Odrestaurowanie WSK
• Strona 1 z 1
Odrestaurowanie WSK
Witam
Bowiem ostatnio wpadlem na pomysl odrestarowywania starych WSK jednak niewiem czy ilosc zarobionej gotowki byla by adekwatna do wlozonej pracy z motocykl mam 17 lat i duzo wolnego czasu do tego przydala mi by kasa
Ile wogole wynosil by taki koszt adrestaurowania?
Z gory dziekuje za odpowiedzi i przepraszam za blendy w pismie ktore wynikajom z problemow technicznych
Pozdrawiam Piotr
Bowiem ostatnio wpadlem na pomysl odrestarowywania starych WSK jednak niewiem czy ilosc zarobionej gotowki byla by adekwatna do wlozonej pracy z motocykl mam 17 lat i duzo wolnego czasu do tego przydala mi by kasa
Ile wogole wynosil by taki koszt adrestaurowania?
Z gory dziekuje za odpowiedzi i przepraszam za blendy w pismie ktore wynikajom z problemow technicznych
Pozdrawiam Piotr
-
Piotr--95 - Świeżak
Nic tylko kupować szroty, klenąć tu i tam po czym spray z castoram'y i jazda. Jak się nie przesadzi z przykładaniem to da się kilka groszy wyrwać. Z jedną sztuką schodzi 2-3 dni roboty a im tańszy szrot kupisz tym większą kasę zrobisz. Powodzenia
- GrzesFo
- Świeżak
2 - 3 dni roboty? ciekawe, to musiałby kupić taką w super stanie albo musiałby siedzieć przy niej przez 5 dni po 24 godziny żeby był stan bardzo dobry. Na jedną sztukę jeśli kupisz szrot to trzeba liczyć nawet do 2 tygodni zależy czy malowana itp.
-
Mafinos - Świeżak
Łożyska, regeneracja wału i gładzi cylindra.
Za regeneracje płaciłem 200zł. gładz nie wiem ile kosztuje. Do tego nowe pierścionki sworzeń tłoka i tłok.
Sprzęgło pasuje odrazu zrobić. Uszczelki silnika 5,50zł xD
Tryby w skrzyni powymieniać o ile jest taka potrzeba.
Reszta to głównie malowanie itp.
Też za swoją będe musiał się zabrać, tylko zapewne będe to robił stopniowo.
Za regeneracje płaciłem 200zł. gładz nie wiem ile kosztuje. Do tego nowe pierścionki sworzeń tłoka i tłok.
Sprzęgło pasuje odrazu zrobić. Uszczelki silnika 5,50zł xD
Tryby w skrzyni powymieniać o ile jest taka potrzeba.
Reszta to głównie malowanie itp.
Też za swoją będe musiał się zabrać, tylko zapewne będe to robił stopniowo.
- hubi199
- Bywalec
• Strona 1 z 1