[biblioteka] Łańcuch motocyklowy - co musisz...
• Strona 1 z 4 • 1, 2, 3, 4
[biblioteka] Łańcuch motocyklowy - co musisz...
Dyskusja na temat: Łańcuch motocyklowy - co musisz wiedzieć?
Przeczytaj więcej na ten temat na stronie:
Łańcuch motocyklowy - co musisz wiedzieć?
Przeczytaj więcej na ten temat na stronie:
Łańcuch motocyklowy - co musisz wiedzieć?
- Ścigacz
- Mieszkaniec forum
no właśnie używałem już wielu specyfików i felga zawsze jest upaprana po jeździe nawet jak moto postoi noc w garażu i następnego dnia latam. Stąd moje pytanie czego używacie do zmywania smaru z felgi ? ze swojej strony mogę polecić zakupiony w markecie specyfik za 6-7zł - płyn do czyszczenia felg samochodowych. Pozdrawiam<br><hr>Tytus
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
tylko 2mm chyba przesada . Nowy naped po przejechaniu pewnie 1tyskm już tyle będzie odchodził od zębatki. Realnie podaje się że łańcuch jest z użyty jeśli odchodzi więcej niż 5mm, jest nie równo wyciągniety i cała reszta jak opisanaw artykule.<br><hr>zorro2006
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
najlepszy i najszybszy wg mnie do mycia felgi bedzie srodek do mycia łancucha. tych samych firm co i smary do łańcucha. Psiukam odrobine, przecieram szmatka i gitKomentatorzy napisał(a):no właśnie używałem już wielu specyfików i felga zawsze jest upaprana po jeździe nawet jak moto postoi noc w garażu i następnego dnia latam. Stąd moje pytanie czego używacie do zmywania smaru z felgi ? ze swojej strony mogę polecić zakupiony w markecie specyfik za 6-7zł - płyn do czyszczenia felg samochodowych. Pozdrawiam<br><hr>Tytus<br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Nafta świetlna też jest szkodliwym i agresywnym środkiem chemicznym z punktu widzenia o-ringów? A co ze smarowaniem olejem przekładniowym lub silnikowym? Albo olejami do pił łańcuchowych? Ma to sens czy może tylko specjalne produkty motocyklowe?<br><hr>Kat
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
benzyna ekstrakcyjna;)<br><hr>kurczak198Komentatorzy napisał(a):no właśnie używałem już wielu specyfików i felga zawsze jest upaprana po jeździe nawet jak moto postoi noc w garażu i następnego dnia latam. Stąd moje pytanie czego używacie do zmywania smaru z felgi ? ze swojej strony mogę polecić zakupiony w markecie specyfik za 6-7zł - płyn do czyszczenia felg samochodowych. Pozdrawiam<br><hr>Tytus<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Specjalne bo te zwykłe nie włażą pod uszczelki a smarowanie łańcucha tylko z zewnątrz nic nie daje skoro rolki dalej chodzą na sucho.<br><hr>SianoKomentatorzy napisał(a):Nafta świetlna też jest szkodliwym i agresywnym środkiem chemicznym z punktu widzenia o-ringów? A co ze smarowaniem olejem przekładniowym lub silnikowym? Albo olejami do pił łańcuchowych? Ma to sens czy może tylko specjalne produkty motocyklowe?<br><hr>Kat<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Własnie jestem przed wymianą zestawu
Fajny artykuł.
Ze swojej strony mogę tylko dodać, że zawsze na koniec sezonu myję łańcuch naftą świetlną. Nafta jest tłusta i nie jest agresywna dla gumowych ringów.
pozdrawiam<br><hr>stug

Fajny artykuł.
Ze swojej strony mogę tylko dodać, że zawsze na koniec sezonu myję łańcuch naftą świetlną. Nafta jest tłusta i nie jest agresywna dla gumowych ringów.
pozdrawiam<br><hr>stug
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Tylko wał pędny Kardana... I raz na zawsze - święty spokój - z łańcuchami lub paskami zębatymi...
))<br><hr>BMW R1200 GS

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Tylko do chwili aż odkryjesz teren a wtedy będziesz miał ciśnienie na coś lżejszego z łańcuchem żeby dało się zmienić przełożenie na "wolniejsze".<br><hr>F800GSKomentatorzy napisał(a):Tylko wał pędny Kardana... I raz na zawsze - święty spokój - z łańcuchami lub paskami zębatymi...))<br><hr>BMW R1200 GS<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
smar "przedostaje się pod o-ringi" chyba w snach autora . Po to są o-ringi aby fabryczny smar nakładany na sworzeń nie wydostał sie na zewnątrz. W tym jest cała idea o-ringów, X-ringów i W-ringów aby uszczelnienie było coraz lepsze. Nic nie dostaje się na zewnątrz i nic nie dostaje się do wewnątrz. Smarowanie łańcuchów o-ringowych poprawia samopoczucie smarującego i produkującego i sprzedającego smar i prep do czyszczenia. W bezoringowych łańcuchach jest już odwrotna bajka. <br><hr>g5
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Dlatego ani słowa o smarowaniu olejem silnikowym/przekładniowym. A w serwisówkach tak zalecają...<br><hr>DyyKomentatorzy napisał(a):teraz doczytałem "Materiał powstał we współpracy z Castrol"<br><hr>g5<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Interesuje mnie wyłącznie turystyka drogowa... W tym - turystyka odbywana po drogach utwardzonych gorszej jakości... I raczej nie zamierzam odkrywać terenu w ani w formie przeprawowej ani motokrosowej.... A już raczej na pewno nie będę miał "ciśnienia" na totalne babranie się i gnojenie w błocie, piachu i brudnej zimnej wodzie.... Po prostu - mnie to nie bawi.....<br><hr>BMW R1200 GSKomentatorzy napisał(a):Tylko wał pędny Kardana... I raz na zawsze - święty spokój - z łańcuchami lub paskami zębatymi...))<br><hr>BMW R1200 GS<br>
Komentatorzy napisał(a):Tylko do chwili aż odkryjesz teren a wtedy będziesz miał ciśnienie na coś lżejszego z łańcuchem żeby dało się zmienić przełożenie na "wolniejsze".<br><hr>F800GS<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
No i? Tekst jest od dbaniu o łańcuch a nie znalazłem ani słowa o zachwalaniu Castrola. Czego wy sie przypierdalacie? Jak prognozę pogody w TV sponsoruje producent wody mineralnej, to znaczy że prognoza będzie nierzetelna a woda mineralna na pewno jest trująca? Leczyć się powinniście.<br><hr>SiSiKomentatorzy napisał(a):teraz doczytałem "Materiał powstał we współpracy z Castrol"<br><hr>g5<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Chcę to zobaczyc jak smarujesz swoj lancuch olejem przekladniowym i silnikowym, a potem spedzasz godziny czyszczac z niego siebie i motocyklKomentatorzy napisał(a):teraz doczytałem "Materiał powstał we współpracy z Castrol"<br><hr>g5<br>Komentatorzy napisał(a):Dlatego ani słowa o smarowaniu olejem silnikowym/przekładniowym. A w serwisówkach tak zalecają...<br><hr>Dyy<br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
WIdze panie kolego ze lubisz scierac z siebie olejKomentatorzy napisał(a):teraz doczytałem "Materiał powstał we współpracy z Castrol"<br><hr>g5<br>Komentatorzy napisał(a):Dlatego ani słowa o smarowaniu olejem silnikowym/przekładniowym. A w serwisówkach tak zalecają...<br><hr>Dyy<br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 4 • 1, 2, 3, 4
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl