Akumulator- Bashan 200
• Strona 1 z 1
Akumulator- Bashan 200
Witam
Otóż przez cały czas rozładowuje mi sie sam akumulator. Np. wieczorkiem zgaszę go i zostawie na noc. Wstaje rano do odpalania a tu nic zero ani nawet nie obróci. I pytanie. Co może być ptzyczyną rozładowywania aku? Jakieś zwarcie? Jezeli tak to gdzie może być? Dodam że aku na 100% jest ok:)
Pozdrawiam Kamil
Otóż przez cały czas rozładowuje mi sie sam akumulator. Np. wieczorkiem zgaszę go i zostawie na noc. Wstaje rano do odpalania a tu nic zero ani nawet nie obróci. I pytanie. Co może być ptzyczyną rozładowywania aku? Jakieś zwarcie? Jezeli tak to gdzie może być? Dodam że aku na 100% jest ok:)
Pozdrawiam Kamil
- kamil09
- Świeżak
moze byc jakies zwarcie, albo cos cały czas pobiera prąd np jakies podswietlenie czy cos ? sprawdx wszystko. ewentualnie jeszcze zobacz czy wszystkie przewody są podokrecane pod aku, do rozrusznika itp.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
Podświetlenia to nie mam żadnego. Przewody wszystkie ok, podokrecane, nie poprzecierane itd.
Może mieć znaczenie wciągarka, ponieważ jest podłączona bezpośrednio pod aku. A jeżeli było by to zwarcie to gdzie go szukac?
Pozdrawiam

Pozdrawiam
- kamil09
- Świeżak
Akumulator jest w 100% sprawny. Jak prÄ…dnica?? Aku pada mi przez noc, wtedy kiedy teoretycznie nic nie pobiera prÄ…du a nie podczas jazdy
Wydaje mi się że może to być wciągarka albo zwarcie. Zamontuje przełącznik do wciągarki. A zwarcie gdzie może być??

- kamil09
- Świeżak
Ale jeżeli masz pilot do wyciągarki zamontowany w obudowie lub tak to to przecież już jest przełącznik. Więc to jest wykluczone. No nie wiem ale spróbuj. A zwarcie może być tak naprawdę wszędzie ale by ci bezpiecznik przeszedł jak by było
ewentualne zwarcie
ewentualne zwarcie
-
Arojzer - Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości