Do użytkowników Airoh Force
• Strona 1 z 1
Do użytkowników Airoh Force
Witam.
Stałem się właśnie posiadaczem w/w kasku.
Był to jedyny garnek, który nigdzie mnie nie uciskał i dobrze leżał. Niestety po pierwszej jeździe zauważyłem pewne problemy.
Po pierwsze:
-nie da się jeździć bez podbródka, bo strasznie wiele, dobrze ze taki był w zestawie:-) niestety wieje i świszczy powietrze wpadające przez szybkę z boku. Szybka przylega do uszczelki dobrze tylko z przodu, niestety na obrzeżu, gdzie uszczelka się kończy jest już szpara, a z boku w ogóle nie ma uszczelki i świszczy.
Kask jest ogólnie cichy bo w ogóle nie słychać motocykla - ani silnika ani wydechu. Świszczy, buczy jedynie powietrze.
Założonego mam pinlocka (sprawdza się). Może to on rozpycha szybkę przez co nie przylega dokładnie z boku do uszczelki?
Drugim problemem jest kiepska aerodynamika, przynajmniej tak mi się zdaje bo nie miałem możliwości porównania z innymi kaskami. Przy większych prędkościach trzeba uważać żeby nie urwało głowy, targa nią niemiłosiernie:-)
Dajcie znać czy też tak macie? Może rade to rozwiązać jakimiś dodatkowymi uszczelkami a może trafiłem na źle wyprofilowaną szybkę?
Stałem się właśnie posiadaczem w/w kasku.
Był to jedyny garnek, który nigdzie mnie nie uciskał i dobrze leżał. Niestety po pierwszej jeździe zauważyłem pewne problemy.
Po pierwsze:
-nie da się jeździć bez podbródka, bo strasznie wiele, dobrze ze taki był w zestawie:-) niestety wieje i świszczy powietrze wpadające przez szybkę z boku. Szybka przylega do uszczelki dobrze tylko z przodu, niestety na obrzeżu, gdzie uszczelka się kończy jest już szpara, a z boku w ogóle nie ma uszczelki i świszczy.
Kask jest ogólnie cichy bo w ogóle nie słychać motocykla - ani silnika ani wydechu. Świszczy, buczy jedynie powietrze.
Założonego mam pinlocka (sprawdza się). Może to on rozpycha szybkę przez co nie przylega dokładnie z boku do uszczelki?
Drugim problemem jest kiepska aerodynamika, przynajmniej tak mi się zdaje bo nie miałem możliwości porównania z innymi kaskami. Przy większych prędkościach trzeba uważać żeby nie urwało głowy, targa nią niemiłosiernie:-)
Dajcie znać czy też tak macie? Może rade to rozwiązać jakimiś dodatkowymi uszczelkami a może trafiłem na źle wyprofilowaną szybkę?
Ostatnio edytowano 7/4/2012, 14:19 przez wondy, łącznie edytowano 2 razy
- wondy
- Świeżak
-
motoluka - VIP Åšcigacz.pl
-
motoluka - VIP Åšcigacz.pl
he dobre mam ten kask i
jest głośny jak jasna cholera
podwiewa w nim z dołu tak gdzie i tak masz podbródek założony ja wyciąłem sobie z gąbki dodatkowa osłonę i jest dużo lepiej
pnlocka niestety w nim nie mam
i aerodynamika jest bardzo przyzwoita w nim zeby nie napisac bardzodobra
wszystko to moje opinie zrobilem w nim juz sporo km to moj 3 sezon
jest głośny jak jasna cholera
podwiewa w nim z dołu tak gdzie i tak masz podbródek założony ja wyciąłem sobie z gąbki dodatkowa osłonę i jest dużo lepiej
pnlocka niestety w nim nie mam
i aerodynamika jest bardzo przyzwoita w nim zeby nie napisac bardzodobra
wszystko to moje opinie zrobilem w nim juz sporo km to moj 3 sezon
TL1000R- Odszedł została Hayabusa i
Nowy nabytek KTM RC8
Nowy nabytek KTM RC8
-
RUTRA.RD - VIP Åšcigacz.pl
mi podbródek dolega do samej szyi i nic nie podwiewa
przy 170 trochę zaczyna rzucać głową, chyba że jest skierowana nieruchomo na wprost:)
tylko te świszczenie/huczenie mnie dobija szczególnie gdy spoglądam na boki:/
pinlock świetna sprawa, nic nie paruje nawet gdy stoję na światłach czy przed przejazdem kolejowym dłuższą chwilę.
Ci też tak odstaje szybka przy końcu uszczelki na dole?
przy 170 trochę zaczyna rzucać głową, chyba że jest skierowana nieruchomo na wprost:)
tylko te świszczenie/huczenie mnie dobija szczególnie gdy spoglądam na boki:/
pinlock świetna sprawa, nic nie paruje nawet gdy stoję na światłach czy przed przejazdem kolejowym dłuższą chwilę.
Ci też tak odstaje szybka przy końcu uszczelki na dole?
- wondy
- Świeżak
Użytkuję ten kask 3 sezon i w porównaniu do wcześniejszych jego aerodynamika jest na wysokim poziomie, faktycznie gdy wszystkie wloty powietrza są otwarte to ostro go słychać jak świszczy, ale to jest normalne przy każdym kasku. Co do szyby to powinna ci przylegać na całej długości uszczelki i nie powinno ci tam nigdzie powietrze wlatywać, ale gdy kończy się uszczelka po lewej i prawej stronie jest luka od 1 do 2 mm to jest otwór wentylacyjny i to normalne w tym kasku. Jeśli zaś chodzi o podbródek to ja nigdy nie miałem problemów, żeby mi coś tam wiało.
Jak dla mnie ten kask jest bardzo dobry i godny polecenia.
Pozdro
Jak dla mnie ten kask jest bardzo dobry i godny polecenia.
Pozdro
- lachos R6
- Świeżak
tu ci odpisze
wiec tak musze mocno docisnac szybke zeby nie bylo szczeliny jak u ciebie nawet bardzo mcno, jak zamkne ot tak to jest szczelina, szybka powinna jeszcze dac sie z 1 mm opuścić to by nie bylo problemu
wiec tak musze mocno docisnac szybke zeby nie bylo szczeliny jak u ciebie nawet bardzo mcno, jak zamkne ot tak to jest szczelina, szybka powinna jeszcze dac sie z 1 mm opuścić to by nie bylo problemu
TL1000R- Odszedł została Hayabusa i
Nowy nabytek KTM RC8
Nowy nabytek KTM RC8
-
RUTRA.RD - VIP Åšcigacz.pl
nie wiem czy cie to pocieszy, ale ten model jest dobrze tutaj opisany...
http://www.scigacz.pl/Airoh,Force,8211; ... ,9005.html
http://www.scigacz.pl/Airoh,Force,8211; ... ,9005.html
- lachos R6
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości