KTM EXC 125 Czy dobry wybór?
• Strona 1 z 1
KTM EXC 125 Czy dobry wybór?
Jako że obok domu mam las postanowiłem kupić jakieś enduro.Do tej pory jeździłem na skuterze 80cc ale zaczął się w tym lesie rozpadać
.A że to nie był mój skuter to jeździłem nim po tym lesie ale za niedługo musze kupić coś do pocinania po górkach,bagnach
.
I moje pytanie jest takie:
Ile mniej więcej na rok trzeba wydać na utrzymanie takiego motoru?Chodzi mi o koszty tłoku itd itp co i co ile trzeba wymieniać???I jeśli są jacyś użytkownicy tego KTM-a proszę aby się o nim wypowiedzieli.Szukam czegoś mocnego.Górki,bagna itd itp
.

I moje pytanie jest takie:
Ile mniej więcej na rok trzeba wydać na utrzymanie takiego motoru?Chodzi mi o koszty tłoku itd itp co i co ile trzeba wymieniać???I jeśli są jacyś użytkownicy tego KTM-a proszę aby się o nim wypowiedzieli.Szukam czegoś mocnego.Górki,bagna itd itp

- JJack
- Świeżak
-
PrimoGhost - Stały bywalec
Rekreacyjnie??(Raczej nie,zależy co to rekreacyjnie uważa
)Planuje ostro nim popierda..ć
jak opanuje ten motor mam nadzieje że zacznę trochę skakać xd.Mam zajebi..e górki do tego w tym lesie
i mam nadzieje że nauczę się go na tylne kolo wyrywac :d.
To nie będzie napewno spokojna jazda...
I napiszcie mi co i co ile trzeba wymieniać.Z tego co czytałem to wiem że tłok.

To nie będzie napewno spokojna jazda...
I napiszcie mi co i co ile trzeba wymieniać.Z tego co czytałem to wiem że tłok.
- JJack
- Świeżak
moto dobre i do rekreacji i do katowania
co co ile trzeba wymienic jest juz opisane - nazywa siÄ™ to ksiÄ…zka serwisowa
masz wszystko podane, co ile wymienaic korbe, co ile tłok. co ile olej jaki olej... itp ogrom imformacji
koszt utrzymania - zalezy od katowania i od dbania. ale około 1000 zł rocznie to tak minimum

co co ile trzeba wymienic jest juz opisane - nazywa siÄ™ to ksiÄ…zka serwisowa

koszt utrzymania - zalezy od katowania i od dbania. ale około 1000 zł rocznie to tak minimum
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Witam, jestem nowy ostatnie 2 dni praktycznie non stop spedzilem na tym forum czytajac o crossach i hard enduro, najpierw chcialem kupic kawe kx 125, czytajac o exc stwierdzilem ze lepiej to, posiadam prawko kat A (zrobione w tamym roku) dawniej mialem komara jezdzilem nim z 2 sezony
planuje w tym roku pewnie na jesien/zime kupic hard enduro/enduro mogby moglibyscie mi doradzic jakie? u mnie jest tak ze przejechajac jakies 100m wjezrzam w hektary pola i byly poligon wojskowy, (smigalem tam komarem xD) znam teren bdb, niestety jest most rozwalony aby dojechac na lepsza czesc dla enduro, i musze jechac jakies 500m droga glowna i potem przez dzialki i na stawy kopane rozne takie gorki pod crossy quady, jest taki niby las, mam 186cm wzrostu 64kg, jechalem raz jazde probna na kx 85, ale koles go sprzedal, bd miec jakies 5 kola do wydania. kuzyn ma ktma exc 500-600cc ale on to szaleje na tym, i chce zamienic na honde 250 kto by mogl mi doradzic...? prawde mowiac nie jestem dziany od starych kasy nie bd brac, chce osiagnac to wlasnymi silami, mysle ze do jesieni lub jak wyjade na wakacje to po nich kupie jakiegos ktma, patrzylem na ebay niemiecki jak i na nasze allegro, i nie ma nic sensownego z exc. kurcze rozpisalem sie ale chyba juz wszystko wiecie co potrzebne. pozdrawiam

- charlie_18
- Świeżak
za 5 tysi nie kupisz zadnego hard enduro do jazdy. czasem moze sie jakies kawasaki KLX 250 trafi ( na moc nawet moze nieco słabsze od EXC 125) ale nie wymaga wielkich remontów co rok jak sie to ma w wyczynówkach.
najlepsza opcja wG mnie to cos typu yamaha DT 125 - sprzęt niezły, tani w zakupie, za tyle spoko cos fajnego kupisz, ale nie bedziesz musiał sie obawiac nagłych remontów za 2-3 tysie. bo sprzęt jest tani w eksploatacji. jak chcesz cos z ktma to jest wersja LC2, moto ma silnik z yamahy DT choc nieco wzmocniony ( cylinder aluminiowy - koszt regeneracji 1000 zł w razie czego wiec musisz o tym pamietac
) jest jeszcze kilka takich moto aprilia RX, np
najlepsza opcja wG mnie to cos typu yamaha DT 125 - sprzęt niezły, tani w zakupie, za tyle spoko cos fajnego kupisz, ale nie bedziesz musiał sie obawiac nagłych remontów za 2-3 tysie. bo sprzęt jest tani w eksploatacji. jak chcesz cos z ktma to jest wersja LC2, moto ma silnik z yamahy DT choc nieco wzmocniony ( cylinder aluminiowy - koszt regeneracji 1000 zł w razie czego wiec musisz o tym pamietac

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości