dziury w tłoku kx 125
• Strona 1 z 1
dziury w tłoku kx 125
Witam! Rozkręciłem cylidner w mojej "kawie" w tłoku sa dziury od góry, na dekielku od cylindra zostały tak jabky resztki wtopione w ten dekielek. Proszę o poradę
- hudeszte125
- Świeżak
mowimy o 2T zraz wstawiam
(otwórz link)
(otwórz link)
Tłoka nie wyciągałem tylko sam cylinder
pierwsze zdjecie jest to kopóła cylindra, drugie zdjecie tłok jak widać :0 pozdrawiam i prosze o wsparcie poniewaz nie wiem co robic.
6 postów z rzędu.
Otrzymujesz ostrzeżenie
komarcc

Tłoka nie wyciągałem tylko sam cylinder
pierwsze zdjecie jest to kopóła cylindra, drugie zdjecie tłok jak widać :0 pozdrawiam i prosze o wsparcie poniewaz nie wiem co robic.
6 postów z rzędu.
Otrzymujesz ostrzeżenie
komarcc
- hudeszte125
- Świeżak
tłok nie wiem jakiej jest firmy ale podejrzewam ze Woossner, a co ma filtr powietrza kolego do tłoka? bo jestem Ciekaw, a poza tym mam filtr powietrza.
- hudeszte125
- Świeżak
Tlok do wymiany, sadzac po rysach na plaszczu tloka cylinder tez bedzie do naprawy/wymiany.
www.rosamotorcycle.pl | | FZ600/XRV650/WR450
-
rosa - VIP Åšcigacz.pl
a wiec to wygląda jak by ci jakis syf wpadł nad tłoka który został zassany albo z paliwem(czyli syf w baku) albo z powietrzem(brak/nieszczelny filtr wiatru)
Wosner to to raczej nie jest bo one raczej pokryte teflonem sÄ…, a tutaj go nigdzie nie widac
tak czy inaczej, tak jak pisza wyzej masz tłoka do wymianki i pewnie cylek tez do zrobienia
Wosner to to raczej nie jest bo one raczej pokryte teflonem sÄ…, a tutaj go nigdzie nie widac

tak czy inaczej, tak jak pisza wyzej masz tłoka do wymianki i pewnie cylek tez do zrobienia

- tomera
- Stały bywalec
http://www.motor-tech.katowice.pl/
Wyślij do niego e-mail da ci lepszą diagnoze
Mi to wygląda na złą mieszanke oraz syf.
Wyślij do niego e-mail da ci lepszą diagnoze

Mi to wygląda na złą mieszanke oraz syf.
-
grunder - Mieszkaniec forum
to na bank nie wossner. oni wstawiaja strzałki kierunkowe przy samej krawędzi tłoka
mi to wygląda na syf, albo za małą ilosc oleju w mieszance. + cos sie dostało do srodka. chyba że to pierscien pękł.
w jakim stanie jest wał ?
mi to wygląda na syf, albo za małą ilosc oleju w mieszance. + cos sie dostało do srodka. chyba że to pierscien pękł.
w jakim stanie jest wał ?
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
- hudeszte125
- Świeżak
KAPELA911 napisał(a):Cylinder cały?? płaszcz tłoka jest zajechany więc cylek też musiał dostać swoje..
moze tlok zrobiony z plastiku i dlatego nie zatarl cylindra, ale tez mi sie wierzyc nie chce.
Moze cos z kompresja ?
tea who you yea bunny
-
zxer - Stały bywalec
a słyszelisice o czyms takim jak nicasil ? jedno z najbardziej twardych powłok jakie są... tego nie da sie od tak zarysować aluminiowym tłokiem.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Miałem podobne cuda kiedyś w 2T 50cm gdy pierścień został zadarty przez okno w cylindrze i dostał się do komory spalania, przy okazji półka na tłoku tez była zmasakrowana... U ciebie co najciekawsze dziury są równomiernie rozłożone do okola więc na śmieci zassane i pękające pierścienie to nie wygląda bo u mnie w tłok w dolnej części miał więcej oznak walki bo grawitacja pierścień tam trzymała... Podobne zdjęcia widziałem w sekcji zwłok stukającego silnika wolnossącego bardzo doprzężonego... Może dawkę miałeś za ubogą i zaczęło stukać...
- mihas66
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości