Światła HELP
• Strona 1 z 1
Światła HELP
Siema jestem tutaj nowy
Mam pewien problem w swojej Hondzie - słabe światła... I tak oglądając film na yt : http://www.youtube.com/watch?v=t-38UaRQ ... re=related dostrzegam bardzo mocno światła w tej RR i to na pewno seria nie jest...
Co tam siedzi za żarnik ? i gdy mam Hondę z 98 roku to też mogę sprawić sobie takie coś ? czy klosz musi być odpowiednio przystosowany ?

Co tam siedzi za żarnik ? i gdy mam Hondę z 98 roku to też mogę sprawić sobie takie coś ? czy klosz musi być odpowiednio przystosowany ?
- Huberttt
- Świeżak
xenon ma załozony, żeby taki mieć musiał bys wymienic lampe. bo po 1 jest to nielegalne, po 2 moze ci sie uszkodzic lampa po 3. czasami te xenony nie poprawiaja widocznosci ;P tylko walą nieskupionym snopem swiatła. kumpel w aucie to zamontował i wrócił do starych zarówek - kupił jakies lepsze i mówi że mu lepiej swieca niz xenon :d jedyny bajer ze lampa sie fajnie swieci 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
klosza nie przerobisz. dobry zestaw kosztuje sporo. pod względem prawnym trzeba wymienic całą lampe. na kloszu masz wybite jaka moze byc zarówka itp itd. podczas kontroli albo u diagnosty zaswiecisz tymi lampami
to pewnie stracisz dowód. odbłyśniki zrobią sie czarne. a lampy mogą sie np bardziej grzać. znajomy do moto wsadził halogen zamiast zwykłej zarówki i było ok ;P ale jechał raz w deszcz - rozgrzany reflektor + zimny deszcz i reflektor pękł
jedź do tej firmy spytaj jaki koszt, i czy zestaw bedzie miał homologacje - jak tak to zakłądaj 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
wszystko zalezy od tego jak masz zbudowana lampe:P jesli zarnik bedzie stosunkowo blisko to moze uszkodzic szklo . Ale napewno xenon swieci lepiej tylko pod warunkiem ze jest to barwa do 6000K bo pow. swiatlo staje sie niebieskie do filoetowego i jest coraz gorzej bo oczy sie mecza . I trzeba pamietac zeby zakladac zarniki z przeslona i obnizyc lampe.
- tomekk0303
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości