Problem z GSR 600 K7 - błąd F1!! PILNE
• Strona 1 z 1
Problem z GSR 600 K7 - błąd F1!! PILNE
Witam, dziś chciałem zmienić świece w motocyklu i do tego się zabrałem, dodatkowo wymieniałem filtr powietrza. Wszystko elegancko poczyściłem, wtyczki podłączyłem jak było.
I na tym koniec zabawy;/
Motocykl nie chce odpalić, znaczy kręci ale nie chce zaskoczyć!
Po przekręceniu stacyjki i włączeniu zapłonu wloty powietrza(chyba) się otwierają i słychać zamiast normalnego tak jakby bzyczenia ciągłego, to jest chwilka i tak przerywa. Wyskakuje błąd F1. Co może być nie tak, raczej przez przypadek czegoś nie odlłaczyłem, zeby teraz był problem... Nie jest tak, ze po wymianie świec trzeba jechać błędy kasować na serwis??
Dorzucam filmik, ściągnąłem pokrywe z filtrem, aby dokładnie Wam pokazać co się dzieje. Zaznaczam, że wcześniej było wszystko wporządku. Proszę o pomoc:(
Pozdrawiam.
http://www.youtube.com/watch?v=TZ38_BI5 ... e=youtu.be
I na tym koniec zabawy;/
Motocykl nie chce odpalić, znaczy kręci ale nie chce zaskoczyć!
Po przekręceniu stacyjki i włączeniu zapłonu wloty powietrza(chyba) się otwierają i słychać zamiast normalnego tak jakby bzyczenia ciągłego, to jest chwilka i tak przerywa. Wyskakuje błąd F1. Co może być nie tak, raczej przez przypadek czegoś nie odlłaczyłem, zeby teraz był problem... Nie jest tak, ze po wymianie świec trzeba jechać błędy kasować na serwis??
Dorzucam filmik, ściągnąłem pokrywe z filtrem, aby dokładnie Wam pokazać co się dzieje. Zaznaczam, że wcześniej było wszystko wporządku. Proszę o pomoc:(
Pozdrawiam.
http://www.youtube.com/watch?v=TZ38_BI5 ... e=youtu.be
- MichaelloEs
- Świeżak
Nie wiem czy w gsr600 nadal jest dealer mode, ale jeśli jest spróbuj sprawdzić ew. błędy. Załóż obudowe filtra i spróbuj odpalić. Miga ci również zabezpieczenie antykradzieżowe, może immo blokuje zapłon.
- hubi199
- Bywalec
Wcześniej mialem założoną obudowę z filtrem i było to samo... Ale dlaczego te klapki tak dziwnie chodzą??
Hmm, a jeżeli siedzenie nie jest założone też taki problem może byc??
Kurde zasrana elektronika! Wcześniej mialem CeBRe na gażnikach i wszystko chulało:)
Hmm, a jeżeli siedzenie nie jest założone też taki problem może byc??
Kurde zasrana elektronika! Wcześniej mialem CeBRe na gażnikach i wszystko chulało:)
- MichaelloEs
- Świeżak
Spokojnie, te "klapki" to przepustnice. Sprawdz TPS, może z nim jest problem (czyt. odłączył się lub rozregulował)
Standardowo sprawdz bezpieczniki, czy cewki do świec są właściwie podłączone. Może rozłączenie i ponowne podłączenie aku pomoże.
Standardowo sprawdz bezpieczniki, czy cewki do świec są właściwie podłączone. Może rozłączenie i ponowne podłączenie aku pomoże.
- hubi199
- Bywalec
FI, a nie F1 ( Fuel Injection)
Czyli zapłon.
W serwisówce kod błędu jest rozpisany, a błędów jest ich niecałe 50
Na wyświetlaczu wyskakuje -C00?
(otwórz link)
Uploaded with ImageShack.us (otwórz link)
-C00 brak błędów. kreska musi być wyśrodkowana. Jak jest u CIebie>? (Dealer Mode)
Po wymianie świec nic się nie kasuje...
Na 100% źle podłączyłeś instalke, ew kup Konktat Spray do lepszego przewodzenia.
Czyli zapłon.
W serwisówce kod błędu jest rozpisany, a błędów jest ich niecałe 50
Na wyświetlaczu wyskakuje -C00?

Uploaded with ImageShack.us (otwórz link)
-C00 brak błędów. kreska musi być wyśrodkowana. Jak jest u CIebie>? (Dealer Mode)
Po wymianie świec nic się nie kasuje...
Na 100% źle podłączyłeś instalke, ew kup Konktat Spray do lepszego przewodzenia.
-
grunder - Mieszkaniec forum
Koledzy, hehe aż wstyd sie przyznać, poszedłem i chodziło jednak o tą antenke immo, bo zwisała mi obok, przyłozyłem do stacyjki i moto odpałił:) Nawet nie wiece jak się ucieszyłem:) Specjalnie poleciałem do garażu to sprawdzić(a już dawno powinienem spać bo do pracy:P). Hubi199 dzięki za podpowiedz!! Niekiedy mały problem, a człowiek ma kłopoty hehe.
Pozdrawiam Wszystkich!!
Pozdrawiam Wszystkich!!
- MichaelloEs
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości