Zobacz wątek - Kurtka, czy 2 częściowy kombi?
NAS Analytics TAG

Kurtka, czy 2 częściowy kombi?

Jakie rękawice, kask, gmole?
_________

Kurtka, czy 2 częściowy kombi?

Postprzez kamula » 28/3/2012, 22:34

Witam,

Za jakiś czas zamierzam kupić pełną odzież na motocykl. Buty i kask jak narazie mam. Zastanawiam się tylko czy kupno 2 częściowego kombinezonu będzie odpowiednie. Podczas jakiegoś upadku spodnie się przetrą. Czy warto inwestować w pełen kombinezon czy lepiej kupić samą kurtkę i zainwestować dodatkowo w żółwia? Chciałabym kupić kombi Dainesa, nie są one tanie więc szkoda byłoby jak by dość szybko się uszkodził...Wiadomo że kiedyś nawet drogi kombinezon ulegnie przetarciu, zdarzają się różne wypadki. Jak dla mnie prawdziwy motocyklista powinien posiadać pełną odzież. Mi chodzi głównie o moje bezpieczeństwo. Proszę o szczerą odpowiedź.:):)
kamula
Świeżak

Re: Kurtka, czy 2 częściowy kombi?

Postprzez Vergon » 28/3/2012, 22:55

kamula napisał(a):Proszę o szczerą odpowiedź.:):)

Ale pi*rdolisz :roll:

A rozwijając moją szczerą odpowiedź to zastanów się czy wolisz zostawić na asfalcie 1mm kombinezonu czy spory kawałek swojej d*py zostawiając za sobą czerwoną nartę :lol:
Nie rozumiem Twojego toku "rozumowania" (?!), po co w takim razie masz zamiar kupić kurtkę skoro ona też się może uszkodzić podczas szlifu?
Vergon
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Seba_ER5 » 28/3/2012, 23:52

Z doswiadzczenia powiem kurtka od sportowego kombi jest za krota by latac bez spodni nerki gole gwarantowane......
Mi Berik przy kolankach :D przeciera sie od stomgrip ale ja bak nogami trzymam a nie sciskam reka kierownice :).

Na maisto i dalsze wyprawy kup sobie textyl na tor i szybkie trasy kombiak skora i do tego narzutke wrazie niezawpoiedzianego deszczu.
Seba_ER5
VIP Åšcigacz.pl

Re: Kurtka, czy 2 częściowy kombi?

Postprzez Hyde » 29/3/2012, 00:25

Vergon napisał(a):Ale pi*rdolisz :roll:

Dodam jeszcze od siebie, że jak potłuczony.

W kwestii odpowiedzi - nie warto absolutnie inwestować w żadne ciuchy na motocykl, a już zwłaszcza te najdroższe, bo przecież przy szlifie i tak się przetrą! (sic!)
Przejedziesz kawałek po asfalcie i już po kombinezonie, więc faktycznie - szkoda, żeby się szybko uszkodził... Człowieku, Ty siebie słyszysz?
Hyde
Bywalec

Postprzez marcinpsk » 29/3/2012, 09:21

Seba_ER5 napisał(a):Z doswiadzczenia powiem kurtka od sportowego kombi jest za krota by latac bez spodni nerki gole gwarantowane......

Seba sa jeszcze takie rozwiazania:

Obrazek (otwórz link)
marcinpsk
Świeżak

Postprzez kamula » 30/3/2012, 14:48

Dzięki Za odpowiedź, jednak zdecyduje się na spodnie wolę chronić tyłek...:)
kamula
Świeżak

Postprzez Vergon » 30/3/2012, 20:51

To jak będziesz miał szlifa to postaraj się upaść na d*pę i szlifować a nie na plecy.
Nie kombinuj, poczytaj poniższy temat i kup kompletne ciuchy, bo możesz się jeszcze w tym sezonie nauczyć na błędach.

viewtopic.php?t=39649
Vergon
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez HaykaBusta » 26/4/2012, 14:19

Kupując samą kurtke zawsze możesz dobrać jakies spodnie, nawet tego samego producenta ... jak zniszczysz spodnie, mozesz kupic nastepne i dalej smigac ... to samo tyczy sie kurtki ... a jak tylko troche poprzycierasz to zawsze mozna jeszcze oddac je do naprawy, takie uslugi tez sa :) wiec po szlifie nie zawsze kombi idzie do kosza ...
tak jak wspomniane zostalo juz wyzej jesli kupic kombi 2 czesciowy to kurtka bedzie odkrywala Ci caly pas jesli bedziesz jezdzil bez spodni, wyglada to smieszcznie i nie jest zbyt dobre dla Twojego zdrowia.
lepiej zainwesuj w tekstylia, komplet np Modeka Laser Pro. jesli bedziesz jezdzil bez spodni w samej kurtce nie bedziesz wygladal jak w kurtce mlodszego brata.
nie kupuj tez kombi za ostatnie pieniadze, bo gdzie jest sens wydac wszystko, a jak cos pojdzie nie tak zostajesz z niczym, a nawet na naprawe cie nie stac.
tekstylia sa zdecydowanie bardziej uniwersalne. jesli chcesz jezdzic w skorce to musisz kupic za duza kurtke aby w miare normalnie wygladac nawet z jeansowymi spodniami, ale wtedy protektory zle beda sie ukladaly wiec nie dadza ci ochrony.

pomijam juz fakt ze kombi - kombi nie rowny, i nie widze sensu porownywac jakiegos taniego kombi jak tshull'a z beric'kiem ... cena to nie tylko marka ale rowniez jakosc i wykonanie

jesli masz kase na porzadna markowa kurtke to kup model nizsza ale ze spodniami, jesli masz zamiar ostro naginac bez ... wszyscy wiemy jak moze to sie skonczyc
HaykaBusta
Świeżak

Powrót do Akcesoria motocyklowe

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości

na górê