Zobacz wątek - Mały dylemat odnośnie butów i spodni
NAS Analytics TAG

Mały dylemat odnośnie butów i spodni

Jakie rękawice, kask, gmole?
_________

Mały dylemat odnośnie butów i spodni

Postprzez Sturl4ny » 2/3/2012, 21:25

Witam,

Jestem w posiadaniu:

kasku scorpiona exo-500 - http://images.motorcycle-superstore.com ... Helmet.jpg

Kurtka Highway 1 sports - http://www.louis.de/shop/img450/207091_110_FR_TO_10.JPG

Moim dylematem jest dobór spodni i butów.

Myślałem nad sidi fusion, albo strada rain. Teraz nie wiem czy dopłacić 100 zl i zadowalac sie gore-tex czy nie jest to tak potrzebne. Różnica polega na tym, ze strada nie posiada slidera, a w przyszlosci byc moze, ze bede planowal skoczyc na tor.

(na buty nie chcialbym wydac wiecej niz 850zl, na spodnie budzetu nie wyznaczylem ale nie rozpedzajmy sie z cena :D )
Tak samo ze spodniami, nie wiem czy dopasować skórzane czy raczej jeansy do kompletu?

Motocykl to Suzuki Bandit

Wysłucham także innych propozycji
Pozdrawiam
Sturl4ny
Świeżak

Postprzez kravec » 2/3/2012, 21:55

za 850zł znajdziesz jak poszukasz alpinestarsy smx-plusy (ten poprzedni model, nie najnowszy)- świetne buty, mam od chyba 4/5 lat (tyle że nie jakoś super dużo jeżdżone) i nic się nie dzieje (wyrwała mi się wkładka w jednym- po prostu zawsze jak wyjmuję stopę muszę ją później poprawić ręką). Stopa jest dobrze trzymana (dla porównania teraz mam w domu suomy extreme- kalosze), latem nie poci się nadmiernie, w chłodniejsze dni nie jest jakoś specjalnie zimno (wiadomo- nie mają membran typu gore tex ale naprawdę do jakiś 5 stopni na plusie, przy nie za długich przejażdżkach dają radę). Największym ich plusem jest skrzypienie przy chodzeniu (pojawia się po jakimś czasie... podobno można czymś przesmarować i przestaje.. mi jakoś nie przeszkadza).
kravec
Administrator

Postprzez Sturl4ny » 2/3/2012, 23:06

Z tego co przymierzalem to fusiony maja luz w pięcie, ale niby tak ma byc bo przy uderzeniu sila rozchodzi sie. Tak przynajmniej mi powiedziano. Jakos sceptycznie jestem nastawiony do a starsow, widzalem porownanie klejenia ich do sidi-kow, i tutaj moge powiedziec, ze astars naprawde fuszerka.
Sturl4ny
Świeżak

Postprzez kravec » 3/3/2012, 12:46

ja jeszcze nie słyszałem negatywnej opinii o butach alpina... zazwyczaj jest (użytkownicy): tylko alpinestars, ewentualnie sidi
kravec
Administrator

Postprzez riders82 » 4/3/2012, 11:24

potwierdzam co napisał kravec posiadam smx plusy buty wygodne jak kapcie podczas jazdy wogole zapominasz ze masz cos na nogach tylko to skrzypienie przy chodzeniu jedyny ich minus jak na razie
riders82
Świeżak

Postprzez bryk77 » 4/3/2012, 11:44

Nie narzekam na moje plusy. Skrzypią to fakt. Aha, i jeszcze ciężko się je zakłada, ale za to są wygodne.
bryk77
Stały bywalec

Powrót do Akcesoria motocyklowe

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości

na górê