Husqvarna TE 250 2007 - Pytania.
• Strona 1 z 1
Husqvarna TE 250 2007 - Pytania.
Witam wszystkich Forumowiczów !
Mam kilka Pytań odnoście wyżej wymienionego modelu.
A mianowicie zakupiłem motorek wczoraj, przyjechał do mnie z Warszawy na kołach SM, aktualny oryginalny przebieg to niecałe 2,5 tyś km !
1. Jak wygląda sprawa z serwisem Hard Enduro ? tzn co ile wymiana olejów, filtrów, regulacja zaworów ?
2. W tym momencie mam rozwalony akumulator, wiec nie wiem jak tam jest dokładnie z elektryką, ale teraz jak odpalam motor to światła świecą mi się od razu czy to dobrze ? nie powinno być wyłącznika na nie ? poza tym jak na przełączniku pokazuje że powinny świecić światła "krótkie" to świecą "długie" (w tedy przycisk nie jest wciśnięty) i na odwrót jak na włączniku pokazuje że powinny się świecić "długie" to świecą się "krótkie" (w tedy przycisk jest wciśnięty)
3. Czy wie ktoś gdzie ten motocykl posiada założone oryginalnie blokady ?
4. Jak by ktoś posiadał to poszukuje opon kostek "18" i "21"
5. I na końcu czy może mi ktoś wytłumaczyć jak zablokować kierownice w huśce ? bo za nic nie potrafię
Z góry dzięki za pomoc i do zobaczyska na drodze !
Mam kilka Pytań odnoście wyżej wymienionego modelu.
A mianowicie zakupiłem motorek wczoraj, przyjechał do mnie z Warszawy na kołach SM, aktualny oryginalny przebieg to niecałe 2,5 tyś km !
1. Jak wygląda sprawa z serwisem Hard Enduro ? tzn co ile wymiana olejów, filtrów, regulacja zaworów ?
2. W tym momencie mam rozwalony akumulator, wiec nie wiem jak tam jest dokładnie z elektryką, ale teraz jak odpalam motor to światła świecą mi się od razu czy to dobrze ? nie powinno być wyłącznika na nie ? poza tym jak na przełączniku pokazuje że powinny świecić światła "krótkie" to świecą "długie" (w tedy przycisk nie jest wciśnięty) i na odwrót jak na włączniku pokazuje że powinny się świecić "długie" to świecą się "krótkie" (w tedy przycisk jest wciśnięty)
3. Czy wie ktoś gdzie ten motocykl posiada założone oryginalnie blokady ?
4. Jak by ktoś posiadał to poszukuje opon kostek "18" i "21"
5. I na końcu czy może mi ktoś wytłumaczyć jak zablokować kierownice w huśce ? bo za nic nie potrafię
Z góry dzięki za pomoc i do zobaczyska na drodze !
Ostatnio edytowano 23/3/2012, 17:52 przez MrDw20, łącznie edytowano 1 raz
- MrDw20
- Świeżak
co do 4 punkto to najlepsze opony to AC10 a co do blokowania kierownicy to tak skręcasz w lewo/prawo prawie do końca naciskasz kluczyk i przekręcasz w lewo raczej tak powinno się blokować u mnie to tak działa;)
--->Klx 250 ---> CRF450R
- papek23
- Świeżak
co co 20 mth regulacja zaworów, w takim samym czasie wymiana oleju. Co każde latanie w terenie - lub co dwa, mycie filtra powietrza i nasączanie. Pilnuj czy nie ma stuków, i kompresji. Najlepiej oddaj do serwisu. Zabulisz trochę, ale będziesz wiedział co w środku siedzi. Lepiej za przegląd dokładny dać - by rozebrali silnik i obadali, aniżeli 1800 PLN za zawory, 450 tłok, 1000 korba ( hva nie mają zamienników) i w ciul komplet łożysk. Mam nadzieję że zachęciłem do przeglądu, bo szkoda mi by było Twojego moto, sentyment do husek
A blokady - bodajże przy wyjściu z fabryki mają zwężkę w kolektorze, ale to tylko słuchy
Wiem że w wersjach wtryskowych jest kastracja na sondzie lambda.
Blokada kierek - u siebie w WR nie mogłem za chu chu nawet po 3 latach latania
Bardziej to za bajer homologacyjny robi. Chyba huski tak maja po prostu.
Pozdrawiam.

A blokady - bodajże przy wyjściu z fabryki mają zwężkę w kolektorze, ale to tylko słuchy

Blokada kierek - u siebie w WR nie mogłem za chu chu nawet po 3 latach latania

Pozdrawiam.
Czarny 300cc 2T.
-
Duriv - Bywalec
Jeszcze pytania
,
1. jaki akumulator kupić do tej Huski ? oryginalnie jest YUASA YTZ 7S, ale już nadaie sie do wyrzucenia. Polecacie jakiś zamiennik (inny model) ?
2. Jaki najlepiej używać olej silnikowy do tego modelu ?

1. jaki akumulator kupić do tej Huski ? oryginalnie jest YUASA YTZ 7S, ale już nadaie sie do wyrzucenia. Polecacie jakiś zamiennik (inny model) ?
2. Jaki najlepiej używać olej silnikowy do tego modelu ?
- MrDw20
- Świeżak
akumulator o takich samych parametrach żelowy. yuasy sa najlepsze aku. ale moze byc varta itp. zalezy od kasy, im wiecej dasz tym lepszy bedzie. tylko nie kup elektrolitowego bo całe moto sobie zalejesz nim
co do oleju, parametry pod serwisówke, a marka - ja polecam castrola, motula ipone, midlanda
co do oleju, parametry pod serwisówke, a marka - ja polecam castrola, motula ipone, midlanda
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości