Zobacz wątek - <i>[Aktualności]</i> Nawiązywanie nowych znajomości na...
NAS Analytics TAG

[Aktualności] Nawiązywanie nowych znajomości na...

Komentarze użytkowników
_________

[Aktualności] Nawiązywanie nowych znajomości na...

Postprzez Åšcigacz » 7/3/2012, 09:11

Dyskusja na temat: Nawiązywanie nowych znajomości na motocyklu
Przeczytaj więcej na ten temat na stronie:
Nawiązywanie nowych znajomości na motocyklu
Åšcigacz
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 7/3/2012, 09:11

Jaką on miał prędkość, że przy takim uderzeniu wyrwało stelaż? Potwierdza się teza, że z Yamahy to tylko fortepiany.<br><hr>CBR4
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 7/3/2012, 09:19

Komentatorzy napisał(a):Jaką on miał prędkość, że przy takim uderzeniu wyrwało stelaż? Potwierdza się teza, że z Yamahy to tylko fortepiany.<br><hr>CBR4<br>
Od razu widać, że nigdy nie miałeś wypadku samochodem ani motocyklem.
Ja ostatnio skasowałem w aucie błotnik i reflektor po nieudanym wejściu w zakręt na śniegu przy 20km/h.

Jeśli części pojazdu przyjmują na siebie energię kinetyczną układu, to nawet 5km/h starczy do uszkodzeń.

Energia=masa * prędkość<br><hr>fastviper
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 7/3/2012, 09:27

nierozgrzane opony i slabe umiejetnosci :( tak to sie niestety konczy<br><hr>suzuki fan
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 7/3/2012, 09:40

Komentatorzy napisał(a):Jaką on miał prędkość, że przy takim uderzeniu wyrwało stelaż? Potwierdza się teza, że z Yamahy to tylko fortepiany.<br><hr>CBR4<br>
Komentatorzy napisał(a):Od razu widać, że nigdy nie miałeś wypadku samochodem ani motocyklem.
Ja ostatnio skasowałem w aucie błotnik i reflektor po nieudanym wejściu w zakręt na śniegu przy 20km/h.

Jeśli części pojazdu przyjmują na siebie energię kinetyczną układu, to nawet 5km/h starczy do uszkodzeń.

Energia=masa * prędkość<br><hr>fastviper<br>
Akurat masa * prędkość to jest pęd.<br><hr>Gość
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 7/3/2012, 09:46

Komentatorzy napisał(a):Od razu widać, że nigdy nie miałeś wypadku samochodem ani motocyklem.

Komentatorzy napisał(a):Akurat masa * prędkość to jest pęd.<br><hr>Gość<br>
Rzeczywiście, coś mi dzwoniło ale nie do końca:
Energia = masa * prędkość ^ 2

Nie zmienia to jednak faktu, że duża masa, nawet przy niewielkiej prędkości, będzie gięła blachę i urywała śruby...<br><hr>fastviper
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 7/3/2012, 09:47

ta droga jest zjebana a dokladnie ten wlasnie zakret. na jutubowym profilu tego ricky mousa jest duuuzo filmikow jak kolesie leca na tym winklu. po prostu asfalt tam musi byc mega sliski.<br><hr>Simonus
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 7/3/2012, 09:47

Trafil w bardzo mocne miejsce o wiekszej szytwosci. I tyle.... W Twoim motocyklu było by tak samo, zapewniam<br><hr>Ziolo
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 7/3/2012, 09:48

Witam, słuchajcie czy mógłby napisać ktoś kto się na tym że tak powiem bardziej zna, dlaczego do tego doszło? W tym sezonie chciałem zacząć się troszke bardziej przechylać i się zraziłem.On wcale nie był tak bardzo przechylony, nie przyhamował w zakręcie, i odrzucam teze nierozgrzanych opon...<br><hr>czopek
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 7/3/2012, 09:52

próbował kontrować przeciwskrętem ale niestety guma uległa..<br><hr>Pku
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 7/3/2012, 10:35

Komentatorzy napisał(a):Rzeczywiście, coś mi dzwoniło ale nie do końca:

Nie zmienia to jednak faktu, że duża masa, nawet przy niewielkiej prędkości, będzie gięła blachę i urywała śruby...<br><hr>fastviper<br>
to teraz już całkiem popłynąłeś Einsteinie z tym wzorem. Prędkość światła przy stłuczkach przy 20km/h raczej nie ma dużego znaczenia.<br><hr>Albert
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 7/3/2012, 10:47

Komentatorzy napisał(a):Witam, słuchajcie czy mógłby napisać ktoś kto się na tym że tak powiem bardziej zna, dlaczego do tego doszło? W tym sezonie chciałem zacząć się troszke bardziej przechylać i się zraziłem.On wcale nie był tak bardzo przechylony, nie przyhamował w zakręcie, i odrzucam teze nierozgrzanych opon...<br><hr>czopek<br>
Zła pozycja, za mocno siedzi na przodzie przez co odciąża tył do tego zbyt duzo gazu przy w pochyleniu i opona puscila.
<br><hr>najk
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 7/3/2012, 10:55

No niestety Wada Yamaszek i Suzuki są słabe mocowania tylnego stelaża zdarza się że przy niewielkim uderzeniu aluminiowy element ramy potrafi pęknąć - te zjawisko zaczęło mieć miejsce od momentu gdy producenci wprowadzili lżejsze materiały niekoniecznie wytrzymalsze - po to by uzyskać osiągi<br><hr>Fala
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 7/3/2012, 11:10

Niebywałe - Spajs Gerls się rozpadło ... Jaki jest tego artykuliku? Jaki cel? Jeśli bicie piany to się podłączam ;-)<br><hr>DarekF6C
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 7/3/2012, 11:11

Komentatorzy napisał(a):Niebywałe - Spajs Gerls się rozpadło ... Jaki jest tego artykuliku? Jaki cel? Jeśli bicie piany to się podłączam ;-)<br><hr>DarekF6C<br>
miało być: jaki sens<br><hr>DarekF6C
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 7/3/2012, 11:52

Komentatorzy napisał(a):Niebywałe - Spajs Gerls się rozpadło ... Jaki jest tego artykuliku? Jaki cel? Jeśli bicie piany to się podłączam ;-)<br><hr>DarekF6C<br>
Komentatorzy napisał(a):miało być: jaki sens<br><hr>DarekF6C<br>
a wyszło: jestem frustratem i muszę poszczekać na innych... ;)<br><hr>Prowler
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 7/3/2012, 12:45

Komentatorzy napisał(a):a wyszło: jestem frustratem i muszę poszczekać na innych... ;)<br><hr>Prowler<br>
Frustruje mnie, że ktoś ma polewkę z czyjejś gleby. Oczywiście tu sami miszcze schodzenia na kolano.<br><hr>DarekF6C
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 7/3/2012, 12:50

Komentatorzy napisał(a):a wyszło: jestem frustratem i muszę poszczekać na innych... ;)<br><hr>Prowler<br>
Komentatorzy napisał(a):Frustruje mnie, że ktoś ma polewkę z czyjejś gleby. Oczywiście tu sami miszcze schodzenia na kolano.<br><hr>DarekF6C<br>
a dla mnie śmieszne jest to ze ktos popisuje sie nie potrafiąc jeździć na motocyklu. taka dobra nauczka dla wszystkich, lepiej uczyc sie na cudzych błędach.<br><hr>Prowler
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 7/3/2012, 13:55

Komentatorzy napisał(a):Frustruje mnie, że ktoś ma polewkę z czyjejś gleby. Oczywiście tu sami miszcze schodzenia na kolano.<br><hr>DarekF6C<br>
Komentatorzy napisał(a):a dla mnie śmieszne jest to ze ktos popisuje sie nie potrafiąc jeździć na motocyklu. taka dobra nauczka dla wszystkich, lepiej uczyc sie na cudzych błędach.<br><hr>Prowler<br>
Jak się nauczyć nie próbując? Czy on się popisywał? Z tego filmu to nie wynika.<br><hr>DarekF6C
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 7/3/2012, 13:58

Komentatorzy napisał(a):Rzeczywiście, coś mi dzwoniło ale nie do końca:

Nie zmienia to jednak faktu, że duża masa, nawet przy niewielkiej prędkości, będzie gięła blachę i urywała śruby...<br><hr>fastviper<br>
Wzór na energię kinetyczną dla jasności to E=(m*v^2)/2<br><hr>eLPek
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Następna strona

Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości

na górê