Zobacz wÄ…tek - Suzuki Hayabusa vs Kawasaki zx14.
NAS Analytics TAG

Suzuki Hayabusa vs Kawasaki zx14.

Tutaj tylko zadajemy pytania o ocenę oferty motocykla, którą sobie upatrzyłeś. Dotyczy motocykli o pojemności większej niż 125 ccm.
_________

Suzuki Hayabusa vs Kawasaki zx14.

Postprzez MANIAK. » 15/4/2012, 17:54

Witam..mam dylemat..Mialem Yamahe R1..ale mam dość tej niewygody i mi sie juz znudzila jezdzilem 4 lata..szukam motocykla mocnego , szybkiego , wygodnego..troche wiekszego..
Mam 176 i 95 Kg..szukam motocykla na dlugie trasy , chce zjezdzic troche swiata Europy..
bo to moje marzenie..
ale do rzeczy..
Hayabusa bardzo fajna mocna ,duza , wygodna..Patrzylem ten artykul : http://www.scigacz.pl/Suzuki,GSX1300R,H ... 13624.html Patrzylem ogladalem i jest super..
trochce ciezka ale mi to nie przeszkadza..
A teraz Kawasaki : dla mnie jest piekne..ale slyszalem zle opinie na temat tego motocykla..
ze zla ergonomia..ze wychodzily egzemplarze z pekajaca rama..ze prowadzenie takie sobie..
i ze trzeba czas redukowac biegi..ze ladnie kreci dopiero od 6 tys obrotow..ale bardziej mi sie podoba od Hayaki..Motocykl musi byc niezawodny, bezawaryjny..celuje w rocznik 2009 ,
zbieralem zbieralem i wyubralem sobie te 2 modele..wiadomo..Hayka jest juz tyle na rynku ze praktycznie wszystko dopracowano..
Co mozecie powiedziec o tych motocyklach ?
jakie sa wady ? zalety ?
jak z awaryjnoscia ? skrzynia ?
Prosze o wypowiedzi..
i niech mnie nikt nie pyta o doswiadczenie bo nie jesetm glupi i wiem co taki motocykl moze zrobic z czlowiekiem....
Prosilbym bardziej opnie o tym Kawasaki..bo n necie jest bardzo malo a o Hayabusie az sie roi..a pozatym kazdy pisze ze Hayaka troche przereklamowana a ZZR jest rzadko spotykany i wgl..Prosze o pomoc.
MANIAK.
Świeżak

Postprzez Black-Ghost » 15/4/2012, 18:15

Gdzie ty przeczytałaes o pekających ramach w ZZR1400? Toc to stary mit o kawasaki który odnosił sie do pierwszych modeli zx6r i zx9r. Reszta to pierdoły wyzsane z palca przez ludzi.. Ergonomie ma tak samo dobrze dopracowana jak hayabusa, w któryms numerze "Motocykla" był test porównwczy tych 2 motocykli. I nie było tam nic o złej ergonomi. Co do tego redukowania ci nie powiem bo nie jezdzilem zzr1400 ale wydaje sie to smieszne przy motocyklu który ma prawie 1400cm3. Ten potwór ma ciąg jak odrzutowiec..., Jesli chcesz wiedziec wiecej o tym motocyklu wejdz na forum: Mojekawasaki.pl tam jest pare osób posiadajacych ten motocykl...
Black-Ghost
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez MANIAK. » 15/4/2012, 18:48

Ramy pekaly w pierwszych modelach ZZR 1400 bo byly podobno za bardzo dokrecane i pekaly..podobno Kawasaki wymianielo je gratisowo ten kto sie do nich zglosil..no mi tez sie wydaje ze jak na te pojemnosc to powiniein ciagnac na kazdym biegu..wchodzilem dzis na MojeKawasaki.pl ale musze sie tam zarejestrowac..a moze ktos slyszal cos o ZX14 ?
Musi byc niezawodny i glownie na dlugie trasy..dla mnie ten motocykl jest cudowny , ladny design , moc , osiagi , idelany do dalekiej szybkiej turystyki..Musze sie przejechac tym i tym i moze cos obczaje..ciekawe jakie beda odczucia z przesiadki z R1 a mzoe ma ktos jakies test tego motocykla ? jest duzo ale wszystko po Angielsku i wgl..jakis filmik albo cos ?
jakis Polski test tego Motocykla ? widzialem go w programie 'Monoslad " ale tylko jak stoi na torze..[/u]
MANIAK.
Świeżak

Postprzez Black-Ghost » 15/4/2012, 19:02

Black-Ghost
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez MANIAK. » 15/4/2012, 19:29

dzieki wielkie Wink moze ktos cos jeszcze doda ? moze ktos jest posiadaczem ?
Kawasaki ZX-14R '12.
MANIAK.
Świeżak

Postprzez MANIAK. » 15/4/2012, 19:30

dzieki wielkie :) moze ktos cos jeszcze doda ? moze ktos jest posiadaczem ? albo nim jezdzil ?
Kawasaki ZX-14R '12.
MANIAK.
Świeżak

Postprzez rosiboj » 15/4/2012, 19:38

Zamiast podniecac sie zzr1400 ze zdjec, proponuje go zobaczyc na zywo. Bylem na premierze obecnego modelu, wielce napalony itd, spojrzalem, i odrazu mi przeszlo, ale to kwestia gustu, nie mowie, ze brzydki, ale live prezentuje sie inaczej niz na filmikach/zdjeciach
Tysiąc serc jedno bicie one direction ponad życie
rosiboj
Moderator

Postprzez maciejka69 » 15/4/2012, 19:38

A gdyby interesowały Cię informacje bezpośrednio od użytkowników (myślę, że znajdziesz też takich, którzy jeździli obydwoma sprzętami), to poszukaj ich tutaj (otwórz link)
GSX1400
maciejka69
Stały bywalec

Postprzez Black-Ghost » 15/4/2012, 19:44

Rosiboj prawda jest taka że wizualnie nadal nie wiele go zmienili wzgledem starszego modelu. Kawasaki skupiło sie na silniku i reszcie mechanicznych rzeczy. I chyba nie powiesz mi że to co zrobili z nowym zzr1400 nie jest inponujące wzgledem wczesniejszego modelu??!! Mnie sie nie podobają tylko soczewkowe swiatła.. Powinni dac normalne reflektory kloszowe jak w nowej zx10r.
Black-Ghost
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez rosiboj » 15/4/2012, 19:48

Ja nie powiedzialem ani slowa o silniku, zawieszeniu lub jakiejkolwiek technologi jaka nowy zzr jest napakowany, poprostu tak jak sie na niego napalilem bo wygladal ladnie i mial super osiagi na papierze, tak na zywo, bardzo szybko ochlonolem jesli chodzi o wyglad, ale to tylko moja opinia, poprostu dla mnie byl za duzy, ale to moze sie okazac zaleta dla kolegi.
rosiboj
Moderator

Postprzez Black-Ghost » 15/4/2012, 20:10

Ale chyba wszystkie motocykle tego typu powyżej 1000cm3 są poprostu wielkie jak kanapa... Bo to nie ma krecic najlepszych czasów na torze tylko miec najmniejszy współczynnik oporu powietrza i byc dosc wygodny do autostradowych predkosci. Tak wiec nie negujmy jakiegos motocykla za to że nie jest wielkoscią litrowego sporta. Oj cos czuje Rosiboj że przy piwie mieli bysmy oczym sie pokłócic :D :D :D
Black-Ghost
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez rosiboj » 15/4/2012, 20:30

Dlaczego sie klucic, masz racje :) Lubie posmigac po torze, i poprostu wiedzialem, ze z tym moto moglbym juz o tym zapomniec
rosiboj
Moderator

Postprzez Black-Ghost » 15/4/2012, 20:43

No bo to zdecydowanie nie sa motocykle na ciasne winkle i tor. Pamietam jak dzis kolesia(na Blackbirdzie) który pod knajpą smiał sie z kolegami żę Fireblady to on zjada na sniadanie i że to motocykle dla małych chłopców. Lecielismy w trasie i było mu zdecydowanie głupio jak to później ja sie z niego smiałem żę nie potrafi nawet na winklach sie utrzymac :D
Black-Ghost
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez mar111cin » 15/4/2012, 21:49

Tego że taki motocykl ciągnie dopiero od 6tys obrotów, to nawet nie masz co słuchać. To ciągnie od samego dołu. Bardziej bym się obawiał, czy tym da rade jeździć wolno. Tak, to na prawdę może być problem, bo się okaże że motocykl poniżej 20km/h to jest walka z szarpaniem łańcucha.

Wątpię żeby tutaj ktoś Ci jednak na to odpowiedział z własnego doświadczenia, raczej opinie są wyrażane za sprawą wcześniej przeczytanych danych technicznych na wikipedii...
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R :(, jest V-Strom 650 AK8 :)
mar111cin
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez motoluka » 15/4/2012, 22:24

W Suzuki nie ma problemów z szarpaniem przy niskich prędkościach. Przynajmniej nie większe niż w innych motocyklach. Kawą niestety nie miałem przyjemności.
motoluka
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez MANIAK. » 16/4/2012, 13:49

Widzialem dzis ZX14 na zywo..dla mnie jest cudowny..duzy i wygodny..przejechalem sie z 5 km..niesamowita moc..i osiagi..
prawie doszlem do 200 .. ale nie idzie tak latwo na kolo jak R1 :).
Biore zx14 dzieki wielkie za wszystko.
Kawasaki ZX-14R '12.
MANIAK.
Świeżak

Powrót do Oceny ofert sprzedaży.

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości

na górê