APRILIA SR 50 R FACTORY stozek , wydech , gaz box. itp.
• Strona 1 z 1
APRILIA SR 50 R FACTORY stozek , wydech , gaz box. itp.
Witam wszystkich uzytkowników tego forum. Jestem tutaj pierwszy raz i mam nadzieje że bedziecie w stanie mi pomóc. Od niedawna jestem posiadaczem Aprili SR 50 R Factory z 2006r. Z tego co sie zdązyłem w sieci zorientować silnik w Aprilce to produkt PIAGGIO na gaźniku.. Chciałbym bardziej doświadczonych użytkowników spytać czy moge liczyć na lakies realne efekty po wymianie filtra na stożkowy ( jak go dobrze zamontować) , zamontowaniu gaz boxa - do czego wogole słuzy gaz box ( gdzie sie go montuje) i na koniec wydech... Jaki polecacie??? a także chciałbym zmienić tarcze przód na większą... gdzie moge takiego kita znaleźć.. POZDRAWIAM. PS. Przed napisaniem tego tematu uzyłem opcji SZUKAJ
ale dużo sie nie dowiedziałem.

pozdrawiam
- Criters
- Świeżak
stozek da ci troche kuca w połaczeniu z wydechem, montujac stozka musisz odnowa wyregulowac gaznik, gazboxa podłącza sie do podcisnienia i do krucca dolotowego, wydech jak wiadomo najlepiej znanej firmy(Pollini,Hebo,LeoVince itd)
- pawlak200192
- VIP Åšcigacz.pl
chyba zamiast większej tarczy zainwestuj w lepsze klocki, płyn i przewody w oplocie. a co do gaz boxa- jak nie wiesz do czego służy to go nie montuj. a stożek musi być porządny, odpowiednio dobrany do silnika (czyt. nie taki z allegro za 15zł który daje milion % mocy więcej).
1952 SHL M-04
2000 Suzuki GSF 600 S Bandit
2000 Suzuki GSF 600 S Bandit
- michael
- Bywalec
A więc tak: tarcze chce zmienić bo moja jest krzywa,a przewody w oplocie i klocki tez na nie bedzie czas. Co do gaz boxa to wyczytałem że po założeniu silnik szybciej reaguje na manetke gazu, czasem mniej pali ( na to nie koniecznie licze), likwiduje "dziure w mocy". Dokładniej myśle nad Boost Bottle Malossi czyli Gaz box Malossiego-może wyglądaem nie urzeka ale jak działa to najważniejsze
) no chyba że ten Gaz Box Bettella
też działa???? Odnośnie stożków to chce Hebo S czerwony albo Malossi E13 czerwony albo Stage 6 double layer
ktoś posiada któryś z gadżetów ???? wczoraj przyjrzałem sie dokładniej gaźnikowi i firmowany jest on przez DELORTO czy to serja???? mierzyłem średnice wlotu powietrza i wynosi 36 mm. Widziałem na necie jakies sporotowe... czy sie róznią????

też działa???? Odnośnie stożków to chce Hebo S czerwony albo Malossi E13 czerwony albo Stage 6 double layer

pozdrawiam
- Criters
- Świeżak
wlot to nie wszystko, wazniejsza jest ta druga strona tzn, przelot
to ze masz 36mm na wlocie to nie znaczy ze na przelocie tylesamo, znajac zycie na przelocie masz 12-14mm więc przydał by sie gaznik 21mm
to ze masz 36mm na wlocie to nie znaczy ze na przelocie tylesamo, znajac zycie na przelocie masz 12-14mm więc przydał by sie gaznik 21mm

- pawlak200192
- VIP Åšcigacz.pl
a jak to sprawdzić jaką mam średnice przelotową???? czy jest to gdzieś napisane na gaźniku???? bo znalazłem liczbe 17A napisaną na zewnątrz. Czy nie obejdzie sie bez suwmiarki
) ???? przy opisie stożków w sklepie internetowym doczytałem że trzeba zmienić dysze główną... jak zmienie gaźnik na 21 mm to ząłatwi mi ten problem???? i nastepna sprawa jaki wydech???? i gdzie moge tanio znaleźć. Czy LEO VINCE albo Laser w cenie do 600 pln jest cos wart????

pozdrawiam
- Criters
- Świeżak
Criters napisał(a):a jak to sprawdzić jaką mam średnice przelotową???? czy jest to gdzieś napisane na gaźniku???? bo znalazłem liczbe 17A napisaną na zewnątrz. Czy nie obejdzie sie bez suwmiarki) ???? przy opisie stożków w sklepie internetowym doczytałem że trzeba zmienić dysze główną... jak zmienie gaźnik na 21 mm to ząłatwi mi ten problem???? i nastepna sprawa jaki wydech???? i gdzie moge tanio znaleźć. Czy LEO VINCE albo Laser w cenie do 600 pln jest cos wart????
przelot mierzy sie nałączeniu gaznika z kruccem ssacym
jak dasz gaznik 21mm to nie musisz zmieniac dyszy

co do wydechu ten LEO Vince powinien byc OK

- pawlak200192
- VIP Åšcigacz.pl
pytań miiony
)) zrobiłem wczoraj fotki mojej Apki i mam kolejne pytanie... co to jest za urządzenie bo u mnie nie słuzy napewno dobrze. Od poprzedniego własciciela dowiedziłem sie że to szło do wydechu jakoś ale wydech został zmieniony i ja mam wydech od Ditecha i tam nie ma gdzie tego podłączyc. a po za tym jedna fotka jak sie moja apka prezentuje na złotj feldze
))

- Załączniki
-
na neta 2.JPG
- (92.4 KiB) Pobrane 875 razy
-
na neta.JPG
- (80.02 KiB) Pobrane 911 razy
pozdrawiam
- Criters
- Świeżak
• Strona 1 z 1