Moto bez papierów
• Strona 1 z 1
Moto bez papierów
Witam wszystkich
.W ostatnim czasie pojawiaja sie dosc czesto oferty motocykli enduro bez papierow.Sa w duzo mniejszych cenach i zastanawiam sie czy warto ?.Bralby ktos z was taki pojazd ?.Prosze o opinie 

- SuperDamianczu
- Świeżak
Mnie Ciekawi dlaczego te motory nie maja papierow ???
Ludzie kupuja i lataja po polach gdzie psy ich nie zlapia.
Ludzie kupuja i lataja po polach gdzie psy ich nie zlapia.
-
miniu88ths - Świeżak
bez papierów = kradzione
Innego wytłumaczenia nie ma.
trzeba zadać sobie głupie pytanie i bez sensu?
Jak można zgubić papiery (karte pojazdu, dowód itp.)
Czyli wałowane
Wiesz wszystko ładnie pięknie do czasu kiedy policja cię nie złapie i zobaczą numery. Sprawdzą na komputerze i chyba wiesz co się stanie???
Innego wytłumaczenia nie ma.
trzeba zadać sobie głupie pytanie i bez sensu?
Jak można zgubić papiery (karte pojazdu, dowód itp.)
Czyli wałowane

Wiesz wszystko ładnie pięknie do czasu kiedy policja cię nie złapie i zobaczą numery. Sprawdzą na komputerze i chyba wiesz co się stanie???

- Versaczi
- Świeżak
Tylko ludzie crossami ganiaja gdzie jest mozliwosc
, mimo tego nie boja sie zbytnio kontroli czy czegos.Tlumaczenie proste tzn. umowa kupna-sprzedazy.Jest mozliwosc zrobienia tego samego z endurakami ?

- SuperDamianczu
- Świeżak
ja sie nie zgodze z tym. rózne są przyczyny, często takie moto mogą byc wykupowane zza granicy z prakingów policyjnych bez dokumentacji, w dobrej cenie. kradzione moze i też - ale co z tego ? gorzej jak masz moto kradzione i z papierami na przekrętach. tutaj nikt ci sie nie przyczepi. jak ma numer główki ramy to nie ma co sie bać.
jak dla mnie to niezła opcja, bo czasem w cenie crossówki mozna miec enduro które nadaje sie duzo lepiej niz crossówka do latania po lesie czy polach. a nie ukrywajny sporo ludzi kupuje wyczynówki i nie smiga zgodnie z przeznaczeniem po torze tylko katują w lesie. i potem jest tysiąc trupów na allegro. enduro sie meczy sie w tak w lesie a tez daje tyle frajdy co crossówka
jak dla mnie to niezła opcja, bo czasem w cenie crossówki mozna miec enduro które nadaje sie duzo lepiej niz crossówka do latania po lesie czy polach. a nie ukrywajny sporo ludzi kupuje wyczynówki i nie smiga zgodnie z przeznaczeniem po torze tylko katują w lesie. i potem jest tysiąc trupów na allegro. enduro sie meczy sie w tak w lesie a tez daje tyle frajdy co crossówka
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Wlasnie bede jechal na ogledziny yzf i wrf w sobote.Glownie problem w tym, ze wrfk'a jest bez papierkow,a cena ladna.Sam rocznik 06' przyciaga uwage tylko, ze moto od handlarza jak sie nie myle.Jak bedzie w super stanie to brac ?.Zdaje sobie sprawe ze yzf zatluke w lesie i na bezdrozach, ale odstraszyl mnie fakt, ze ta wrfk'a jest bez papierkow.Jakbys mogl henio12323 to mozesz opisac cos wiecej ? chyba ze temat wyczerpany
.Dzieki za pomoc 

- SuperDamianczu
- Świeżak
Jeśli chodzi o enduro to jak dla mnie nie ma papierów nie ma problemów, tylko nie wyjeżdżasz na publiczne i spokój.Ja osobiście wole mieć moto zarejestrowane ale nie jest to koniecznosc,zawsze można kupić ramę z papierami:)
Dzesiu KTM EXC-F 250 2007
- Dzesiu10
- Bywalec
dokładnie, zawsze przy enduro jest opcja, o ile ganiasz po lasach i ogólnie w enduro traskach, to taki sprzet to strzał w 10tke. papiery to fajna sprawa, no ale lepiej smigac w terenie bez papierów, niz kupować padło żeby tylko jakis swistek miał... a nie kazdy ma kase na sprzet z papierami
sam gdybym smigał tylko w terenie to bym chyba wybrał fajną sztuke bez papierów w dobrej kasie

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
-
miniu88ths - Świeżak
rózne rzeczy
poczytaj w dziale prawo. ogólnie to mogą zabrać moto nawet...

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości