Bashan 200 - przy nagłym dodaniu gazu muli i gaśnie. Pomocy
• Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
pewnie aku masz do bani. tyle co sie włączy wyciagarka to aku moze zdychać. Spróbuj jakiś potężny aku wmontować na test i opisz czy sie polepszyło czy nie. Ale pamietaj że ma być potężny a nie coś takiego typu jak masz w quadzie
-
Majin - Świeżak
Zobacz czy jest króciec cały! a jeżeli cały to za dużo paliwa dostawa i silnik już tego nie spala i się dusi paliwem. Mówię ci o króćcu dlatego że jeżeli ci strzela z wydechu to wciąga za dużo lewego powietrza i traci ciśnienie i dlatego warto to zobaczyć
-
Arojzer - Świeżak
No to jak ci strzela z rury to albo bierze lewe powietrze i ci strzela z rury powietrzem albo dostaje za dużo paliwa którego nie może spalić i też strzela nie spalonym paliwem. Więc co na ten moment mogę ci powiedzieć no to to jest Regulacja gaźnika. Wykręć śrubkę mieszanki o 2 pełne obroty a tą od wolnych obrotów tak by na liczniku pokazywała 4 i pół kreski czyli ta piąta ma wskakiwać. A jeżeli nie to potem znowu pomyślimy. Przy okazji jak będziesz regulował to sprawdź czy ten króciec ma te śruby dobrze przymocowane.
PS: Jak byś mógł to podaj mi proszę numery świecy zapłonowej
PS: Jak byś mógł to podaj mi proszę numery świecy zapłonowej
-
Arojzer - Świeżak
Mam podobny problem jednak nie wpływa to frajde z jazdy:)
Uważam, że taka jest charakterystyka silnika.Jeden gar w czterosówie źle reaguje na natychmiastowe otwarcie przepustnicy.
Uważam, że taka jest charakterystyka silnika.Jeden gar w czterosówie źle reaguje na natychmiastowe otwarcie przepustnicy.
- PrzeMasJah
- Świeżak
• Strona 2 z 3 • 1, 2, 3
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości