keeway matrix gaśnie podczas jazdy
• Strona 1 z 1
keeway matrix gaśnie podczas jazdy
mam martixa 4 lata 5900km jak jade to mi gaśnie wygląda to tak jakbym łapał gume bo się obniża a po 2/3 dniach czasem po paru godzinach pali normalnie może to być coś ze filtrem nie wymieniany i przegląd dawno dawno przy koło 1000km robiony dodam że po tym jak zgaśnie to nie można odpalić na kopa bo się kop blokuje w połowie i zostaje w tej pozycji nie idzie to pozycji wyjściowej (pale go na kopa bo nie chce mi się akumulatora wymienić) może to być związane z tym?
ESPARCO
- Esparco
- Świeżak
Brudny gaźnik, filtr paliwa oraz powietrza i nowa świeca by się przydała. Zrób to wszystko i będziesz miał pierwszy problem z głowy. Oczywiście wyreguluj też gaźnik, ale to po czyszczeniu.
Co do drugiego to jak kopniesz i on się zatrzyma w połowie, to możesz go ręką podnieść z powrotem do góry? Jeśli tak to masz syf pod pokrywą paska napędowego, musisz rozebrać, przeczyścić i nasmarować tam gdzie trzeba. Po rozgrzaniu nawet z tym syfem powinien działać normalnie.
Co do drugiego to jak kopniesz i on się zatrzyma w połowie, to możesz go ręką podnieść z powrotem do góry? Jeśli tak to masz syf pod pokrywą paska napędowego, musisz rozebrać, przeczyścić i nasmarować tam gdzie trzeba. Po rozgrzaniu nawet z tym syfem powinien działać normalnie.
-
komarcc - VIP Åšcigacz.pl
tak jak kopne i się zatrzyma to musze walnąć żeby wrócił ale próbowałem odkręcić pokrywe paska i brakuje mi do odkręcenia dwóch śrubek bo są schowane i potrzebuje jakiegoś klucza przedłużonego gdzie taki mogę znaleść?
ESPARCO
- Esparco
- Świeżak
Moim zdaniem puchnie tłok , skoro gasnie podczas jazdy i się kopniak sie blokuje to raczej tłok staje w miejscu
-
zioomeek09 - Świeżak
sprawdź układ smarowania - czy dostarczany jest olej do cylindra. koledze kiedys w skuterku wypiął sie z gaźnika przewód na trasie, i skuterek wracał na przyczepce 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
-
zioomeek09 - Świeżak
no to co mamy ci powiedziec ?
jak nie chcesz inwestować to sam sobie zrób nowy tłok - moze wyjdzie taniej
tłok kupisz pewnie za 50 zł strasznie duzo to chyba nie jest
i nie zbawi ciÄ™ ta kwota

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
komarcc napisał(a):Brudny gaźnik, filtr paliwa oraz powietrza i nowa świeca by się przydała. Zrób to wszystko i będziesz miał pierwszy problem z głowy. Oczywiście wyreguluj też gaźnik, ale to po czyszczeniu.
Esparco zrób tak jak napisał tobie komarcc i będzie po problemie, jak by tłok z puchł to byś miał ostre hamowanie silnikiem więc to możesz wykluczyć

-
SuzukiMaster - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości