zawory cross 125 (co i jak)
• Strona 1 z 1
zawory cross 125 (co i jak)
siemanko!
Parę pytań:
1. jeśli zawory są źle wyregulowane to czy moto może nie wejść na wysokie obroty?
2. jeśli zawory są źle wyregulowane to czy może wylatywać filtrem powietrza paliwo?
3. Czy będzie duża różnica (czy coś sie stanie) jeśli w książeczce (instrukcji) pisze że mam ustawić zawory na 0.05mm a ja ustawie na 0.1mm?
i mam też takie pytanie bo nie wiem czy dobrze reguluje w ogóle te zawory
"Ustawiam na magnecie literką T równolegle z wcięciem na karterze i ustawiam jednocześnie 2 zawory (ssący i wydechowy) na odpowiednią szczelinę."
TAK?
Parę pytań:
1. jeśli zawory są źle wyregulowane to czy moto może nie wejść na wysokie obroty?
2. jeśli zawory są źle wyregulowane to czy może wylatywać filtrem powietrza paliwo?
3. Czy będzie duża różnica (czy coś sie stanie) jeśli w książeczce (instrukcji) pisze że mam ustawić zawory na 0.05mm a ja ustawie na 0.1mm?
i mam też takie pytanie bo nie wiem czy dobrze reguluje w ogóle te zawory

"Ustawiam na magnecie literką T równolegle z wcięciem na karterze i ustawiam jednocześnie 2 zawory (ssący i wydechowy) na odpowiednią szczelinę."
TAK?

- tym_czasem
- Świeżak
1) tak
2) nie
3) bedzie róznica, ciezej bedzie palił, jak bedzie wiekszy luz to nie bedzie uzyskiwał pełnej mocy, i jak ma duzy luz to dzwigienki ( czy tam krzywki zalezy jak to rozwiązane ) uderzają o zawory ( szklanki ? ) i szybciej sie uszkadzają.
poszukaj serwisówki i tam wyczaj co i jak. albo na YT pooglądaj filmiki jak sie ustawia rozrząd
2) nie
3) bedzie róznica, ciezej bedzie palił, jak bedzie wiekszy luz to nie bedzie uzyskiwał pełnej mocy, i jak ma duzy luz to dzwigienki ( czy tam krzywki zalezy jak to rozwiązane ) uderzają o zawory ( szklanki ? ) i szybciej sie uszkadzają.
poszukaj serwisówki i tam wyczaj co i jak. albo na YT pooglądaj filmiki jak sie ustawia rozrząd
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Kurde a mam takie pytanie bo piszą na forach różnie:
Na magnecie są dwie literki F i T i którą literą ustawia się rozrząd a którą zawory?
bo już sam nie wiem
Na magnecie są dwie literki F i T i którą literą ustawia się rozrząd a którą zawory?
bo już sam nie wiem

- tym_czasem
- Świeżak
- tym_czasem
- Świeżak
Edytuj posty
ssący jest od strony gaźnika a wydechowy od wydechu
ssący jest od strony gaźnika a wydechowy od wydechu
sx 200 | chomikuj.pl/godzillaaaa | http://schematy.netai.net
-
kris514 - VIP Åšcigacz.pl
Ok to wszystko mi dużo pomogło ale mam jeszcze takie pytanie dotyczące ustawiania zaworów:
Zawór ssący i wydechowy ustawia się jednocześnie razem jak tłok jest u góry?
i może ktoś odpowie na to jeszcze:
Zawór ssący i wydechowy ustawia się jednocześnie razem jak tłok jest u góry?
i może ktoś odpowie na to jeszcze:
[/b]Na magnecie są dwie literki F i T i którą literą ustawia się rozrząd a którą zawory?
- tym_czasem
- Świeżak
tak razem, gdyby ktos wiedział to by powiedział. tutaj kazdy raczej ma markowe sprzety
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
henio12323 napisał(a):gdyby ktos wiedział to by powiedział. tutaj kazdy raczej ma markowe sprzety
Sąsiad tym tekstem to dowaliłeś, normalnie leże i kwiczę

hahahaha.
do autora tematu: manuala sobie ściągnij i czytaj

-
grunder - Mieszkaniec forum
A ja bym się nie zgodził z tym że jak są zawory źle wyregulowane to nie może paliwo się cofać do filtra(przecież mogą być też podparte i tak się moim zdaniem może dziać(poprawcie mnie jak nie mam racji)
sx 200 | chomikuj.pl/godzillaaaa | http://schematy.netai.net
-
kris514 - VIP Åšcigacz.pl
No to zostało mi tylko to do wyjaśnienia bo resztę rozumiem
:
Ok już się dowiedziałem.
Moze komuÅ› siÄ™ przyda:
Znak T informuje, że tłok znajduje się w GMP, znak F, że w tym momencie następuje zapłon mieszanki.
Do zamknięcia

Ok już się dowiedziałem.
Moze komuÅ› siÄ™ przyda:
Znak T informuje, że tłok znajduje się w GMP, znak F, że w tym momencie następuje zapłon mieszanki.
Do zamknięcia
- tym_czasem
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości