wystajacy tłok lc4 620 95r-jak ma byc prawidłowo?
• Strona 1 z 1
wystajacy tłok lc4 620 95r-jak ma byc prawidłowo?
mam pytanie. czy w lc4 tłok ma wystawać około 0,5mm ponad cylinder? Czy ma być równo a nawet poniżej poziomu cylindra?(zastanawia mi fakt iż miałem 3 uszczelki pod cylindrem, zerwałem je i wsadziłem jedno z zestawu).
Powedzcie mi natomiat jak to jest ogólnie w lc4 -rok produkcji 1995. Tzn tłok powinien być na równo z linią cylindra?Czy poniżej tej lini?
Powedzcie mi natomiat jak to jest ogólnie w lc4 -rok produkcji 1995. Tzn tłok powinien być na równo z linią cylindra?Czy poniżej tej lini?
- grucha87
- Świeżak
Muszą być te 3 uszczelki pod cylindrem !!! Trzeba będzie cos, dorobić aby wyrównać tolerancje .
- smarzyciel
- Świeżak
tak w lc4 tłoki wystają nad cylinder, te 3 uszczelki jak są złączone to ich sie nie rozrywa ;P tylko maja tak byc. zresztą zajrzyj do serwisówki - tam jest to dokładnie opisane
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
- smarzyciel
- Świeżak
czytanie ze zrozumieniem to bardzo pomocna sprawa
tłok wystawje nad zawys cylindra, uszczelki te które są w zestawie mają byc. serwisówka wszystko dokładnie opisuje wystarczy zerknąc, podstawowa znajomosc technicznego Angielskiego ( ew tłumacz na google) i wszystko jest do ogarniecia, wiekszosc spraw da sie odczytac z fotek

tłok wystawje nad zawys cylindra, uszczelki te które są w zestawie mają byc. serwisówka wszystko dokładnie opisuje wystarczy zerknąc, podstawowa znajomosc technicznego Angielskiego ( ew tłumacz na google) i wszystko jest do ogarniecia, wiekszosc spraw da sie odczytac z fotek
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
nie widziałem silnika w którym krawędź boczna tłoka miałaby wystawać ponad cylinder w górnym maksymalnym położeniu. Tak poza tym...0,5mm? Jak to zmierzyłeś? Bo to jest grubość nagaru i to czasem nawet i więcej. Na moje wszystko jest ok. A te "uszczelki" to nie jest po prostu uszczelka pod głowicą 3 warstwowa a Ty ją po prostu zniszczyłeś rozdzielając te warstwy? Po założeniu uszczelki tłok na 100% by się na zero.
tu masz ile wystaje tłok bez uszczelki:
a tutaj z uszczelkÄ…:
wiesz w ogóle co robisz?
tu masz ile wystaje tłok bez uszczelki:

a tutaj z uszczelkÄ…:

wiesz w ogóle co robisz?

http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo PrzeglÄ…d Twojego moto w P-N!
-
Przemo_rene - VIP Åšcigacz.pl
- smarzyciel
- Świeżak
na 100% z LC4 ale rocznika nie pamiętam
-
http://motoazja.pl/naprawa-ktm-lc4-640-adventure.html
to z tego miejsca fotki pożyczyłem
Ja bym nie wydziwiał tylko połozył uszczelkę pod głowicą i jak schodzi na zero to bym składał.
to z tego miejsca fotki pożyczyłem
Ja bym nie wydziwiał tylko połozył uszczelkę pod głowicą i jak schodzi na zero to bym składał.
-
jesycye jedno..przerabiałem lc4 620 z 95r-tzn dokupiłem wałek rozrzadu z autodekompresatorem i pokrywe zaworów do niego z 97roku. Wczoraj to poskładałem i gdy przekręcam wał o 360 stopni to pod koniec cyklu zawory(tzn dźwigienki) "strzelają sprężyście"(tzn tak jakby jakaś sprężyna tam spadała)-rozebrałem to i wychodzi na to że ten autodeko robi te odgłosy w połączeniu z dźwigienką wydechową. Pytanie brzmi czy tak ma być?;]
- grucha87
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości