HJC, AIROH, KBC.
• Strona 1 z 1
HJC, AIROH, KBC.
Cześc.
Zastanawiam się nad kupnem kasku do wyboru miedzy trzema markami Airoh, HJC i KBC. Jakie są wasze opinnie na temat produktów tych producentów ?
Zastanawiam się nad kupnem kasku do wyboru miedzy trzema markami Airoh, HJC i KBC. Jakie są wasze opinnie na temat produktów tych producentów ?
- eduardo01
- Świeżak
jaką dysponujesz gotówką? Do jakiego moto to ma być kask? Według mnie najlepszą z tych trzech jest hjc.
how low can you go? | www.pajacyk.pl
-
k9aro3l - Stały bywalec
Najlepsze z tego co wymieniłeś jest HJC. jak masz kasę na chociażby na model Fg-15

<b>ZxR 636 2006</b>
-
PrimoGhost - Stały bywalec
Nie miałem styczności. Widzę, że są modele z blendą. Warto pomyśleć. Baardzo przydatna rzecz.

<b>ZxR 636 2006</b>
-
Ale też mająca swoje wady.
Zamiast blendy to ja bym wybrał akcesoryjną szybkę, lepiej wygląda według mnie, chodź o gustach się nie dyskutuje.
tutaj masz test bezpieczeństwa tego kasku http://sharp.direct.gov.uk/testsratings/hjc-16
Polecałbym jednak zakup FG-15.
Zamiast blendy to ja bym wybrał akcesoryjną szybkę, lepiej wygląda według mnie, chodź o gustach się nie dyskutuje.
tutaj masz test bezpieczeństwa tego kasku http://sharp.direct.gov.uk/testsratings/hjc-16
Polecałbym jednak zakup FG-15.
-
k9aro3l - Stały bywalec
-
Podobno z czasem może cały mechanizm się wyrobić i szybka może spadać po wpływem drgań, podczas wypadku może być niebezpieczna ( gdzieś ktoś kiedyś o tym mówił że może być groźna dla nosa ? ) oraz z tego co mi się wydaje to obniża wytrzymałość skorupy i mogą być głośne.
Takie jest moje zdanie, nikt się z nim nie musi zgadzać, ja nie zamierzam nikogo przekonywać ani zniechęcać
Takie jest moje zdanie, nikt się z nim nie musi zgadzać, ja nie zamierzam nikogo przekonywać ani zniechęcać

-
k9aro3l - Stały bywalec
Mam IS16 i szczerze polecam. Blenda chodzi tak jak podczas zakupu, ale jest odrobinÄ™ za jasna.
Co do dzwonów to o ile się nie mylę to limak14 miał dzwona z opuszczoną blendą i nic mu się nie stało.
Głośniejszy jest na pewno, bo mechanizm na bank powoduje więcej zawirowań powietrza, ale szum wiatru nigdy nie zwraca mojej uwagi, więc musi być ok.
Co do dzwonów to o ile się nie mylę to limak14 miał dzwona z opuszczoną blendą i nic mu się nie stało.
Głośniejszy jest na pewno, bo mechanizm na bank powoduje więcej zawirowań powietrza, ale szum wiatru nigdy nie zwraca mojej uwagi, więc musi być ok.
-
Vergon - VIP Åšcigacz.pl
Mam FG-15 i tak samo mogę polecić. Przed zakupem miałem też dylemat: FG-15 czy IS-16 (szczególnie malowanie Mush). Blenda to napewno bardzo przydatna rzecz... kask mi się bardzo podobał, obydwa bardzo dobrze leżały na głowie. Wygrał jednak FG-15 ze względu na lepse materiały skorupy: spektra, kevlar, włókno szklane; IS-16 jest polikarbonowy. Jest jeszcze niewielka różnica w wadze.
Generalnie zobacz oba kaski, sprawdź działanie blendy (nie wydaje mi się żeby była jakoś szczególnie niebezpieczna- w końcu to nie jedyny model z tym rozwiązaniem)... i z jednego i z drugiego napewno będziesz zadowolony.
Aaaa... i nie sugeruj się opiniami że HJC robi głośne kaski- na motogenie czytałem przed kupnem swojego że FG-15 jest głośny- no jakoś nie zauważyłem żeby mi po jeździe huczało w uszach.
Generalnie zobacz oba kaski, sprawdź działanie blendy (nie wydaje mi się żeby była jakoś szczególnie niebezpieczna- w końcu to nie jedyny model z tym rozwiązaniem)... i z jednego i z drugiego napewno będziesz zadowolony.
Aaaa... i nie sugeruj się opiniami że HJC robi głośne kaski- na motogenie czytałem przed kupnem swojego że FG-15 jest głośny- no jakoś nie zauważyłem żeby mi po jeździe huczało w uszach.
-
kravec - Administrator
FG-15 i IS-16 to kaski o trochę innym przeznaczeniu. Zależy do czego porównujesz. FG jest na pewno lepiej wentylowany. Miałem IS i byłem zadowolony, ale nie na każdą głowę on pasuje, więc lepiej wcześniej przymierzyć. Do blendy można się przyczepić - jest za jasna. Daj znać jaki masz rozmiar i jakie malowanie Cię interesuje, może coś wykombinujemy.
Miczab - Twój partner w motozakupach 

-
Miczab - Administrator
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości