WSK 125 Rekonstrukcja
• Strona 1 z 1
WSK 125 Rekonstrukcja
Witam javascript:emoticon(':!:')
Otóż mam cała wsk-ę 125 tylko,że w częściach... Chciałbym ją złożyć, i potrzebuję pomocy. Prosiłbym o polecenie mi jakiś fajnych nie drogich części które idealnie pasują do tego motocykla a zarazem nadają sportowego tuningowego charakteru...
Również prosiłbym o różnego typu informację na temat składania tego motoru co gdzie umieścić i tego typu rzeczy...
Dodatkowo prosiłbym o podpowiedzenie mi odnośnie lakierowania bo lakier tez jest do wymiany...
Chętnych zapraszam do pisania w temacie
Podsumowując, efektem mojej pracy miałaby być WSK 125 odnowiona w pięknym stanie z nowiutkim lakierem i lekką nutką tuningu.javascript:emoticon('8)')
Proszę pisać.
Wiem, że wielu z was forumowiczów posiada taki motocykl, który odnawiali...
ProszÄ™ o podpowiedzi sugestie i tego typu rzeczy...
Pozdrawiam

Otóż mam cała wsk-ę 125 tylko,że w częściach... Chciałbym ją złożyć, i potrzebuję pomocy. Prosiłbym o polecenie mi jakiś fajnych nie drogich części które idealnie pasują do tego motocykla a zarazem nadają sportowego tuningowego charakteru...
Również prosiłbym o różnego typu informację na temat składania tego motoru co gdzie umieścić i tego typu rzeczy...
Dodatkowo prosiłbym o podpowiedzenie mi odnośnie lakierowania bo lakier tez jest do wymiany...
Chętnych zapraszam do pisania w temacie

Podsumowując, efektem mojej pracy miałaby być WSK 125 odnowiona w pięknym stanie z nowiutkim lakierem i lekką nutką tuningu.javascript:emoticon('8)')
Proszę pisać.
Wiem, że wielu z was forumowiczów posiada taki motocykl, który odnawiali...
ProszÄ™ o podpowiedzi sugestie i tego typu rzeczy...
Pozdrawiam

- Karolek517541
- Świeżak
poszukaj jakiejs ksiązki obsługi pojazdu - tam jest wszystko opisane co jak skłądac sprawdzac itp.
tuningu duzo nie zadasz - bo nei wiem czy ktokolwiek produkuje cos do tuningu WSKi, jedynie co to jest pewnie cylinder jakis wiekszy i tego typu sprawy. lepiej zrób jąw oryginale. co do lakierowania - mysle że wiedza i tak tobie jest niepotrzebna - bo żeby dobrze taki sprzet odnowić i tak trzeba dać do lakiernika
tuningu duzo nie zadasz - bo nei wiem czy ktokolwiek produkuje cos do tuningu WSKi, jedynie co to jest pewnie cylinder jakis wiekszy i tego typu sprawy. lepiej zrób jąw oryginale. co do lakierowania - mysle że wiedza i tak tobie jest niepotrzebna - bo żeby dobrze taki sprzet odnowić i tak trzeba dać do lakiernika
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
No to opowiedz co i jak po kolei robiles ;D
Nie chce robic tuningu tylko lekkie dodatki typu kierunki karbonowe czy sportowy filtr...
odnosnie malowania to chcialbym zedrzec stary lakier dac podklad w spreju i pozniej na jakis fajny metaliczny kolor pomalowac u lakiernika bo mam znajomego ktory tanio policzy
Nie chce robic tuningu tylko lekkie dodatki typu kierunki karbonowe czy sportowy filtr...
odnosnie malowania to chcialbym zedrzec stary lakier dac podklad w spreju i pozniej na jakis fajny metaliczny kolor pomalowac u lakiernika bo mam znajomego ktory tanio policzy

- Karolek517541
- Świeżak
Karolek517541 napisał(a):No to opowiedz co i jak po kolei robiles ;D
Pomalować możesz sobie czarno białe obrazki w książeczce, elementy się lakieruje.
Skoro masz znajomego lakiernika to zapytaj jego w jaki sposób przygotować powierzchnię elementów do lakierowania, bo każdy lakiernik robi to na swój sposób. Podkład w sprayu odradzam, lepiej pistoletem to prysnąć.
Co do składania to polecam nasz dział z serwisówkami, w którym znajdziesz dokładny opis jak, co złożyć itp. Dział ten znajdziesz w linku niżej:
viewtopic.php?t=5877
-
komarcc - VIP Åšcigacz.pl
No tak, przyznam ci racje
A ktoś może podpowie co można byłoby wymienić... Jakie oryginalne części są słabe i przydałoby się wymienić na lepsze ??
A mógłbyś mi podrzucić dokładny link z tym jak złożyć WSK 125?? Byłbym bardzo wdzięczny

- Karolek517541
- Świeżak
Trochę się znam... Jedna WSK-ę już sprowadziłem do stanu używalności... Teraz chce drugą ale w tej to jest kompletna rozsypka... A chce mieć motocykl który będzie śrubka po śrubce dobrze spasowany tak jak w książce pisze
Przepraszam
Jest napisane
Szybko się uczysz, więc dam Ci nową wskazówkę.
Nie pisz posta pod postem, tylko edytuj posty (prawy, górny róg)
komarcc

Przepraszam

Szybko się uczysz, więc dam Ci nową wskazówkę.
Nie pisz posta pod postem, tylko edytuj posty (prawy, górny róg)
komarcc
- Karolek517541
- Świeżak
Karolek517541 napisał(a):No tak, przyznam ci racjeA ktoś może podpowie co można byłoby wymienić... Jakie oryginalne części są słabe i przydałoby się wymienić na lepsze ??
A mógłbyś mi podrzucić dokładny link z tym jak złożyć WSK 125?? Byłbym bardzo wdzięczny
Dała bozia rączki i mózg? Z takimi chęciami do pracy to sądzę, że rozbierzesz moto bardziej niż jest i zostawisz... Jeśli komuś by zależało, by to złożyć to by szukał instrukcji do skutku, podałem Ci nawet link, żebyś miał łatwiej.
-
komarcc - VIP Åšcigacz.pl
Weź sobie ściągnij katalog części do tej Wieśki. Silnik jest banalny więc ze złożeniem nie powinieneś mieć problemu, co do części pod dostatkiem tego na allegro, nie kupuj tylko byle czego. Jak kupisz najtańszy cylinder to po roku kupisz kolejny taka jakość. Powodzenia w remoncie.
-
Throttle - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości