Yamaha wr250 X koszty utrzymania , eksploatacja
• Strona 1 z 1
Yamaha wr250 X koszty utrzymania , eksploatacja
Mam pytanie odnośnie yamahy wr250 w wersji X czyli supermoto .
Jakie są koszty utrzymania przy szosowej jeździe bez katowania ?
ile przejeżdżę bez wymianty zaworów ?
co ile regulować luzy ?
To mój pierwszy post na tym forum więc prosze o wyrozumiałość.
Mam zamiar kupić to moto z przebiegiem 6,5tys 2008r i zastanawiam sie czy bez problemów nim pojeżdże bez większych wkładów finansowych,
Jakie są koszty utrzymania przy szosowej jeździe bez katowania ?
ile przejeżdżę bez wymianty zaworów ?
co ile regulować luzy ?
To mój pierwszy post na tym forum więc prosze o wyrozumiałość.
Mam zamiar kupić to moto z przebiegiem 6,5tys 2008r i zastanawiam sie czy bez problemów nim pojeżdże bez większych wkładów finansowych,
- Kaamiil
- Świeżak
nikt ci nie powie konkretnie co ile, bo to duzo zalezy od jazdy, od dbania, rocznika itp itd... zmiennych jest wiele. a nikt jasnowidzem nie jest. od tego co ile sie co wymienia jest ksiązka serwisowa która odpowiednio to opisuje - i do ksiązki konkretnego modelu cię odsyłam. tam znajdziesz wszystko co cię interesuje. ogólnie sprzecik niezły, i nie wymaga takiego zaglądania jak wersja WR F 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
chodzi mi orientacyjnie co ile , bo jak czytam że przy WRkach wymiana tłoka co 40mth to mnie ściska . Przy spokojnej jeździe , regularnej wymianie olei, regulacji zaworów , załóżmy 4 tys km w sezonie . czy dam rade przejeździć 2 sezony ?
- Kaamiil
- Świeżak
Nie wymienisz w tym tłoku po 40 mth to jest wersja x czyli w 100 % na ulice ale nie mowie bo w lekki teren wjedziesz tez..... jeżeli odpowiednio zadbasz o motocykl posłuszy powinien spokojnie wytrzymac bez remontu
na różne czynniki patrz czy trzyma rowno obroty jak sie wkręca na napęd jaki założony po cześciąch też poznasz jak były lepsze to wiadomo ze poprzedni właściciel dbał.... zobacz czy z silnika gdzies nie kapie czy lagi się nie pocą i inne pierdoły 

Honda Cr 250 2007
- zbyho222
- Świeżak
co 40 mth jest zapewne sprawdzenie luzów na tłoku
wymiana co jakies 100 mth dla WR F, wrx jest słabsza i inaczej zestrojona. moto najlepiej ocenic z kims kto sie zna. sam nie ocenisz bez doswiadczenia w ocenianiu 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Mój brat rodzony miał te moto początki produkcji 2008r. eksploatacja w tym motorze jest ok z tego co wiem brat miał 13000tys przebiegu tylko regulacja zaworów w tym moto tłoka się nie wymienia 30,7konia jest to silnik niewyżyłowany nic mojemu bratu nie sprawiało problemów z tym motorem prócz braku mocy.... ale to zawsze co by nie było to brakuje. Jeszcze coś w zwykłej wr250F masz 5 biegów a nie 6 jak u ciebie więc może być trochę cenowo wyżej z częściami niż w zwykłych wrkach. Generalnie ten sam silnik co w wr250f. Pozdrawiam jak coś to jeszcze zapytam bo mam kontakt z innym ziomem co ma wr250r to to samo... Pozdro PS. też szukam wr-ki 450
- ŁukaszCROSS007
- Świeżak
Ta wr-ka o której pisze została sprowadzona z USA z przebiegiem 4 tys później kupił ją gosć z Nysy i przejechał 2 tysie . Co o tym myśleć ?
Czy wersja amerykańska różni sie od wersjki europejskiej ?
Czy może mieć cofnięty licznik ?
Da sie pozać czy była katowana po takim przebiegu ?
Czy wersja amerykańska różni sie od wersjki europejskiej ?
Czy może mieć cofnięty licznik ?
Da sie pozać czy była katowana po takim przebiegu ?
- Kaamiil
- Świeżak
z tego co wiem wersja us ma jakies delikatne zmiany(inaczej zestrojony gaznik itp.)
sx 200 | chomikuj.pl/godzillaaaa | http://schematy.netai.net
-
kris514 - VIP Ścigacz.pl
tak wersje USA są zazwyczaj nieco inne, przynajmniej w KTMach są rózncie, choc w wiekszosci kostmetyczne - np wersja USa ktma miała 2 spręzyny stopki bocznej , wersja UE tylko jedną
wiec detale ;D

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1