Yamaha FZR 600 3HE 92 rok termostat?
• Strona 1 z 1
Yamaha FZR 600 3HE 92 rok termostat?
Witam jestem nowy , kupiłem niedawno yamahę fzr 600 92 rok . Mam pytanie , chodzi o to że motor nie łapie mi odpowiedniej temperatury , wskazówka podnosi się jedynie trochę a chłodnica jest zimna, czy to wina termostatu czy coś innego ? Gdzie właściwie jest termostat w tym modelu . Dzięki za odpowiedz .
- miodek22
- Świeżak
Tak był w niej termostat. Skoro FZR-ka nie łapie odpowiedniej temperatury może być to spowodowane ciągle otwartym termostatem. Czyli jest ciągle duży obieg.
Koszt 50-80zł
WyglÄ…da tak:
http://img10.allegroimg.pl/photos/orygi ... 2115661294
Koszt 50-80zł
WyglÄ…da tak:
http://img10.allegroimg.pl/photos/orygi ... 2115661294
-
grunder - Mieszkaniec forum
A jeszcze mam takie pytanko czy w każdej fzr jest tak że nie odpalę jej na stopce a jak odpali się bez to po rozłożeniu gaśnie ? No i nie pali się mi neutral , wymieniałem żarówkę i dalej to samo ( żarówka na 100 % sprawna ) czym to może być spowodowane ? I wielkie dzięki, serwisówka na pewno się przyda , tak niestety bywa jak się kupuje sprzęt za grosze , jaka cena taki motor ale troszkę się go poprawi i będzie chodził .
- miodek22
- Świeżak
Przy skrzyni chyba od strony zębatki jest taki czujnik wkręcony, on odpowiada za luz. Być może jest on uszkodzony, ew sprawdź okablowanie.
o ile pamiętam to FZR ma tak, że można odpalić ja na luzie na stopce, ale jak się wrzuci 1 na stopce to moto powinno gasnąć. To jest zabezpieczenie przed debilizmem.
"że nie odpalę jej na stopce a jak odpali się bez to po rozłożeniu gaśnie ?"
Masz coś porąbane w niej. Radzę zacząć od czujnika luzu.
o ile pamiętam to FZR ma tak, że można odpalić ja na luzie na stopce, ale jak się wrzuci 1 na stopce to moto powinno gasnąć. To jest zabezpieczenie przed debilizmem.
"że nie odpalę jej na stopce a jak odpali się bez to po rozłożeniu gaśnie ?"
Masz coś porąbane w niej. Radzę zacząć od czujnika luzu.
-
rozumiem kumpel ma thundercata i tak jest , problem w tym że u mnie na bocznej nie odpali wcale jak chodzi to rozkładam stopkę i gaśnie nie ważne czy jest na luzie czy na biegu , kontrolka od luzu w ogóle się nie pali a żarówka jest dobra, może to w czujniku luzu problem ? to dość upierdliwe muszę przyznać
- miodek22
- Świeżak
zaraz jak założyłeś temat 06.04 pamiętam był jeden na Allegro, ale czas minął...
Proponuje kupić nowy, to nie żaden majątek. Zapytaj w serwisie motocykli ile kosztuje nowy, ale nie oryg. Yamahy, tylko z innej firmy.
Ew, pytaj po ludziach co mają całe moto na części na sprzedaż.
Proponuje kupić nowy, to nie żaden majątek. Zapytaj w serwisie motocykli ile kosztuje nowy, ale nie oryg. Yamahy, tylko z innej firmy.
Ew, pytaj po ludziach co mają całe moto na części na sprzedaż.
-
żebym wtedy wiedział to już by był mój
, a tak na poważnie to pytałem po ludziach co mają całe moto na częsci ale albo też nie osiąga temperatury albo mają części nie sprawdzone , czyli nie mają jak sprawdzić czy są sprawne , czyli mogę kupić i się zdziwić .
po sklepach internetowych , motocyklowych w mojej okolicy też nie ma , zostają strony eBay i takie tak ale ceny rzędu 30 - 40 dolarów i przesyłka to trochę drogo jakby nie patrzył
ale znalazłem gdzieś temat że od tico pasuje i podobno że zdaje egzamin , czy ktoś miał takie doświadczenia ?

po sklepach internetowych , motocyklowych w mojej okolicy też nie ma , zostają strony eBay i takie tak ale ceny rzędu 30 - 40 dolarów i przesyłka to trochę drogo jakby nie patrzył
ale znalazłem gdzieś temat że od tico pasuje i podobno że zdaje egzamin , czy ktoś miał takie doświadczenia ?
- miodek22
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 22 gości