Testy kasków, SHARP Wiarygodne? Wybór kasku do 1000zł
• Strona 1 z 1
Testy kasków, SHARP Wiarygodne? Wybór kasku do 1000zł
Witam, wiem że temat wałkowany 100 razy ale wole się upewnić czy testy SHARP są wiarygodne? Na podstawie tych testów wytypowałem następujące kaski:
-AGV GP Tech
-AGV S-4
-AGV Stealth
-AGV T2
-HJC HQ1
Co o nich sądzicie? Moto jaki będę kupował to hornet 600. Ma ktoś takie kaski? Z góry dziękuję z odpowiedź.
-AGV GP Tech
-AGV S-4
-AGV Stealth
-AGV T2
-HJC HQ1
Co o nich sądzicie? Moto jaki będę kupował to hornet 600. Ma ktoś takie kaski? Z góry dziękuję z odpowiedź.
- Lucek1234
- Świeżak
SÄ… to testy raczej wiarygodne.
Jednak każda instytucja badająca bezpieczeństwo inaczej testuje i kwalifikuje kaski.
Ostatnio włoski Altroconsumo zrobił własne testy. Wg. nich arai axcess, shark s900 nie przeszły testów.
Dla porównania s900 dostał 4gwiazdki w sharpie.
Wracając do kasków. Osobiście bym wybrał HQ1.
Agv chyba nadal robi delikatne szybki.
Jednak każda instytucja badająca bezpieczeństwo inaczej testuje i kwalifikuje kaski.
Ostatnio włoski Altroconsumo zrobił własne testy. Wg. nich arai axcess, shark s900 nie przeszły testów.
Dla porównania s900 dostał 4gwiazdki w sharpie.
Wracając do kasków. Osobiście bym wybrał HQ1.
Agv chyba nadal robi delikatne szybki.
- hubi199
- Bywalec
test, to tez, masz podana metodologie i wyniki - wiec jest wiarygodny, okresla jak kask poradzil sobie z tym konkrentym testem. Pozostaje kwestia na ile ich sposob testowania oddaje sytuacje z rzeczywisych wypadkow, no i oczywiscie fakt ze kaski za 500zl maja wiecej/tyle samo gwiazdek co garnki 3-4 razy drozsze, co jest co najmniej dziwne i swiadczy o tym, ze sami producenci maja te testy gleboko ( w przeciwnym razie kaski topowych producentow bylyby przygotowane do przechodzenia tychze testow, lub sam wynik zostalby kupiony).
- ZooL
- Świeżak
według mnie ilośc gwiazdek jest dawany adekwatnie do ceny kasków. Np robi się test 10kasków w przedziale cenowym od 100-200zł i wtedy określa się ilością gwiazdek kto jak wypadł. Tak bym sobie to tłumaczył.
Z tego co wybrałem to HQ-1 najlepszy wybór
Z tego co wybrałem to HQ-1 najlepszy wybór
how low can you go? | www.pajacyk.pl
-
k9aro3l - Stały bywalec
Mam jeszcze jedno pytanie co myślicie o HJC FG-15 którego skorupa jest wykonana z kewlaru, jest on porównywalny do tego HQ-1. Ma ktoś taki kask jak on się spisuje bo czytałem bardzo pochlebne recenzje na jego temat? ten FG-15 kosztuje około 850zł, opłaca się oszczędzić te kilka groszy czy lepiej dołożyć te 350zł i kupić tego HQ-1?
- Lucek1234
- Świeżak
Posiadam fg-15, jednak zapłaciłem sporo mniej niż podałeś.
Ogólne kask raczej dobrze wykonany. Nie mam zadużego porównania i wsumie przejechałem się w nim dopiero raz, ale raczej kask dobry.
Za 1200zł możesz mieć nowego HJC r-pha 10 z dodatkową szybką.
WIęc raczej nieopłaca się dokładać do hq-1 który został wyparty przez r-pha.
Ogólne kask raczej dobrze wykonany. Nie mam zadużego porównania i wsumie przejechałem się w nim dopiero raz, ale raczej kask dobry.
Za 1200zł możesz mieć nowego HJC r-pha 10 z dodatkową szybką.
WIęc raczej nieopłaca się dokładać do hq-1 który został wyparty przez r-pha.
- hubi199
- Bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość