Gdy puszczam sprzęgło motor gaśnie ;(
• Strona 1 z 1
Gdy puszczam sprzęgło motor gaśnie ;(
Siemanko. Robiłem remont silnika w Diabolini 125cm, złożyłem silnik, wszystko ładnie.
Odpalam i ładnie działa, wkręca się na obroty i w ogóle, lecz mam problem z z sprzęgłem.
Otóż, zapalam silnik, wciskam sprzęgło, wbijam 1 i popuszczam delikatnie sprzęgło i wtedy motor gaśnie (nie szarpie ani nic, tylko po prostu gdy puszczam sprzęgło motor obniża obroty do takiego stopnia że gaśnie).
A jak robię tak że gdy ...wbijam 1 i puszczę gwałtownie sprzęgło (na trawie) to zerwie i ruszy, lecz za każdym razem gdy popuszczam delikatnie to przygasa i wtedy szybko spowrotem musze wcisnąc sprzęgło aby nie zgasł.(musze gwałtownie puścić sprzęło)
Odpalam i ładnie działa, wkręca się na obroty i w ogóle, lecz mam problem z z sprzęgłem.
Otóż, zapalam silnik, wciskam sprzęgło, wbijam 1 i popuszczam delikatnie sprzęgło i wtedy motor gaśnie (nie szarpie ani nic, tylko po prostu gdy puszczam sprzęgło motor obniża obroty do takiego stopnia że gaśnie).
A jak robię tak że gdy ...wbijam 1 i puszczę gwałtownie sprzęgło (na trawie) to zerwie i ruszy, lecz za każdym razem gdy popuszczam delikatnie to przygasa i wtedy szybko spowrotem musze wcisnąc sprzęgło aby nie zgasł.(musze gwałtownie puścić sprzęło)
- tym_czasem
- Świeżak
Tak dodaje. Przedtem było dobrze. Zobaczę jeszcze jutro wyreguluje gaźnik bo jest też rozregulowany i z mniejszych obrotów jak dodaje gazu to sie troche dławi. I dam znać co i jak.
Lecz może znacie jeszcze jakieś inny przyczyny tego? moze ktoś tak miał?
PS:zadnych czujek tam nie ma ani nic w tym stylu.
Lecz może znacie jeszcze jakieś inny przyczyny tego? moze ktoś tak miał?
PS:zadnych czujek tam nie ma ani nic w tym stylu.
- tym_czasem
- Świeżak
Jak go wkręcę na dość wysokie obroty i gwałtownie puszczę sprzegło to ruszy normalnie.
Wpadłem na taki pomysł:
Podniosę tylne koło do góry, zapalę silnik, wcisnę sprzęgło, wrzucę 1 i będę popuszczał powoli sprzęgło, i zobaczę czy będzie przygasał.
1. Jeżeli będzie gasł to co to oznacza?
2. Jeżeli nie będzie przygasał to co to oznacza?
Bo wczoraj to sprawdzałem o godz. 19:coś i było już trochę późno i ciemno więc jedyne co zaobserwowałem to to że chyba gaźnik jest źle wyregulowany czyściłem go i wszystko porozkręcałem)
3.Czy może być to wina gaźnika?
I dam znać ale tak później (13:00-15:00) nie o tej godzinie ;p
Wpadłem na taki pomysł:
Podniosę tylne koło do góry, zapalę silnik, wcisnę sprzęgło, wrzucę 1 i będę popuszczał powoli sprzęgło, i zobaczę czy będzie przygasał.
1. Jeżeli będzie gasł to co to oznacza?
2. Jeżeli nie będzie przygasał to co to oznacza?
Bo wczoraj to sprawdzałem o godz. 19:coś i było już trochę późno i ciemno więc jedyne co zaobserwowałem to to że chyba gaźnik jest źle wyregulowany czyściłem go i wszystko porozkręcałem)
3.Czy może być to wina gaźnika?
I dam znać ale tak później (13:00-15:00) nie o tej godzinie ;p
- tym_czasem
- Świeżak
dobra problem z głowy, wymieniłem gaźnik i pięknie działa. mozna ZAMKNĄĆ ;p
1 ostrzeżenie, edytuj posty, dalej będą tylko warny
Bostorn
1 ostrzeżenie, edytuj posty, dalej będą tylko warny
Bostorn
- tym_czasem
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 65 gości