Rmz 250 - bierze olej
• Strona 1 z 1
Rmz 250 - bierze olej
Ostatnio zauwazylem ze z rury mojej rmz 250 wydobywa sie dym ... sprawdzilem ilosc oleju i okazalo sie ze bierze olej. i tu takie pytanie, czy moge jeszcze jezdzic dolewajac oleju ? chce wystartowac w zawodach i po nich wymienic uszczelke ( bo chyba najprawdopodobniej to uszczelka)
Suzuki RMZ 250
-
matthew #3 - Świeżak
witam, jesli spalanie oleju nie jest zbyt duze to jakis czas jeszcze mozna jezdzic, ale jesli u Ciebie olej wychodzi przez komin, to chyba jazwyzszy czas na naprawe, oczwiscie decyzja nalezy do Ciebie
jaka uszczelke masz na mysli?ja sadze ze przyczyna moze tkwic uszczelniaczach zaworowych badz pierscieniach, czasami rowniez zdarza sie ze prowadnice zaworowe sa juz zbyt zuzyte.jestem nowy wiec moge sie nie znac
pozdrawiam

- warzywek1
- Świeżak
caly remont w okolicach pazdziernik - listopad. wiem poniewaz koles od ktorego kupilem motor dal go do remontu do kolegi mojego wujka i wszystko nam powiedzial
edit: siwy dym wydobywa sie Tylko wtedy gdy dodam gazu
edit: siwy dym wydobywa sie Tylko wtedy gdy dodam gazu
Suzuki RMZ 250
-
matthew #3 - Świeżak
jesli remont byl stosunkowo niedawno(tak jak mikoziniak slusznie zaznaczyl mth to okresla w crossie) to mogl zle zostac dotarty,a jesli ma juz godzin troche zrobione,poprostu zwyczajny remont bo nie da sie ukryc,w tych jednostkach 4t wyczynowych,do rozrzadu powinno zagladac sie czesto a przy tym naprawa top end jest dosc kosztowna i bardzo czesta,nie mowie o tym ze trzeba o nia dbac pod kazdym katem,gdyz urzytkownicy takich moto zdaja sobie z tego sprawe.pozdrawiam
- warzywek1
- Świeżak
wiesz, zdaje sobie sprawe ze sa to full cross'owki i trzeba czesto do nich zagladac.
no to chyba szykuje sie remont...
piekny poczatek sezonu
no to chyba szykuje sie remont...
piekny poczatek sezonu
Suzuki RMZ 250
-
matthew #3 - Świeżak
Dobra, w nastepny weekend cos ogarniemy ;d
edit: a jest mozliwosc ze dymi od zaworow ?
edit: a jest mozliwosc ze dymi od zaworow ?
Suzuki RMZ 250
-
matthew #3 - Świeżak
oo to moze przez uszczelniacze zaworowe : ) mialem wlasnie sprawdzac i wymieniac, moze to to
jutro kolejna nudna niedziela, moze jutro po obiedzie usiade i poszperam przy mojej Suzi

jutro kolejna nudna niedziela, moze jutro po obiedzie usiade i poszperam przy mojej Suzi
Suzuki RMZ 250
-
matthew #3 - Świeżak
nie ma praktycznmie opcji żeby uszczelką pod głowicą puszcząło olej. tam nie ma jakiegos mega cisnienia. jest jedynie rozbryzgowo od łancuszka rozrządu
ale żeby ssało olej przez to to musiał bys chyba specjalnie kanalik zostawic
ssie albo uszczelniaczami zaworowymi, albo tłok przepuszcza. uszczelnaicze jak dawno nie były ruszane chociazby dla pewnosci warto wymienic. ( od raz wyjac zawory i je poczyscic z nagaru, kanały zreszta tez ) jak nie pomoze to trzeba bedzie zajrzeć do tłoczka

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
w 4t albo ssie olej od uszczelniaczy zaworowych, albo od komory silnika, kiedy pierścienie olejowe nie dają rady do konca zebrac oleju, i to co zostanie jest przepalane
jeżeli nie pożera potężnych ilości oleju to zalej deko wiecej oleju, i ogien, i po 1 starcie dolewasz.
jeżeli nie pożera potężnych ilości oleju to zalej deko wiecej oleju, i ogien, i po 1 starcie dolewasz.
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości