prosze o opinie
• Strona 1 z 1
prosze o opinie
hey ..odpowie mi ktos na pytanko...jak sie zachowywac na suzuki tlr...z malym doswiadczeniem i czy wogole to dobty wybor jak na pierwszy litr...czego sie spodziewac????
- Niekwestionowany1985
- Świeżak
Na takim motorku to takie proste podstawy na początek., - wyczuj gaz i sprzegło , zawsze patrz po czym jedziesz (jakiej nawierzchni) , nigdy nie dodawaj gazu za mocno na nawierzchni na której jest coś sypkiego (piasek, żwir itp) , najważniejsze jeżeli skręcasz na takiej nawierzchni to nigdy nie dodawaj gazu bo ci wyrzuci lub przesunie tył albo przód poleci, albo jak ruszasz z takiej nawierzchni to dawaj gazu z wyczuciem abo ci nie przekręciło tylnego koła, wtedy masz slizg motorem, jak wyprzedzasz auto patrz jaka jest nawierzchnia czy prosta czy pofałdowana wzdłużnie , na pofałdowanej nie wyprzedzaj jak narazie albo rób to bardzo delikatnie ... uważaj na hamowanie przodem, nie za mocno, nie duś też mocno tylnego hamulca, jeżeli zastosujesz się do tego co napisałem to być może trochę dłużej pojeździsz
Jeżeli niczym wcześniej nie jeździłeś to jest to najgorszy wybór jaki mogłeś zrobić , wiem że by się odrazu chciało kupić rakietę ale to są właśnie złe decyzje, wcześniej powinieneś się najeździć przynajmniej czymś co miało minimalnie 20 koni aby wyczuć jazdę motorem, ślizgi, itp.
Jeżeli niczym wcześniej nie jeździłeś to jest to najgorszy wybór jaki mogłeś zrobić , wiem że by się odrazu chciało kupić rakietę ale to są właśnie złe decyzje, wcześniej powinieneś się najeździć przynajmniej czymś co miało minimalnie 20 koni aby wyczuć jazdę motorem, ślizgi, itp.
miałem Hondę VTR1000 SP2 2003 z amorem HYPERPRO RSC, teraz mam bandytę 1200 z 99r. z gmolami heeda 

- sylwek12
- Świeżak
Jeśli w jakiś sposób można zablokować TLR-a to zrób to, inaczej masz małe szanse na przeżycie sezonu.
-
motoluka - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości