4t - Przerywa przy odkreceniu manetki
• Strona 1 z 1
4t - Przerywa przy odkreceniu manetki
W ten weekend zachcialo mi sie wkoncu pojezdzic i zauwazylem, ze przerywa jak odkrece manetke.
Wyglada to tak, mamy na torze mala hopke, po czym jest piaszczysta banda, srednio wchodze w bande na 2-3 biegu
Przed banda odejmuje calkowicie gazu i dodaje w 1/4 bandy.
Co jakis czas czuc takie przerwanie.
Czy to moze byc wina gaznika ? Zle wyregulowany, ale zle wyczyszczony ?
Wyglada to tak, mamy na torze mala hopke, po czym jest piaszczysta banda, srednio wchodze w bande na 2-3 biegu
Przed banda odejmuje calkowicie gazu i dodaje w 1/4 bandy.
Co jakis czas czuc takie przerwanie.
Czy to moze byc wina gaznika ? Zle wyregulowany, ale zle wyczyszczony ?
Suzuki RMZ 250
-
matthew #3 - Świeżak
nie masz problemów z odpalaniem na zimnym i ciepłym? równo trzyma obroty jałowe?
filtr powietrza sprawdzic należy, i regulacja gaźnika, kiedy zawory regulowałeś?
filtr powietrza sprawdzic należy, i regulacja gaźnika, kiedy zawory regulowałeś?
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
Dzieki waszym odpowiedzia nie mam zadnych watpliwosci
Zawory wlasnie daje do regulacji, filtr mialem wyprac wlasnie po tej jezdzie, a gaznik wyczyscic Tylko jak odbiore crossa od mechanikow
@edit:
Z odpalaniem nie mam najmniejszych problemow
Zawory wlasnie daje do regulacji, filtr mialem wyprac wlasnie po tej jezdzie, a gaznik wyczyscic Tylko jak odbiore crossa od mechanikow

@edit:
Z odpalaniem nie mam najmniejszych problemow
Suzuki RMZ 250
-
matthew #3 - Świeżak
Ok, wyjasnione, zajme sie Tym, zeby na weekend miec zrobionego , bo fajna pogoda sie zapowiada
a tu taki spamik:
Jak tam Dzesiu sie Ktm sprawuje ?

a tu taki spamik:
Jak tam Dzesiu sie Ktm sprawuje ?

Suzuki RMZ 250
-
matthew #3 - Świeżak
kwesita jeszcze co w gaźniku
przede wszystkim umyj wszystko itp itd., zweryfikuj stan pompki przyspieszacza. a najlepiej to popatrz na tuning gaźnika keihin, nawet w ostatnim Xcrossie jest to opisane, patent powstał chyba szybciej niz te gaxniki
"blokujesz" popychacz z dzwigienką na gaźniku, np oringiem małym, co sie przekłada na lepszą reakcje na gwałtowne dodanie gazu

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
oring mod:)
co do ktm to robiłem rozrusznik bo nie było już tam za dużo szczotek, łożyska w dźwigni hamulca tylnego bo nóżka obcierała o dekiel , wszystkie płyny razem z hamulcowym i do sprzęgła, łożyska pds,czujnik stopu zamontowałem na przód i tył, przeczysciłem instalacje elektryczną jak i gaźnik, regulacja zaworów, nowy filtr powietrza ,akumulator,osłony ramy,dodatki power part itd itd, Teraz moto jest igła wcześniej trochę brakowało ale i tak jestem zadowolony:) jeszcze i tak troche $ w niego właduje a będzie salonówka:)
co do ktm to robiłem rozrusznik bo nie było już tam za dużo szczotek, łożyska w dźwigni hamulca tylnego bo nóżka obcierała o dekiel , wszystkie płyny razem z hamulcowym i do sprzęgła, łożyska pds,czujnik stopu zamontowałem na przód i tył, przeczysciłem instalacje elektryczną jak i gaźnik, regulacja zaworów, nowy filtr powietrza ,akumulator,osłony ramy,dodatki power part itd itd, Teraz moto jest igła wcześniej trochę brakowało ale i tak jestem zadowolony:) jeszcze i tak troche $ w niego właduje a będzie salonówka:)
Dzesiu KTM EXC-F 250 2007
- Dzesiu10
- Bywalec
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości