Suzuki AP50
• Strona 1 z 1
Suzuki AP50
Witam posiadam skuter suzuki ap50 r 99 (chyba)
Sprawa jest taka ze skuter jest zrywny szybko rospędza się do 55km/h i stoi wydaje mi sie ze posiada jeszcze jakąś blokadę tylko nie wiem gdzie i jak ja usunąć a wiec proszę was o pomoc
I czy opłaca się wymieniać rolki na Cięższe czy lżejsze żeby zwiększyć prędkość
Sprawa jest taka ze skuter jest zrywny szybko rospędza się do 55km/h i stoi wydaje mi sie ze posiada jeszcze jakąś blokadę tylko nie wiem gdzie i jak ja usunąć a wiec proszę was o pomoc
I czy opłaca się wymieniać rolki na Cięższe czy lżejsze żeby zwiększyć prędkość
- PVP16
- Świeżak
duzo wiecej nie poleci, w koncu to 50 ccm. zobacz czy na podniesionym tylnym kole wyzej sie wkręca na obroty niz podczas jazdy
co do rolek, fabryczne sa w miare równo ustawione tak żeby miał optymalnie sensowny v max, i sensowne przyspieszenie. jak dasz ciezsze rolki skuter bedzie gorzej przyspieszał, kosztem nieco wiekszej prędkosci maksymalnej. i odwrotnie lzejsze rolki pozwalaja szybciej sie wkręcac - lepsze przyspeiszenie ale v max spadnie... jak dla mnie zmiana rolek, bez tuningu mechanicznego nie da nic, tylko pogorszy
co do rolek, fabryczne sa w miare równo ustawione tak żeby miał optymalnie sensowny v max, i sensowne przyspieszenie. jak dasz ciezsze rolki skuter bedzie gorzej przyspieszał, kosztem nieco wiekszej prędkosci maksymalnej. i odwrotnie lzejsze rolki pozwalaja szybciej sie wkręcac - lepsze przyspeiszenie ale v max spadnie... jak dla mnie zmiana rolek, bez tuningu mechanicznego nie da nic, tylko pogorszy
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
tak jak mówiłem wyzej...
tak co do tuningu te rzeczy przydało by sie zmienic, jak tłumik to od razu cały ukłąd wydechowy ;P
tak co do tuningu te rzeczy przydało by sie zmienic, jak tłumik to od razu cały ukłąd wydechowy ;P
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Dokladnie tak jak Henio mowi
Wariator (tulejka z kołnierzem albo podkładka)
- Tłumik (ślepa kiszka, zwęzenie okna wydechowego <koło cylka>)
- Ostatnia rzecz to przełożenie (suzuki mają krótkie przełożenia że uj... kup używane od aprili sr średnia buda od silnika morini )

Wariator (tulejka z kołnierzem albo podkładka)
- Tłumik (ślepa kiszka, zwęzenie okna wydechowego <koło cylka>)
- Ostatnia rzecz to przełożenie (suzuki mają krótkie przełożenia że uj... kup używane od aprili sr średnia buda od silnika morini )
Aprilia Rs/Gs
-
motocyklista188 - Bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości