simson - awaryjność
• Strona 1 z 1
simson - awaryjność
Siemka
Za parę dni sprzedaję skuter i chcę kupić coś z biegami.
budżet: 1500-2000 pln
i myślałem nad simsonem s51.
jak u niego z awaryjnością?
simsona chcę kupić tylko na ten sezon, w przyszłym robię już prawko:)
Za parę dni sprzedaję skuter i chcę kupić coś z biegami.
budżet: 1500-2000 pln
i myślałem nad simsonem s51.
jak u niego z awaryjnością?
simsona chcę kupić tylko na ten sezon, w przyszłym robię już prawko:)
- ktoosiu
- Świeżak
Zależy w jakim będzie stanie , jak będziesz go eksploatował i jak będziesz go przechowywał . Ale nie powinno być źle 

- olo kawasaki
- Świeżak
komarcc napisał(a):Zależy gdzie chcesz jeździć, jak do sklepu i z powrotem to się nadaje, jeśli dalsze trasy to będą problemy. Chiński silnik 4T jest sporo mniej awaryjny.
Problemy? Na przykład?
To przyzwoite sprzęty produkcji DDR, jeśli masz wybrać coś chińskiego albo simsona, to bierz simsona. Te komarki są niemal bezawaryjne.
-
Walenty - Moderator
-
zioomeek09 - Świeżak
ja gdybym miał wybierac simson - a chinol na co dzien. to chyba wziałbym chinczyka
mimo wszystkiego, jakosci wykonania itp to simsonek to po prostu klasyk, jest mniej wygodny, ma gorsze hamulce. chinczyk ma lepszą ergonomie bo są zazwyczaj kopiowane od japonskich/włoskich skuterków. aczkolwiek gdybym miał 2000 zł i miał za to kupic moto - szukał bym jakiejs yamaszki DT 50. spoko da sie za tą kase kupic. ja X lat temu sprzedawałem DTtke troche dobitą
ale do jazdy, technicznie swietna za nieco ponad 2000 zł. znajomy kupił DT 80 w stanie niemalze idealnym za 1200 zł
wiec da sie spoko za ta kase kupic DT, która na głowe będzie biła ergonomie simsonka. a wytrzymałoscią dorównuje współczesne japońskie konstrukcje

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości