Zobacz wÄ…tek - Witam Serdecznie
NAS Analytics TAG

Witam Serdecznie

Wszelkie dyskusje o motocyklach onroad.
Milośnikow enduro, crossu, skuterów motorowerów oraz motocykli o pojemności do 125 ccm zapraszamy do działów niżej.
_________

Postprzez rookie » 26/5/2007, 17:42

to nawet dobrze ze na wszystko musisz czekac. masz czas zeby ochlonac i przywyknac do tematu. ja swoje moto kupilem u dealera jesienia a z odbiorem czekalem do wiosny, sadze ze wyszlo mi to tylko na dobre.

aha, pamietaj zanim siadziesz za sterami pomysl o stroju. powiedzialbym ze odpowiedni stroj jest nie mniej wazny niz odpowiedni motocykl
rookie
Świeżak

Pierwsze kilometry

Postprzez simonw » 26/5/2007, 22:23

Coz, co do stroju przyznam sie iz NIE posiadam :)
Zakupilem tylko na razie kask - i to tez nie jakis lotów najwyzszych - powoli zaczynam jechac w granicach 80 km/h (wczesniej przez tydzien trzymalem 40 max, moze momentami ciutek wiecej).

Oczywiscie zeby nie bylo, mam grube pozadne buty z usztywnieniem kostki i na wszelki wypadek sweter i kurtke jeansową - przy predkosci 40-50 jest szansa ze jakos ochroni od starcia skóry, jednakze teraz kiedy predkosc sie zwiekszyla i pojawiam sie juz w miescie a nie tylko na jednej ulicy - firma->dom, zdecydowanie szukam ochraniaczy (na razie beda pod kurtke ladowane) i moze jakies chociaz kurtki na moto...

Mam troszke zmian, nowy lakier i generalnie design moto, zmiana siedzenia, pospinanie linek pozadnie, wymiana wszystkich srub na ocynk albo miedz (bo sa od sasa do lasa, kazda inna, czesc imbus czesc krzyzak, niektore na org podkladkach inne na metalowych itp... jutro jeszcze scieram emalie z ramy i poloze nowa warstwe, gdyz w niektorych miejscach sa odpryski i moglaby wejsc rdza...).
Dopoki moge poswiecic kilka chwil, chcialbym zmienic wszystko co moge i najlepiej samemu z pomoca mechanika merytoryczna, zeby nic mnie nie zaskoczylo jak pojade gdzies sam ;-) Chcialbym byc pewien ze zrobilem mozliwie wszystko zarowno od strony przygotowania moto jak i wiedzy.

// tutaj mala wstawka - jade do miasta do klienta, i pod samym rynkiem widze ze stracilem elektryke cala, kierunki swiatla itp... zaparkowalem sie i zaczalem juz wiedzac co/jak sprawdzac kable - rozpiela sie kostka oczywiscie od wroclawskich dróg ... ale nawet taka wiedza gdzie pod plastikami sa kostki i jak sie dostac nie rozbierajac tego moze sie przydac //
simonw
Mieszkaniec forum

Poprzednia strona

Powrót do Motocykle

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 29 gości

na górê