Silencer
• Strona 1 z 1
Silencer
Czy każdy nowy tłumik ma silencer, chce do cross-a kupić nowy tłumik i żeby po drogach chodził w miarę cicho aby policja się nie doczepiła, a gdy będę jeździć poza ulicami ściągnąć silencer i żeby chodził już trochę głośniej 

ESPARCO
- Esparco
- Świeżak
do crossa nie kupisz cichego wydechu. silencer to po angielsku tłumik
tylko ze są rózne - ciche i te głosniejsze. crossówka nie ma byc cicha bo jest robiona pod osiągi nie dzwięk. jak wsadzisz wydech który wygłuszy dzwiek to zmniejszysz osiągi a w najgorszym wypadku mozesz uszkodzic silnik. do crossówki jak juz zakłada sie głosniejsze wydechy ;D po 2 crossówka nie mozesz smigać po drogach, i prędzej policja cie nie usłyszy ale zobaczy brak swiateł 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
to o czym mówisz to db killer jest, ale to chyba tylko w tych droższych tłumikach występuje, a nie wiem czy chcesz taki założyć do tego Zippa 250... 

CB600 Hornet `05 | http://bikepics.com/members/suchy558/
-
suchy558 - Bywalec
podczepię się. Czy ma sens montowanie db killera do wydechów vance & hines? Czy wygłuszy je to na tyle, żeby police się nie przyczepiła? Niestety v&h nie podaje głośności swoich wydechów..
GSX1400
-
maciejka69 - Stały bywalec
Na wydechu fabrycznym (Europejskim) powinien widnieć znaczek E16. Oznacza to, że ma homologację i można nim się poruszać bez spiny. Ja w 900rr mam wydech akrapovic tylko, że sprzedawany na rynki Amerykańskim. Na obejmie pisze "Not for road use". Głośny jest bo taki ma być. Jednak policja w Oświęcimiu jeszcze się nie przyczepiła do tego, a mijałem już nie jeden raz patrol 

-
coumarx - Świeżak
no właśnie problem w ty, że mój też jest amerykański. No nic, będziem się droczyć z policmajstrami
GSX1400
-
maciejka69 - Stały bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości