Zobacz wÄ…tek - Hornet do oceny
NAS Analytics TAG

Hornet do oceny

Tutaj tylko zadajemy pytania o ocenę oferty motocykla, którą sobie upatrzyłeś. Dotyczy motocykli o pojemności większej niż 125 ccm.
_________

Hornet do oceny

Postprzez ArturoP1 » 21/2/2012, 23:07

Witam mam zamiar juto podjechać i obejrzeć ten sprzęcik na
co zwrócić szczególną uwagę

http://moto.allegro.pl/honda-hornet-600 ... 04058.html

wszelkie opinie cenne
ArturoP1
Świeżak

Postprzez coumarx » 21/2/2012, 23:42

Sprawdź czy set/podnóżek kierowcy oraz pasażera były spawane. Sprawdź ograniczniki przy główce ramy czy nie są pourywane. Być może podczas wywrotki dostała w kierownicę. Także zobacz czy jest prosta. Wieżyczki też mogą się od tego skrzywić. Ogólnie wszystko co jest narażone na uszkodzenie. Z tego co widzę to napęd jest w 3/4 naciągu. Starczy na 1, może 2 sezony. Ponadto sprawdź uszczelniacze w przednim zawieszeniu. Posłuchaj silnika, czy kosz przęgłowy i łańcuszek/napinacz nie hałasują. Sprawdź stan oleju w silniku. Przy okazji panewki możesz sprawdzić w łatwy sposób czy są uszkodzone (tzn. wbijasz pierwszy bieg na postoju, wciskasz tylny hamulec i popuszczasz sprzęgło. Jak zapali się kontrolka oleju zanim zgaśnie silnik to okaże się, że pompa oleju lub panewki mogą być uszkodzone). Koniecznie się przejedź. Jak puścisz kierownicę to musi jechać prosto.
coumarx
Świeżak

Postprzez ArturoP1 » 22/2/2012, 00:04

Dzieki jest to moje pierwsze moto ale miałem przyjemność dosiadac r6,hondy cbf600 oraz varadero1000 wiec podjadę z moto do chłopaków z serwisu a że jestem również z tego miasta to sie zobaczy może coś z tego będzie.Słyszałem że w hornecie gnie sie rama przy dzwonie pod bakiem czy da się to sprawdzić nie ściagając baku, jade z kolega ma troche doswiiadczenia ok 15 lat jeździ na moto.

pozdrawiam
Artur
ArturoP1
Świeżak

Postprzez specificman » 22/2/2012, 00:07

Widelec składany z 2. Ułamane mocowanie przedniego błotnika z prawej strony. Zastanawiające, że nie ma zdjęć prawej tylko pokazane skutki szlifa z lewej. Czyżby z prawą działo się więcej?
ER-6n 2012
specificman
Świeżak

Postprzez blondynka96 » 22/2/2012, 01:47

Do sprawdzenia ramy musisz przynajmniej unieść bak, bo pod nim jest ona spawana i tam będzie widać najprędzej jakiś odprysk lakieru.
Bak trzyma się chyba na jednej lub śrubach pod siedzeniem.
blondynka96
Świeżak

Postprzez ArturoP1 » 22/2/2012, 18:05

Hornetka kupiona jeśli chodzi o stan techniczny rama lagi silnik to naprawde stan bardzo dobry zajechałem tam bez umawiania sie na konkretna godzine zadzwoniłem jak byłem na miejscu.Szerszeń odpalił bez rzadnego problemu, sprawdziłem ramę lagi- hamulce robione w zeszłym sezonie,po puszczeniu kierownicy jechał prosto opony w całkiem niezłym stanie.Jeśli chodzi o silnik nie słyszałem nic podejrzanego jakiś dziwnych stuków.Panewki i pompa chyba ok wd tego co pisze coumarx.Sprawdziłem chyba wszystko o czym pisał kolega jutro jade odebrac moto jak tylko pogoda pozwoli.Myśle że jak na pierwsze moto może być reszte wyjdzie w praniu.

Pozdrawiam i dziekuje wszystkim za pomoc do zobaczenia na szosie lewa w górę

Artur
ArturoP1
Świeżak

Postprzez coumarx » 22/2/2012, 18:58

Gratuluję udanego zakupu i życzę szerokości :)
coumarx
Świeżak

Postprzez komarcc » 22/2/2012, 20:35

Temat wyczerpany. Zamykam
komarcc
VIP Åšcigacz.pl

Powrót do Oceny ofert sprzedaży.

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

na górê