak zapier***ala to musi coś jeść.

http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo PrzeglÄ…d Twojego moto w P-N!
-
Przemo_rene - VIP Åšcigacz.pl
Ja tam biorę pod uwagę spalanie w przypadku porównywalnych maszyn, które mi się podobają. No ale ja celuje w sezonie powyżej 15 000km na motocyklu. Co do spalania autora, 12 000 obrotów to dużo, prawdopodobnie w tych okolicach mijasz już maksymalny moment. Nie dziw się, że wtedy spalasz 8L. To normalne.
-
motoluka - VIP Åšcigacz.pl
Dokładnie tak jak pisze KaG.Porównywanie motocykla za 15 tys do fur za grubą kasę mija się z celem. Ludzie którzy kupują Ferrari, Lamborghini czy Astona mają w nosie ile ich auto pali i po ile chodzi litr benzyny. Zapala się rezerwa, tankują do pełna, jadą dalej.
-
Throttle - Świeżak
Tankowanie do pełna jest wyznacznikiem stanu majątkowego ?
Rasiboj ma rację. Jeśli chcesz mieć małe spalanie zmień motocykl. Z tego co widzę to te moto spala od 5 z groszem do 9 spokojnie. Kwestia tego jak się nim jeździ.
Są auta które spalają 4 litry ale i te samo auto może spalić i 8 litrów.
ps. Za przyjemność z jazdy się płaci niestety

Rasiboj ma rację. Jeśli chcesz mieć małe spalanie zmień motocykl. Z tego co widzę to te moto spala od 5 z groszem do 9 spokojnie. Kwestia tego jak się nim jeździ.

- asq_rex
- Świeżak
bo 125 nie przycisniesz jak chcesz
I w Polsce mieć coś poniżej 600cc to przecież obciach, nie?
a co do poj. w samochodzie to wiekszosc polakow jeżdzi samochodami z silnikami <1500cc, sam mam 2l diesla w automacie i potrafi 13l wypić, wczesniej miałem 2.0 benzynke 188KM to i 25L potrafił lekko wyssać z baku, sprzedałem bo u nas takie cos utrzymać to trzeba worek z kasa mieć
co innego gdyby ceny paliw troszkę spadły - troszkę = o jakieś 2zł
Tak wiem jest to nierealne ;P
Moto powinno palić ok 6l i jest to zadowalające

Moto powinno palić ok 6l i jest to zadowalające

-
ferro - Świeżak
ferro jak w 2l diesla paliłeś 13 litrów ?
Ja w swoim max 10 i mam 2.2
co do tematu to zerknij tutaj:
http://www.motostat.pl/search?type_id=2 ... rch=Szukaj

co do tematu to zerknij tutaj:
http://www.motostat.pl/search?type_id=2 ... rch=Szukaj
- asq_rex
- Świeżak
asq_rex napisał(a):Tankowanie do pełna jest wyznacznikiem stanu majątkowego ?
Tankowanie może nie. Ale posiadanie np. Ferrari ukazuje sytuacje finansową właściciela, do biednych nie należy.
-
Throttle - Świeżak
chyba, ze to "takie ferrari" http://www.pistonheads.com/sales/3803068.htm 

Tysiąc serc jedno bicie one direction ponad życie
-
rosiboj - Moderator
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości