R6 Skrzynia biegów - problem
• Strona 1 z 1
R6 Skrzynia biegów - problem
Witam. Mam problem z moją R6 (rocznik 99') - otóż od jakiegoś czasu gdy wrzuca się 2 bieg, to zaczyna on rwać ( w sensie że chodzi podobnie do 1 z tym że na troche większą skalę). Boje się troche ją wrzucać bo jednak jest to troche niebezpieczne jeśli nie dla mnie to być może dla motocykla. Co może być tego przyczyną? Czy trzeba będzie inwestować w nową skrzynię? Za pomoc z góry dziękuję 

- Faelian
- Świeżak
uszkodzony tryb, norma w tych sprzętach - ten tryb siada jako pierwszy. skrzynia do wymiany - lub opcja 2 która moze taniej wyjdzie kupic nowy piec ;D
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
Siema miałem podobny problem tyle że z 3 biegiem w bandicie 1200 strasznie mi rzęcholił . Rozebrałem silnik na pół okazało się że trycki które zazębiają się na 3 bieg mają wżery. Diagnoza- wymiana trycek ale niestety nie mogłem nigdzie dostać a więc zakupiłem całą skrzynie(używaną) koszt 400 zł oraz sporo roboty ale zrobiłem bez niczyjej pomocy przy okazji zapoznałem się głębiej z budową tego silnika. A więc jak lubisz grzebać przy mechanice to rób sam sporo zaoszczędzisz. Pozdrawiam
- mendzik
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 7 gości