[PYTANIE] Nie dochodzi paliwo [BASHAN]
• Strona 1 z 1
[PYTANIE] Nie dochodzi paliwo [BASHAN]
Więc mój problem polega na tym że w quadzie nie dochodzi paliwa do gaźnika no i po prostu przygasa. A czy jest to problem kranika? Filtra nie mam wyjąłem go bo myślałem że to wina tego cuda ale nie
no i poczytałem i się dowiedziałem o jakimś odpowietrzaniu układu paliwowego. A jeżeli idzie to odpowietrzać to proszę o instrukcję czy wyjaśnienie a i proszę żebyś cie też jakieś inne sugestie podawali

-
Arojzer - Świeżak
ale masz problemów z tym trupem
masz tam kranik podcisnieniowy. albo jest za niskie podcisnienie a moze byc z róznych przyczyn - słaba kompresja, nieszczelny przewód, popekany króciec. albo kranik jest uszkodzony/zapchany. dodatkowo wyczyscił bym gaźnik.

masz tam kranik podcisnieniowy. albo jest za niskie podcisnienie a moze byc z róznych przyczyn - słaba kompresja, nieszczelny przewód, popekany króciec. albo kranik jest uszkodzony/zapchany. dodatkowo wyczyscił bym gaźnik.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
Gaźnik tam był czyszczony 50 razy. Króciec zamówiłem nowy, ale kiedy kranik przedmuchałem ustami wszystko było okey.
PS:
Dodam jeszcze że kiedy wyjmę wężyk z kranika benzyna leci dobrze. Ale kiedy włożę z-powrotem
to nic nie leci a wszystkie te wężyki są bardzo szczelne, ściśnięte są takimi drutami tak dosyć mocno. Więc wszystko jest szczelne.
PS:
Dodam jeszcze że kiedy wyjmę wężyk z kranika benzyna leci dobrze. Ale kiedy włożę z-powrotem
to nic nie leci a wszystkie te wężyki są bardzo szczelne, ściśnięte są takimi drutami tak dosyć mocno. Więc wszystko jest szczelne.
-
Arojzer - Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości