Zobacz wątek - Aprilia RS 50 , Nie pali

Aprilia RS 50 , Nie pali

i inne małe pojemności
_________

Moderatorzy: Walenty, Movi, adam_tomasz, Czester, madcap, Leg1oN, Lovtza, Terror, melvin, Landryss25, kravec, gelo007, Bostorn, Miczab, Boshi, rosa, MarSen

Aprilia RS 50 , Nie pali

Postprzez marus172 » 31/3/2012, 16:15

Siema , mam taki problem że nie pali mi aprilka nie wiem co jest tego powodem. Wyczyscilem gaźnik , swiece i nic. Powodem tego może byc to że motorek był nie palony w okresie zimowym (nie moja wina) takze mam akumulator słaby choć był wymieniany z rok temu, probowałem od kabli odpalać i na pych raz nawet chycił ale teraz dalej nic.Co może być problemem ? Pozdrawiam.
marus172
Świeżak
 
Posty: 34
Dołączył(a): 13/7/2010, 22:52
Lokalizacja: Katowice


Postprzez matiwariat1995 » 31/3/2012, 16:22

A próbowałeś nalać bezpośrednio troche paliwa pod świece ? Ja miałm to samo tyle że mam rs 125 nalałem pod świece no i oczywiście świerze paliwo do zbiornika i odpaliła ..:)
matiwariat1995
Świeżak
 
Posty: 21
Dołączył(a): 31/3/2012, 15:48

Postprzez marus172 » 31/3/2012, 16:33

NIe nie próbowałem a tak mniej więcej ile tego nalać ?
marus172
Świeżak
 
Posty: 34
Dołączył(a): 13/7/2010, 22:52
Lokalizacja: Katowice

Postprzez matiwariat1995 » 31/3/2012, 16:48

Mała Strzykawke :)
matiwariat1995
Świeżak
 
Posty: 21
Dołączył(a): 31/3/2012, 15:48

Postprzez matiwariat1995 » 31/3/2012, 16:49

Tylko musi to byc nowe paliwo nie to które stało w zbiorniku przez Zime :)
matiwariat1995
Świeżak
 
Posty: 21
Dołączył(a): 31/3/2012, 15:48

Postprzez marus172 » 31/3/2012, 16:54

ok zaraz sprawdze i dam znac jak poszło xd
marus172
Świeżak
 
Posty: 34
Dołączył(a): 13/7/2010, 22:52
Lokalizacja: Katowice

Postprzez matiwariat1995 » 31/3/2012, 17:00

ok :)
matiwariat1995
Świeżak
 
Posty: 21
Dołączył(a): 31/3/2012, 15:48

Postprzez marus172 » 31/3/2012, 17:14

Zapalił juz sie cieszyłem a tu po chwili zdechł i nie palił po nowiłem próbe i to samo ;] , zauważyłem tam gdzie od cylindra idzie ruła kapie chyba benzyna ;]
marus172
Świeżak
 
Posty: 34
Dołączył(a): 13/7/2010, 22:52
Lokalizacja: Katowice

Postprzez matiwariat1995 » 31/3/2012, 17:22

Hmm czyli masz cos z gaźnikiem ..a weź nalej jeszcze raz paliwa pod swiece i nowe do baku i wymieszaj :) <a zostaw sobie troche paliwa z setka moze wiecej zeby było co lac pod swiece >i jak odpali dawaj lekko gazu może zaciągnie i bedzie chodził :)






zgodnie regulaminem (jest zamieszczony w dziale hyde park) nie piszemy bezpośrednio pod swoim postem kolejnego posta, jeśli chcemy coś dodać.
w takim przypadku korzystamy z funkcji edytuj - jeden z przycisków nad postem, z góry po prawej stronie
raz jeszcze coś takiego zobaczą i wlepię warna.
m.
matiwariat1995
Świeżak
 
Posty: 21
Dołączył(a): 31/3/2012, 15:48

Postprzez matiwariat1995 » 31/3/2012, 17:25

Ale zostaw sobie troche paliwa zeby było jak cos co lac pod swiece
matiwariat1995
Świeżak
 
Posty: 21
Dołączył(a): 31/3/2012, 15:48

Postprzez marus172 » 31/3/2012, 17:30

to samo ;] nie wiem czy to cos pomoże ale zauwazylem ze z tłumika leci bardzo gęsty dym .
marus172
Świeżak
 
Posty: 34
Dołączył(a): 13/7/2010, 22:52
Lokalizacja: Katowice

Postprzez jackal_pl » 31/3/2012, 17:32

Jak zostawiłeś benzynę sprzed zimy to ją wymień, bo podczas dłuższego "spokoju" benzyna traci swoje właściwości
Kawasaki ER-5, 98r.
jackal_pl
Świeżak
 
Posty: 299
Dołączył(a): 9/3/2009, 19:55
Lokalizacja: Okolice Gliwic

Postprzez marus172 » 31/3/2012, 17:35

nalałem świeżej wczoraj zatankowałem do bańki
marus172
Świeżak
 
Posty: 34
Dołączył(a): 13/7/2010, 22:52
Lokalizacja: Katowice

Postprzez PrimoGhost » 31/3/2012, 17:59

A jak wygląda benzyna pod świeca? Pokręć moto, wyjmij świece i powiedz, jak wygląda na tłoku. Widzisz KROPLE, czy ciecz całkowicie rozlewa się po tłoku? Jeśli tworzy wyraźne krople, to masz wodę w paliwie. Ewentualnie płyn chłodniczy spod palniętej uszczelki pod głowicą. Częsta bolączka...

P.S... pal na pych. Aprilia inaczej nie zagada po zimie, jeśli jednak jest sprawne wszystko..
Obrazek
<b>ZxR 636 2006</b>
Avatar użytkownika
PrimoGhost
Stały bywalec
 
Posty: 1148
Dołączył(a): 21/11/2010, 20:07
Lokalizacja: z DW-957

Postprzez marus172 » 31/3/2012, 18:05

nie ma żadnych kropli raczej całkowicie rozlewa się po tłoku

Własnie na pych mi chycił chwile po gazowałem i tez padł

caly czas to smao fajnie zapali i po jakims czasie zdycha jakies pomysly co jest tego powodem?

Edytuj posty!
komarcc
marus172
Świeżak
 
Posty: 34
Dołączył(a): 13/7/2010, 22:52
Lokalizacja: Katowice

Postprzez PrimoGhost » 31/3/2012, 20:08

Wężyk pod bakiem? Lipne są jak diabli.. Może nacieknie tej benzyny, zapali i potem już nie zdąży nalecieć, bo wężyk jest zagięty?
Obrazek
<b>ZxR 636 2006</b>
Avatar użytkownika
PrimoGhost
Stały bywalec
 
Posty: 1148
Dołączył(a): 21/11/2010, 20:07
Lokalizacja: z DW-957

Postprzez marus172 » 31/3/2012, 21:52

No jest dlugi i sie tak zawija no ale to tak caly czas mialem i bylo git
marus172
Świeżak
 
Posty: 34
Dołączył(a): 13/7/2010, 22:52
Lokalizacja: Katowice

Postprzez matiwariat1995 » 1/4/2012, 10:22

a może masz ten wężyk zapchany skoro jak dajesz paliwo pod świece i pali a z baku nie może zaciągnąć..
matiwariat1995
Świeżak
 
Posty: 21
Dołączył(a): 31/3/2012, 15:48

Postprzez marus172 » 1/4/2012, 12:12

nie jest zatkany bo spuszczalem paliwo z zimy to lecialo ok
marus172
Świeżak
 
Posty: 34
Dołączył(a): 13/7/2010, 22:52
Lokalizacja: Katowice

Postprzez PacPac » 1/4/2012, 12:20

Wyczyść wydech, może się zapchał, albo olejem zalał i się dusi
PacPac
Świeżak
 
Posty: 111
Dołączył(a): 2/8/2011, 20:46
Lokalizacja: Tuchowicz

Następna strona


Powrót do Motorowery do 50 ccm



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 11 gości




na gr