Pierwsze odpalanie motocykla
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Pierwsze odpalanie motocykla
Witam,
Dzisiaj probowalem odpalic motocykl poraz pierwszy po zimowaniu. (Kupilem go w lutym jest to moj pierwszy motocykl i dlatego nie wiem zabardzo jak sie obchodzic i moze cos robie nie tak) Ostatni raz odpalany byl na poczatku lutego, a wiadomo byly mrozy, no to zabralem akumulator do domu, zeby mu cieplo bylo
Dzisiaj poszedlem zamontowac akumulator, przekrecam kluczyk zegary ruszaja , lapmpki sie pala, wcisgam guzik no i tylko kaszle, nie probowalem dawac gazu ani ssania niczego, jakies propozycje dla zielonego?
Dzisiaj probowalem odpalic motocykl poraz pierwszy po zimowaniu. (Kupilem go w lutym jest to moj pierwszy motocykl i dlatego nie wiem zabardzo jak sie obchodzic i moze cos robie nie tak) Ostatni raz odpalany byl na poczatku lutego, a wiadomo byly mrozy, no to zabralem akumulator do domu, zeby mu cieplo bylo

- Sturl4ny
- Świeżak
-
PrimoGhost - Stały bywalec
podłącz prostownik. Ja dzisiaj też dopiero tak zapaliłem. Niech się dobrze rozgrzeje po odpaleniu. Nie gazuj go. Na jałowym niech z 10 minut pochodzi.

<b>ZxR 636 2006</b>
-
-
fajnie jakbyś dał moto w cieplejsze miejsce na jakąś chwilę. albo na słońce go wyprowadź.

<b>ZxR 636 2006</b>
-
Może jak odpalałeś na początku lutego to zamordowałeś świece? Weź wykręć i solidnie potraktuj szczotką drucianą może to coś pomoże.
Nie wiem jak jest u ciebie, ja mam wtryski i ssanie uruchamiane ręczenie. Ale nawet jak zimny to powinien zagadać bez ssania, co najwyżej trzeba by dodać gazu.
Nie wiem jak jest u ciebie, ja mam wtryski i ssanie uruchamiane ręczenie. Ale nawet jak zimny to powinien zagadać bez ssania, co najwyżej trzeba by dodać gazu.
-
Invi - VIP Åšcigacz.pl
Sturl4ny Kolego mam takie samo moto tylko w I gen
Jak go odpalasz trzymaj troszkę ssanie inaczej będzie tak kaszlał w nieskończoność
akumulator masz dobry .
Możesz też ustawić na minutkę kranik w pozycji Pri czyli po środku opcja ta służy do zalania gaźników paliwem potem przekręcić na on i zapalić (nie zostawiaj czasami w opcji pri motocykla NIGDY! zawsze albo na RES albo na ON bo pri to dodatek taki do zalania paliwem gaźników)
Invinciblee wtryski a gaźnik to całkiem co innego po za tym ten bandit to olejak i jak zimny to bez ssania nie zagada a świece ma dwu elektrodowe i zamordowanie wszystkich 4 jednocześnie jest nie możliwe .

Możesz też ustawić na minutkę kranik w pozycji Pri czyli po środku opcja ta służy do zalania gaźników paliwem potem przekręcić na on i zapalić (nie zostawiaj czasami w opcji pri motocykla NIGDY! zawsze albo na RES albo na ON bo pri to dodatek taki do zalania paliwem gaźników)

Invinciblee wtryski a gaźnik to całkiem co innego po za tym ten bandit to olejak i jak zimny to bez ssania nie zagada a świece ma dwu elektrodowe i zamordowanie wszystkich 4 jednocześnie jest nie możliwe .
-
SuzukiMaster - Świeżak
Invinciblee napisał(a):Może jak odpalałeś na początku lutego to zamordowałeś świece? Weź wykręć i solidnie potraktuj szczotką drucianą może to coś pomoże.
To nie bylo takie poprostu odpalenie bo koles mi go dostarczyl na kolach przy temp -10

- Sturl4ny
- Świeżak
W sumie 10km przy takich temperaturach to całe nic.
No co ty nie powiesz
Możliwe, tylko w tych okolicznościach mało prawdopodobne, ale już zamordowanie jednej wystarczy żeby spowodować spore problemy z odpaleniem...
SuzukiMaster napisał(a):Invinciblee wtryski a gaźnik to całkiem co innego
No co ty nie powiesz

SuzukiMaster napisał(a):świece ma dwu elektrodowe i zamordowanie wszystkich 4 jednocześnie jest nie możliwe .
Możliwe, tylko w tych okolicznościach mało prawdopodobne, ale już zamordowanie jednej wystarczy żeby spowodować spore problemy z odpaleniem...
-
Invi - VIP Åšcigacz.pl
Invinciblee napisał(a):W sumie 10km przy takich temperaturach to całe nic.SuzukiMaster napisał(a):Invinciblee wtryski a gaźnik to całkiem co innego
No co ty nie powiesz
SuzukiMaster napisał(a):świece ma dwu elektrodowe i zamordowanie wszystkich 4 jednocześnie jest nie możliwe .
Ja mam świecę na pierwszym cylindrze załatwioną a na 3 całe i pali mi bez problemu nawet jak go odpalałem po miesięcznym postoju w garażu tak więc nie pisz o czymś o czym nie masz pojęcia :>
Jutro postaram się nagrać filmik jak po 2 tyg postoju zapalę go i po jakiś 5 min złapię za 1 kolektor

-
SuzukiMaster - Świeżak
Nie chce mi się wszystkiego czytać, ale to po prostu zimno mu.
Jak kaszle to prawdopodobnie na którymś z garów nie ma iskry, albo zajebałeś na świece syf z gaźników po wyschniętej benzynie.
Rozkręć, przeczyść, sprawdź iskrę na świecach, wlej świeżego sosu do baku. Grzanie głowicy, "wystawianie na słonce" raczej nic nie da niestety
EDIT:
Hahahaha
Jak kaszle to prawdopodobnie na którymś z garów nie ma iskry, albo zajebałeś na świece syf z gaźników po wyschniętej benzynie.
Rozkręć, przeczyść, sprawdź iskrę na świecach, wlej świeżego sosu do baku. Grzanie głowicy, "wystawianie na słonce" raczej nic nie da niestety

EDIT:
Jutro postaram się nagrać filmik jak po 2 tyg postoju zapalę go i po jakiś 5 min złapię za 1 kolektor Smile
Hahahaha
moje największe hobby to alkohol i masturbacja
-
Wilku111 - VIP Åšcigacz.pl
W ogóle są jaja teraz z odpalaniem sprzętów. Kumple mają podobne problemy. Te mrozy dały radę gdzieniegdzie. Daj znać kolego jak przebiegło odpalanie. ja za chwilę będę próbował z Kawą ;/

<b>ZxR 636 2006</b>
-
Re: Pierwsze odpalanie motocykla
Sturl4ny napisał(a):Witam,
"Dzisiaj poszedlem zamontowac akumulator, przekrecam kluczyk zegary ruszaja , lapmpki sie pala, wcisgam guzik no i tylko kaszle, nie probowalem dawac gazu ani ssania niczego, jakies propozycje dla zielonego?"
mar111cin napisał(a):i czym się chwalisz?
Niczym się nie chwalę, wiem że wygląda to tak jak bym swego motocykla nie szanował bo odpalam go jak nie jest w pełni sprawny, czekam na wtorek dostanę kasę i zrobię pełne przygotowanie do sezonu :>
Wilku111 napisał(a):Nie chce mi się wszystkiego czytać, ale to po prostu zimno mu.
EDIT:
Cytat:
Jutro postaram się nagrać filmik jak po 2 tyg postoju zapalę go i po jakiś 5 min złapię za 1 kolektor Smile
Hahahaha
Wilku111 Znawca się znalazł

To jest po prostu stary olejak i bez ssania nie zagada a żeby wykręcić w nim wszystkie 4 świece trzeba zdemontować bak a jak to wersja S to i owiewkę i podejrzewam że założyciel tematu nie ma ów klucza do tych świec, a filmik który chciałem nagrać miał posłużyć jako dowód że na ssaniu zawsze zagada nawet jak by palił na 2 gary :] .
-
SuzukiMaster - Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości