Jak uniknąć problemów z policją posiadając moto 125/50?
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
Jak uniknąć problemów z policją posiadając moto 125/50?
Witam.
Piszę ten post ponieważ zastanawiam się nad kupnem jakiejś 125ki zaresjtrowanej na 50ke a nie oplaca mi sie robic prawa jazdy kategori a1 poniewaz mam 17 lat i nie chce mi sie czekac kolejnego roku na prawo jazdy A. Ale w moim mieście ostatnio policja się zmądrzyła i zaczeli bardzo się czepiać tych motorów, zabieraja dowody karzą przerejstrowac na 125 i takie tam. A więc moje pytanie brzmi czy nie wiecie co można zrobić z tym motorkiem żeby mniej zwracał uwage policji?? chodzi mi o zmiany wizualne takie jak np. obklejenie moto naklejkami 50 czy zmiane tarcz w zegarach od 50 czyli do 120km/h jak jest w 50ce bo tego tez sie czepiaja ze jest za duzo na liczniku. Więc wezcie mi doradzcie co mozna z tym zrobic, moze ktos z was mial juz takie problemy.
Z góry dziekuje za odpowiedz. pozdro.
Piszę ten post ponieważ zastanawiam się nad kupnem jakiejś 125ki zaresjtrowanej na 50ke a nie oplaca mi sie robic prawa jazdy kategori a1 poniewaz mam 17 lat i nie chce mi sie czekac kolejnego roku na prawo jazdy A. Ale w moim mieście ostatnio policja się zmądrzyła i zaczeli bardzo się czepiać tych motorów, zabieraja dowody karzą przerejstrowac na 125 i takie tam. A więc moje pytanie brzmi czy nie wiecie co można zrobić z tym motorkiem żeby mniej zwracał uwage policji?? chodzi mi o zmiany wizualne takie jak np. obklejenie moto naklejkami 50 czy zmiane tarcz w zegarach od 50 czyli do 120km/h jak jest w 50ce bo tego tez sie czepiaja ze jest za duzo na liczniku. Więc wezcie mi doradzcie co mozna z tym zrobic, moze ktos z was mial juz takie problemy.
Z góry dziekuje za odpowiedz. pozdro.
- Łu!<@$%e!<
- Świeżak
nie rzucac sie w oczy??
"żyj tak, że kiedy umrzesz twoim znajomym zrobi sie przykro" | www.201.photobucket.com/albums/aa296/lu ... sterko.jpg
- x_miki_x
- Świeżak
-
Valentino-Rossi-46 - Bywalec
Zdemontuj tłumik ... 

Life begins at 200 km/h
| | | http://bikepics.com/members/bmroczyk | | Fz1N 08` / Ktm 525 XC SS 08` Atv

-
bmroczyk - Bywalec
daj se siana
jak spowodujesz wypadek to za rok nie zrobisz kat. A bo ci przesuną np. ze za kilka lat bedziesz zdawac 

- pawlak200192
- VIP Ścigacz.pl
- Łu!<@$%e!<
- Świeżak
Ej , ale co wam dają takie głupie ironie ?? Sie chłopak pyta normalnie , a wiekszość już sobie jaja robi . Mnie tam sie nie czepia policja , prędkości nie przekraczam przy tych niebieskich i jest ok , a może trafiam na równych policjantów po prostu
Honda Cbr 125 | http://www.bikepics.com/members/mateusz1605/05cbr125/
-
Mateusz1605 - Świeżak
no dobra moja rada to:
przestrzeganie przepisow
jazda na niskich obrotach (niech pały myslą ze to silnik rodem z chinskiej kosiarki)
oczywiscie naklejki 50
słyszałem tez cos o elektronicznych ogranicznikach obrotów tak aby moto jechał 45-50 to moze byc przydatne podczas gdy policja wysle cie na przegląd
P.S.-to moja rada, ale i tak mysle ze to głupi i ryzykowny pomysł
przestrzeganie przepisow
jazda na niskich obrotach (niech pały myslą ze to silnik rodem z chinskiej kosiarki)
oczywiscie naklejki 50
słyszałem tez cos o elektronicznych ogranicznikach obrotów tak aby moto jechał 45-50 to moze byc przydatne podczas gdy policja wysle cie na przegląd

P.S.-to moja rada, ale i tak mysle ze to głupi i ryzykowny pomysł
- pawlak200192
- VIP Ścigacz.pl
Moja rada to kupić skuter albo 50tke inną, pojeździć rok i zrobic prawko.
A jeżeli chcesz kupić 125 to mozesz kupić i np postawić w garażu na stałe, wtedy z pewnoscią sięnei czepiom...
Rok poczekac to nei dużo
Pozdro
A jeżeli chcesz kupić 125 to mozesz kupić i np postawić w garażu na stałe, wtedy z pewnoscią sięnei czepiom...
Rok poczekac to nei dużo
Pozdro
CBR 600 F3
-
Fenek16 - VIP Ścigacz.pl
Ja proponuję narysować na ścianie okrąg, rozpędzić się i celować w jego środek głową....
A poniżej podrzucam moje zdanie na ten temat z innego/podobnego tematu:
"Nie będę tu moralizował bo to i tak nic nie da, ale opamiętajcie się troche... Jak się chłopak 16latni zabije na drzewie bo nie jechał 80km/k (tak jakby jechał 50ccm) tylko jechał 140km/h to też powiedzie, że "możesz próbować". A co mu szkodzi poczekać dwa lata i zrobić prawko? Wcale nie osądam, że nie potrafi jeździć i mało mnie to obchodzi, ale takim podejściem można więcej krzywdy narobić niż pożytku. Mam w mojej mieścinie jednego posiadacze NSR 125/50 i patrząc po nim, aż mi się przykro robi, że tacy ludzie mają czelność psuć reputację wszystkim motocyklistą.
A jak już ma te 16 lat to niech zrobi A1 i udowodni, że może się poruszać na takim sprzęcie. Bo to, że jeździ od 11 roku życia o niczym nie świadczy. Jeździć "motorynką" czy 80cmm w koło komina, a poruszać się w ruchu ulicznym prawie 30konnym sprzętem, który rozwija ponad 160km/h to trochę inna sprawa."

A poniżej podrzucam moje zdanie na ten temat z innego/podobnego tematu:
"Nie będę tu moralizował bo to i tak nic nie da, ale opamiętajcie się troche... Jak się chłopak 16latni zabije na drzewie bo nie jechał 80km/k (tak jakby jechał 50ccm) tylko jechał 140km/h to też powiedzie, że "możesz próbować". A co mu szkodzi poczekać dwa lata i zrobić prawko? Wcale nie osądam, że nie potrafi jeździć i mało mnie to obchodzi, ale takim podejściem można więcej krzywdy narobić niż pożytku. Mam w mojej mieścinie jednego posiadacze NSR 125/50 i patrząc po nim, aż mi się przykro robi, że tacy ludzie mają czelność psuć reputację wszystkim motocyklistą.
A jak już ma te 16 lat to niech zrobi A1 i udowodni, że może się poruszać na takim sprzęcie. Bo to, że jeździ od 11 roku życia o niczym nie świadczy. Jeździć "motorynką" czy 80cmm w koło komina, a poruszać się w ruchu ulicznym prawie 30konnym sprzętem, który rozwija ponad 160km/h to trochę inna sprawa."
-
Beavis - Moderator
Wyjmij silnik...
Co nas koleś twoje problemy z wiekiem obchodzą? Rób co Ci się podoba. Stracisz możliwość zdawania prawka przez najbliższe 5 lat i skończy się dzień dziecka.
Cała przyjemność po naszej stronie
Co nas koleś twoje problemy z wiekiem obchodzą? Rób co Ci się podoba. Stracisz możliwość zdawania prawka przez najbliższe 5 lat i skończy się dzień dziecka.
Łu!<@$%e!< napisał(a):dzieki za takie odpowiedzi....
Cała przyjemność po naszej stronie

"Hope is when we feel the pain that makes us try again"
-
Manhatan - VIP Ścigacz.pl
skoro mieszkasz w mieście to uważaj z takimi przekrętami, co innego gdybyś mieszkał na wsi
swoją drogą mój kolega ma 125/50 i tylko raz policja zatrzymała go bo jechał w terenie zabudowanym 80km/h ( dozwolone 50 , jak każdy wie) on pokazał im papiery a tam pisze że to 50cm3. kolesie nie wierzyli bo MITO to duży motorek. więc kazali mu udowodnić że to jest 50, on wskoczył na moto i bardzo powoli rozpędał się przy nich na pół sprzęgle do 3 biegu ( na półsprzęgle po to zeby było słychać jak obroty wchodzą na max, ale żeby nie osiągał faktycznego przyśpiesznia) potem mówił im że kiedyś były romety, a teraz są ścigacze 50ccm które osiągają 100km/h no i pałki się odczepiły z pewną niepewnością na twarzy
mandat i tak dostał za przekroczenie szybkości

mandat i tak dostał za przekroczenie szybkości

- bbksk
- Świeżak
bbksk , ile ten twój kolega ma lat ?? Jeśli nie ma 18 to raczej nie mógł mandatu dostać
-
Mateusz1605 - Świeżak
- pawlak200192
- VIP Ścigacz.pl
Ej ,no jak mnie zatrzymali bo wiozłem brata bez kasku to pogadali i powiedzieli żeby on poszedł sobie i że mandatu nie mogą mi wystawić bo nie mam zaświadczenia o zarobkach . A może to dlatego że moto jest zarejestrowane na mnie a nie na ojca np ????
-
Mateusz1605 - Świeżak
bbksk napisał(a):on ma to mito od 16 roku życia, w lutym skończył 18 lat, ale i tak nie chce mu się robić prawka xD
a co do wielkości to MITO jest dość duże w porównaniu z np takim suzuki rg
I to jest właśnie to, ma już wiek, ale i tak bedzie jeździł nielegalnie i bez podstaw

moj kolega musiał płacic jak wzioł kolege i jechali we 2 osoby
więc jak to jest
Pawlak, mówiłeś, ze można jeździć spokojnie we dwie osoby na motorowerze

CBR 600 F3
-
Fenek16 - VIP Ścigacz.pl
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
Powrót do Motorowery do 50 ccm