Szyba do GSR 600 K7
• Strona 1 z 1
Szyba do GSR 600 K7
Witam, posiadam Suzuki GSR 600 K7, wcześniej mialem CBR 600 F4, chciałem spróbować czegoś innego i jak narazie(długo nie pojeżdziłem) jestem zadowolony tylko przy ostatnich jazdach doskwierał trochę wiatr;/
Zastanawiam się nad szybą, są na allegro po 300 złotych(tak drogo!?), chociaż szczerze powiedziawszy bez tej szybki motocykl prezentuje sie lepiej...
Pytanie do Was takie: czy jest sens takiego zakupu?? Dokładnie chodzi mi o to, czy i jaka będzie poprawa podczas jazdy? Czy wiaterek nie będzie tak przeszkadzał czy to jednak tylko zbędny wydatek? Nie będzie dużej poprawy? A może wrócić do Hondy, załuje trochę tego pozbycia:P ?
Pozdrawiam!!
p.s. co za pogoda:/
Zastanawiam się nad szybą, są na allegro po 300 złotych(tak drogo!?), chociaż szczerze powiedziawszy bez tej szybki motocykl prezentuje sie lepiej...
Pytanie do Was takie: czy jest sens takiego zakupu?? Dokładnie chodzi mi o to, czy i jaka będzie poprawa podczas jazdy? Czy wiaterek nie będzie tak przeszkadzał czy to jednak tylko zbędny wydatek? Nie będzie dużej poprawy? A może wrócić do Hondy, załuje trochę tego pozbycia:P ?
Pozdrawiam!!
p.s. co za pogoda:/
- MichaelloEs
- Świeżak
Zmartwię Cię, ale przy Twoich dotychczasowych przyzwyczajeniach to różnica będzie żadna
Też mam K7, przymierzalem kilka modeli, w końcu kupiłem, ale to bardziej kwestia estetyki niż rzeczywistych korzyści

Też mam K7, przymierzalem kilka modeli, w końcu kupiłem, ale to bardziej kwestia estetyki niż rzeczywistych korzyści

Suzuki PimpuÅ› 

-
goosi - Świeżak
Nie wiem jak w przypadku Suzuki, ale w Kawie zx6rr 2003, wymiana szyby na Puiga z garbem była wręcz wymagana... Strasznie dawało w kość. W Zx636 mam teraz AirBlade, więc nie wiem jak jeździło się na seryjnej, ale z ta jest naprawdę bardzo dobrze. Przy prawie 200 kph można jechać wyprostowanym bez wyrywania rąk.

<b>ZxR 636 2006</b>
-
PrimoGhost - Stały bywalec
jak kupiłem Horneta to miałem takie coś:
(otwórz link)
ale powiem szczerze, że to ch**a daje
zdjąłem, wiatr taki sam, a chociaż motocykl ładniejszy 

ale powiem szczerze, że to ch**a daje

CB600 Hornet `05 | http://bikepics.com/members/suchy558/
-
suchy558 - Bywalec
Hehe, no powiem Wam, że bez szybki raczej lepiej sie prezentuje, tak nowocześniej jak dla mnie...
Hmm, z tego co pamiętam na cebrze też wiało(bo musi:)) ale zawsze sie pochyliło i było ok.
Znów tutaj wiatr daje znać o prędkości i tak nie kusi:D
W GSR tez inna pozycja, bardziej wyprostowana to i bedzie wiac bardziej. PatrzÄ…c na kierownice kolegi(ma cbr) ja mam wyzej o ok. 20 cm tak na oko<wow>
Reasumując najlepiej chyba takim naked-em wyjechać jak jest git pogoda, mało wiatru:P
Zobaczę jak się ociepli, będzie kijowka to chyba wracam do CeBeeRki:]
Będę musiał dobrze się z tym przespać, znów jeździć za moto:(??
Pozdrawiam!
Hmm, z tego co pamiętam na cebrze też wiało(bo musi:)) ale zawsze sie pochyliło i było ok.
Znów tutaj wiatr daje znać o prędkości i tak nie kusi:D
W GSR tez inna pozycja, bardziej wyprostowana to i bedzie wiac bardziej. PatrzÄ…c na kierownice kolegi(ma cbr) ja mam wyzej o ok. 20 cm tak na oko<wow>
Reasumując najlepiej chyba takim naked-em wyjechać jak jest git pogoda, mało wiatru:P
Zobaczę jak się ociepli, będzie kijowka to chyba wracam do CeBeeRki:]
Będę musiał dobrze się z tym przespać, znów jeździć za moto:(??
Pozdrawiam!
- MichaelloEs
- Świeżak
No widzisz, sam sobie w końcu odpowiedziałeś
Pytanie też, czy jak ktoś jest hobbystą-ponaddźwiękowcem i chce sprawdzić, czy GSR poleci 250, to czy to jest właściwa dla niego maszyna
Jak w końcu kupiłem taką dość mało nachalną...

Jak w końcu kupiłem taką dość mało nachalną...
Suzuki PimpuÅ› 

-
goosi - Świeżak
Witam ponownie, zakupiłem tą szybe Puig-a, załozona ale jeszcze nie przetestowana. Skusiłem się, zobaczymy... Motocykl nie wyglada zle, choc musze sie chyba do tego przyzwyczaic, zobaczymy:)
No i co najwazniejsze, ciekaw jestem wrazen z posiadania takiej szybki.
Ktoś z Was jescze ma tez Puig-a i jest choc troche zadowolony, widzi roznice?? Czy jednak kasa w błoto;)??
Nie chodzi mi tez o to, ze ma ona tak zabezpieczac przed wiatrem, ze spokojnie wyprostowany pojade;)
Ale bez owiewki, przy wiekszej predkosci do kask chciał odfrunac:D
No i co najwazniejsze, ciekaw jestem wrazen z posiadania takiej szybki.
Ktoś z Was jescze ma tez Puig-a i jest choc troche zadowolony, widzi roznice?? Czy jednak kasa w błoto;)??
Nie chodzi mi tez o to, ze ma ona tak zabezpieczac przed wiatrem, ze spokojnie wyprostowany pojade;)
Ale bez owiewki, przy wiekszej predkosci do kask chciał odfrunac:D
- MichaelloEs
- Świeżak
Hmm, wczoraj testowalem i albo tak bardzo w to wierzyłem albo rzeczywiscie jest poprawa:)
Na przykładzie jednej predkosci ostatnio w upalny dzien kask chciało mi zwiac, wczoraj gdzie był wiatr schowałem sie troche za owiewke, nie duzo i zero obaw. Takze jak narazie i mam nadzieje, ze sie zdanie nie zmieni owiewka pomogła, nie kolosalnie ale...
p.s. z tego co widze, ta Twoja puig wydaje sie byc krotsza, moze dlatego:D
Na przykładzie jednej predkosci ostatnio w upalny dzien kask chciało mi zwiac, wczoraj gdzie był wiatr schowałem sie troche za owiewke, nie duzo i zero obaw. Takze jak narazie i mam nadzieje, ze sie zdanie nie zmieni owiewka pomogła, nie kolosalnie ale...

p.s. z tego co widze, ta Twoja puig wydaje sie byc krotsza, moze dlatego:D
- MichaelloEs
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości