Baotian Motobi - obroty spadajÄ…
• Strona 1 z 1
Baotian Motobi - obroty spadajÄ…
Witam. od 3 lat posiadam skuter Baotian Motobi BT49QT-12. Po zimie był jakiś słabszy w miejscach gdzie normalnie 50km on jechał tylko 40. Teraz doszedł nowy problem obroty wychodzą do 6,5 i spadają. Silnik nie gaśnie lecz obroty rosną i spadają. Normalnie zapala i na wolnych obrotach wszystko jest ok. lecz gdy dam gaz na full zaczyna mi robić coś takiego. Nie można tym jeździć rozpędza się i nagle spada z obrotów.
- nusiek95
- Świeżak
Gaźnik do czyszczenia, potem do regulacji, natomiast filtr powietrza nie wiem czy jest przyczyną bo raczej nie jedzie się chyba skutrem po pisaku a filtr paliwa? ciekawe jak go wyczyścisz? one są takie jedno razowe. Dobrze by było też wyczyścisz wężyki paliwa bo tam też się gromadzi brud ale oczywiście po wyczyszczeniu gaźnika dobrze wyczyść dyszę wolnych obrotów
-
Arojzer - Świeżak
Ktoś kiedyś mówił, że najlepiej się czyści gaźnik sprężonym powietrzem do tego wężyka dolotowego nie wiem ile w tym prawdy bo nie próbowałem
Ja bym najpierw wyczyścił filtr powietrza w ludwiku i sprawdził, potem jak to nie pomorze zmieniłbym świecę a potem dopiero filtr paliwa.

- Kamil;)
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości