Motocykl za ~5000zł, oszczędny lecz z pazurem.ninja250,gs500
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Motocykl za ~5000zł, oszczędny lecz z pazurem.ninja250,gs500
Witam.
Stoję przed wyborem kupna drugiego w swojej "karierze" pojazdu. Mam 20lat i kilka miesięcy temu sprzedałem yamahę yzf r125, ponieważ była trochę za słaba i niestety sporo paliła.
Jestem studentem i potrzebuję motocykla do jazdy przeważnie po stolicy i jej okolicach. Wiadomo... fajnie jak maszyna ładnie się prezentuje i szybko wchodzi na obroty, ale rozsądek mówi też, że trzeba dbać o paliwo przy takich cenach...
Tak więc dobrze by było gdyby jakoś wyglądał (podoba mi się ninja250r), w miarę mało palił(również kawa, suzi gs500 itd.) i żeby dawał trochę frajdy z jazdy. Wiem, że ciężko to pogodzić ale zacząłem dorywczo pracować i muszę powoli kierować się ku jakiejś maszynie.
Chciałbym zaznaczyć, że na razie nie chce przekraczać granicy +500ccm ze względu na koszty i niestety rodziców...
Z góry dzięki za odpowiedzi
Stoję przed wyborem kupna drugiego w swojej "karierze" pojazdu. Mam 20lat i kilka miesięcy temu sprzedałem yamahę yzf r125, ponieważ była trochę za słaba i niestety sporo paliła.
Jestem studentem i potrzebuję motocykla do jazdy przeważnie po stolicy i jej okolicach. Wiadomo... fajnie jak maszyna ładnie się prezentuje i szybko wchodzi na obroty, ale rozsądek mówi też, że trzeba dbać o paliwo przy takich cenach...
Tak więc dobrze by było gdyby jakoś wyglądał (podoba mi się ninja250r), w miarę mało palił(również kawa, suzi gs500 itd.) i żeby dawał trochę frajdy z jazdy. Wiem, że ciężko to pogodzić ale zacząłem dorywczo pracować i muszę powoli kierować się ku jakiejś maszynie.
Chciałbym zaznaczyć, że na razie nie chce przekraczać granicy +500ccm ze względu na koszty i niestety rodziców...
Z góry dzięki za odpowiedzi

- k3nio
- Świeżak
oj taak. myślę, że takie zestawienie mi chodzi. Na co dzień jeździłbym oszczędnie, ale na różne okoliczności mocy by nie brakowało. Często ludzie się pytali o wzrost. Nie wiem czy faktycznie jest jakaś zależność ale ja mam 187cm i na 125 chyba miałem odpowiednią pozycję. Pytanie jak z kawą?
- k3nio
- Świeżak
no to zupełnie zmieniliście moje typy. Teraz tylko muszę zarobić trochę hajsu i później szukać dobrego egzemplarza. A jeszcze jedno. Co sądzicie o sprowadzonych motorach? Legendy głoszą, że nie miały styczności z takimi dziurami jak w polsce 

- k3nio
- Świeżak
Piszecie że za 5-kę mozna coś ciekawego, Qwno prawda szukam motocykla do 7,5 to co jest prezentowane w ogłoszeniach tą są jakieś ulepy, albo po głębszych glebach albo braki w dokumentacji do rejestracji 

ZX6R
- finowski
- Świeżak
Pewnie że kupisz. GPZ ma swoją cenę w twoim przedziale. Nie ma napinki ktoś mając zadbanego nie zawoła 9tys bo z nim się zestarzeje niz go za tyle sprzeda
Praktycznie 95% motocykli to są sprzęty sprowadzane. Nasze "salony" niekedy popularnych maszyn sprzedawały 20 szt przez kilka lat
Ja jak biorę sprzęt sprowadzony to idę z papierami do urzedu w danym miescie i pytam czy na tej podstawie zarejestruje. Do umowy dopisuje paragraf "Kpl. dokumentów umozliwiający rejestrację w RP . Robiłem to już kilka razy i nikt ze sprzedających mi nie odmówił tego wpisu. Moze jakieś papugi by to podważyły ale ja czuje się pewniej.

Praktycznie 95% motocykli to są sprzęty sprowadzane. Nasze "salony" niekedy popularnych maszyn sprzedawały 20 szt przez kilka lat

Ja jak biorę sprzęt sprowadzony to idę z papierami do urzedu w danym miescie i pytam czy na tej podstawie zarejestruje. Do umowy dopisuje paragraf "Kpl. dokumentów umozliwiający rejestrację w RP . Robiłem to już kilka razy i nikt ze sprzedających mi nie odmówił tego wpisu. Moze jakieś papugi by to podważyły ale ja czuje się pewniej.
Ostatnio edytowano 20/3/2012, 12:33 przez skidmarks, łącznie edytowano 2 razy
Yamaha YZF 1000
-
skidmarks - Stały bywalec
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości